دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 آبان 1400 - 01:37
تخت روانچی:

محرومیت مانع دسترسی به توسعه پایدار است

نماینده ایران در سازمان ملل گفت: موضوعاتی مانند محرومیت و نابرابری می‌توانند به عنوان محرک‌های بالقوه و عوامل تشدید کننده منازعات عمل کرده و فرصت‌ها را برای دستیابی به صلح پایدار در کشورهای درگیر در منازعات تضعیف کنند.
کد خبر : 620194
مجید تخت روانچی



به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، مجید تخت روانچی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در شورای امنیت سازمان ملل در موضوع "حفظ صلح و امنیت بین‌المللی: محرومیت، نابرابری و منازعات" گفت: موضوعاتی مانند محرومیت و نابرابری می‌توانند به عنوان محرک‌های بالقوه و عوامل تشدیدکننده منازعات عمل کرده و فرصت‌ها را برای دستیابی به صلح پایدار در کشورهای درگیر در منازعات تضعیف کنند.


متن سخنان مجید تخت روانچی به شرح زیر است: بر اساس گزارش‌های سازمان ملل، تأمین نیازهای بشردوستانه در وضعیت‌های ناشی از منازعات رو به افزایش بوده و امروز در بالاترین سطح قرار دارد.


کمک‌های بشردوستانه می‌تواند علائم را درمان کند، اما نمی‌تواند خود بیماری را درمان کند؛ بنابراین، پیشگیری همیشه بهتر از درمان است. در این زمینه، پیشگیری از درگیری یکی از تعهدات اصلی مندرج در منشور ملل متحد است و مسئولیت اصلی این تعهد به کشورهای عضو واگذار شده است.


مقابله با چنین چالش‌هایی که اساساً در حیطه مسائل داخلی کشورها قرار دارد، نیازمند رویکردی یکپارچه و فراگیر است و بایستی توسط خود دولت‌های ذی‌ربط مورد توجه و پیگیری قرار گیرد.


با این وجود، جامعه بین‌المللی نیز باید در رسیدگی به چنین چالش‌هایی مشارکت داشته باشد. جامعه بین‌المللی و سازمان ملل متحد، با درخواست کشورهای درگیر در منازعات، می‌توانند از طریق ارائه حمایت‌های فنی و مالی مناسب به این کشورها کمک کنند تا به علل و ریشه‌های اصلی چنین منازعاتی به‌طور مناسب و به شیوه مؤثرتر رسیدگی شود.


کاهش فقر و نابرابری و اطمینان از اینکه هیچ‌کس از توسعه عقب نمی‌ماند، برای دستیابی کشورها به توسعه پایدار ضروری است. ما بر نقش مهم سازمان ملل متحد در این زمینه تأکید می‌کنیم.


برای پیشگیری مؤثرتر منازعات، عوامل زمینه‌ای دیگر، از جمله تغییرات آب و هوایی، اشغال و مداخلات خارجی و همچنین، اعمال اقدامات یک‌جانبه دولت‌ها که باعث طولانی‌ شدن منازعات می‌شود، نیز باید در نظر گرفته و با آن‌ها مقابله شود. در این زمینه، اعمال اقدامات قهرآمیز یک‌جانبه، مانند اعمال تحریم‌های یک‌جانبه امریکا علیه مردم ایران عواقب جدی بر رفاه همه اقشار جامعه به همراه داشته است.


این اقدامات غیرقانونی که باعث کمبود شدید نیازهای اولیه مردم به‌ویژه دارو و تجهیزات پزشکی مورد نیاز برای مقابله با کووید ۱۹ شده است، مشکلات اقتصادی را تشدید می‌کند.


تحریم‌های یک‌جانبه همچنین مانع از دسترسی کشورهای متأثر به منابع مالی و توسعه‌ای مورد نیاز برای تحقق اهداف توسعه پایدار می‌شود.


مشارکت سازنده سازمان ملل متحد در جلوگیری از منازعات مستلزم انسجام، تعامل پایدار و هماهنگی میان مجمع عمومی، شورای امنیت و شورای اقتصادی و اجتماعی، با رعایت چارچوب شرح وظایف هرکدام از این ارگان‌ها ذیل منشور ملل متحد، است. ارائه کمک‌های فنی و بشردوستانه به مردم نیازمند در وضعیت‌های ناشی از منازعه و پس از منازعه، به‌هیچ‌وجه نباید سیاسی، مشروط یا تبعیض‌آمیز باشد.


در این زمینه، ما تأکید می‌کنیم که شورای امنیت باید به اهداف و اصول منشور ملل متحد پایبند باشد و تلاش‌های خود را صرفاً به موقعیت‌هایی متمرکز کند که حفظ صلح و امنیت بین‌المللی به خطر می‌افتد. موضوعاتی مانند محرومیت و نابرابری که دارای ابعاد اجتماعی و اقتصادی است، باید توسط ترجمان‌های ذی‌صلاح سازمان ملل متحد، یعنی مجمع عمومی و شورای اقتصادی و اجتماعی مورد رسیدگی قرار گیرد.


انتهای پیام/




انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب