دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 آبان 1400 - 17:15

نخست‌وزیر برکنار شده و ارتش سودان به توافق نرسیدند

یک منبع نزدیک به «عبدالله حمدوک» نخست‌وزیر برکنار شده سودان اعلام کرد که توافقی میان حمدوک و فرمانده ارتش سودان صورت نگرفته است.
کد خبر : 618827
کودتا سودان



به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، یک منبع نزدیک به «عبدالله حمدوک» نخست وزیر برکنار شده سودان اعلام کرد که توافقی میان حمدوک و فرمانده ارتش سودان صورت نگرفته و رایزنی ها میان طرفین همچنان ادامه دارد.


وزارت فرهنگ و رسانه سودان روز دوشنبه اعلام کرد که حمدوک خواستار مشروعیت حکومت و موسسات انتقالی می باشد و معتقد است که آزادی وزیران و ادامه کار شورای وزیران با تمامی اعضایش، راه خروج از بحران موجود در سودان است.


حمدوک با تاکید بر اینکه طبق تصمیمات کودتا که در ۲۵ اکتبر صادر شده، هیچ توافقی میان او و نظامیان ارتش سودان صورت نگرفته، بیان کرد که شرایط باید آنگونه شود که در ۲۴ اکتبر بود.


«عبدالفتاح البرهان» فرمانده ارتش سودان چندی پیش ضمن متهم کردن نیروهای مدنی به توطئه و تحریک ارتش این کشور، از اعلام حالت اضطراری در سودان و انحلال شورای حاکمیتی و شورای وزارتی انتقالی این کشور خبر داده بود.


لازم به ذکر است، ارتش سودان صبح روز دوشنبه هفته گذشته، «عبدالله حمدوک» نخست وزیر و چند عضو کابینه این کشور را بازداشت کرد. پس از آن، عبدالفتاح البرهان که ریاست شورای حکومتی انتقالی این کشور را بر عهده دارد، طی یک سخنرانی تلویزیونی، از اعلام وضعیت بحرانی و انحلال دولت سودان خبر داد. چند روز بعد، رسانه‌های سودانی از آزاد شدن حمدوک و انتقال وی و همسرش به منزل خود خبر دادند.


لازم به ذکر است، دولت فعلی سودان پس از اعتراضات مردمی در سال ۲۰۱۹ علیه «عمر البشیر» که موجب مداخله ارتش و عزل البشیر در ۱۱ آوریل ۲۰۱۹ شد، طی توافقی میان ارتش و ائتلافی از گروه‌های مدنی با عنوان «ائتلاف الحریه و التغییر» در تاریخ ۲۱ آوریل ۲۰۱۹ بر سرکار آمد.


ریاست این دولت توافقی موسوم به «شورای انتقالی» به فردی از نظامیان، «ژنرال عبدالفتاح البرهان» واگذار شد. عبدالله حمدوک هم که از طیف جنبش‌های مدنی بود به عنوان نخست وزیر تعریف شد. در واقع شورای انتقالی، نوعی شراکت در قدرت میان نظامیان و جامعه مدنی بود.


کارشناسان معتقدند علت اولیه موافقت نظامیان با تشکیل یک دولت ائتلافی انتقالی و بازی دادن غیر نظامیان در حاکمیت، مدیریت اعتراضات مردمی بوده است. در جامعه سودان از زمان استقلال ۱۹۵۶ تاکنون نظامیان بر سر قدرت بوده‌اند و جابجایی قدرت از طریق کودتا یک امر رایج در این کشور بوده است. به عبارت دیگر از طریق کودتا قدرت از یک بخش از نظامیان به یک گروه جدید نظامی منتقل شده است.




انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب