اهمیت تجربه شکست و پیروزی در آینده کودک
به گزارش خبرنگار خانواده گروه جامعه خبرگزاری آنا، کودکان باید در انجام هر کاری مهارت داشته باشند. همانطور که هنگام پیروزی خانوادهها او را تشویق میکنند در مواقع شکست هم باید به کودک بیاموزند در چنین مواقعی سرخورده نشود و این شکست پایان دنیا نیست و شانسهای دیگری هم در زندگی وجود دارد.
این اعتماد به نفس باعث می شود تا کودک بداند هر آن چه را بخواهد می تواند انجام دهد. تجربه برنده شدن به کودکان کمک میکند تا انگیزه خود را در برداشتن گام های بعدی برای دستیابی به اهداف بزرگتر بردارند.
روانشناسان معتقدند که والدین باید به یاد داشته باشند که در هر پیروزی، درس های زیادی نهفته است. هر بازی یا مسابقه تجربه معاشرت برای کودکان است. شرکت در مسابقات مهد کودک، مدرسه یا فوتبال میتواند به والدین کمک کند تا کودکان خود را در مورد اهمیت کار تیمی، تعهد به یک کار، همکاری و احترام به حریف مطلع سازند.
بیشتر بخوانید:
والدین چه نقشی در پرخاشگری کودکان دارند؟
تنبیه بدنی کودک چه عواقبی دارد؟
همچنین هر بازی فرصتی برای کودکان است تا بتوانند طبق قوانین بازی کنند حتی اگر این قوانین برای او خودسرانه به نظر برسد. کودکان باید یاد بگیرند که این قوانین اهداف خاصی را دنبال میکند.
احساس شکست و ادامه دادن مسیر، مهارت خاصی است که کودکان باید برای مقابله با تجربیات منفی زندگی در بزرگسالی بیاموزند. هنگام شکست والدین باید به فرزندان خود بیاموزند که هرکس استعداد های خاص خودش را دارد و نباید بیش از حد توانایی، سعی در خوب بودن داشت.
کودکانی که باخت را تجربه نمیکنند، ممکن است مضطرب شوند زیرا آنها عدم پیروزی را به عنوان نوعی آسیب درک میکنند و نمی توانند با شرایطی که مطابق میل آن ها نیست مقابله کنند.
هنگام شکست، کودکان همچنین هنر همدلی کردن با دیگران را میآموزند. به عبارتی، تجربه شکست به کودکان کمک میکند تا نسبت به سایر کودکان در همان موقعیت، همدلی نشان دهند در واقع کودکی که شکست را در زندگی تجربه نکرده است معنای تلاش را هم در زندگی را درک نخواهد کرد.
سرانجام شکست به کودک نشان می دهد تا برای رسیدن به موفقیت باید سخت کار کند زیرا با تلاش به آن ها خواهد رسید. این شرایط همچنین به آن ها کمک می کند تا در مقابل دیگران به عنوان یک بازنده عادل دیده شوند.
انتهای پیام/۴۱۶۱
انتهای پیام/