وقوع زلزله 6 ریشتری در تهران چقدر احتمال دارد؟
مهدی زارع استاد پژوهشکده زلزلهشناسی در گفتوگو با خبرنگار شهری گروه جامعه خبرگزاری آنا، در خصوص اینکه بین فعال شدن گسلها و شروع فصل سرد سال رابطه وجود دارد، گفت: فعال شدن گسلها هیچ ارتباطی به فصل سرد سال ندارد؛ به عنوان مثال در اوایل فررودین گسلهای اطراف بندر گناوه فعال شد و تا چند ماه ادامه داشت.
وی با بیان اینکه علت وقوع زلزلههای اخیر فعالیتهایی بوده که منجر به تغییر شکل پوسته زمین در کشور شده است، افزود: بخشی از این تغییر شکل به صورت زلزله بروز پیدا میکند و بخشی دیگر به صورت خزش و خمیدگی غیرلرزهای در پوسته ایجاد میشود.
بیشتر بخوانید:
دهمین زلزله قوی بندرگناوه در سه هفته اخیر
اتصال زیرساختهای تخصصی به سامانه هشدار سریع زلزله باید الزامی شود
زارع در خصوص علت تغییر پوسته زمین عنوان کرد: پوسته زمین ایران تحت فشارهای ناشی از ورقه عربی است که به سمت ورقه ایران در حرکت است. از طرفی هم در شمال کشور ورقه توران یا اوراسیا نسبتا حالت پایدار دارد، بنابراین ورقه ایران دچار فشردگی و کوتاهشدگی میشود و بخشی به صورت زلزله خودش را نشان میدهد.
این کارشناس زلزلهشناسی با اشاره به اینکه براساس تحقیقاتی که از سال ۷۵ تا تیرماه ۱۴۰۰ صورت گرفته است، منتظر زلزلهای به بزرگی ۶ ریشتر در تهران هستیم، ادامه داد: البته مشخص نیست که این زلزله در مرکز شهر اتفاق میافتد یا اطراف تهران.
وی خاطرنشان کرد: زمان و مکان دقیق این زلزله ۶ ریشتری مشخص ،نیست اما بررسیهای لرزهخیزی که از ۲۵ سال گذشته تاکنون انجام شده نشان میدهد نشان از وقوع این زلزله دارد.
استاد پژوهشکده زلزلهشناسی تصریح کرد: باید اقدامات لازم از سوی دستگاههای مربوطه برای کاهش خسارات وقوع زلزله احتمالی در تهران صورت گیرد، از طرف دیگر باید آموزشهایی نیز به شهروندان برای مواجهه با زلزله ارائه شود تا آمادگی برای این حادثه از قبل در آنه ایجاد شود.
انتهای پیام/۴۱۶۱
انتهای پیام/