دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 آذر 1400 - 13:00
به همت کمیته ملی استانداردهای فناوری نانو؛

روش جدید سنجش برون‌تنی تصویب شد

کمیته ملی استانداردهای فناوری نانو، روش جدید سنجش برون تنی(MTS) را برای اندازه‌گیری اثرات سمیت سلولی نانوذرات، تصویب و آماده انتشار کرد.
کد خبر : 625679
دانش‌بنیان



به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا به نقل از پایگاه خبری فناوری نانو ایران، حوزه فناوری نانو از طریق تولید مواد جدید، محصولات و کاربردها به سرعت در حال پیشرفت است. هم‌زمان سوالات زیادی در مورد پتانسیل تأثیر برخی از این مواد بر سلامت انسان و محیط‌زیست مطرح شده است. یک برنامه تحقیقاتی بزرگ برای درک بهتر و تعیین کمیت پتانسیل مخاطرات در سطح بین‌المللی در حال انجام است.


به علاوه مواد شیمیایی اعمال شده بر پوشش سطحی نانوذرات در فرآوری یا در محصولات، به دلیل نسبت بالای سطح به حجم آن‌ها می توانند بر سمیت نانوذرات تأثیر بگذارند.سیستم‌های سلولی یکی از عناصر اساسی سیستم‌های زیستی زنده هستند. پایش پاسخ سمیت سیستم‌های مدل سلولی به مواجهه با نانوذرات درک عمیقی از اثرات نانوذرات و اینکه کدام یک از آن‌ها برای بررسی بیشتر ارزیابی ریسک موردنیاز است را فراهم می آورد.


این استاندارد روشی برای ارزیابی اثرات نانواشیا و کلوخه‌ها و انبوهه‌های آن‌ها(NOAA) در زنده‌مانی سلول با استفاده از سنجشMTS است. آزمون طراحی شده شامل اجرای الزامات عملکردی و آزمایش‌های کنترلی برای مدیریت و مشخص‌ کردن متغیرها در نتایج آزمون است. سنجشMTSمورد اشاره در این استاندارد، یکی از آزمون‌های تجاری متعدد و در دسترس برای ارزیابی سمیت ‌سلولی نانومواد است. این آزمون مبتنی بر سنجشMTSدر کنار آزمون‌هایی مانند LDH (سنجش یکپارچگی غشای پلاسمایی)، ATP (سنجش متابولیسم انرژی) و BrdU (سنتز DNA) کمک می‌ کند تا ارزیابی جامع‌تری از تأثیر کلی نانوذرات بر سلول‌ها انجام شود.برای تدوین این استاندارد ملی، به‌عنوان منبع از استاندارد بین‌المللی ایزو به شماره ۱۹۰۰۷ استفاده شد که توسط سازمان بین‌المللی استاندارد (ایزو) در سال ۲۰۱۸ منتشر شده است.


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب