عموهای فیتیلهای در نقش معلمهای مدرسه/ ممنوع از کار نبودیم، گرفتار بودیم!
به گزارش خبرنگار حوزه تلویزیون گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، در بین تمام عموها و خالههایی که در طول یکی دو دهه اخیر به تلویزیون آمدند، عموهای فیتیلهای جایگاه ویژهای دارند. علی فروتن، حمید گلی و محمد مسلمی، سه هنرمندی که حالا دیگر با این نام شناخته میشوند و سالهاست در برنامهسازی برای کودکان و نوجوانان، عملکرد خوبی داشتند.
این سه نفر که با برنامهها، سریالها و فیلمهای سینمایی مثل «عکاسخانه»، «قاطینگا و پاتینگا»، «فیتیله جمعه تعطیله»، «فیتیله و ماه پیشونی» و... برای خود اسم و رسمی در این حوزه دست و پا کردند، آخرین بار در برنامه «دوقلوها» با هم حضور داشتند، برنامهای که دو سال پیش از تلویزیون پخش میشد و پس از آن دیگر اثری از این هنرمندان در قاب جعبه جادو وجود نداشت.
طولانی شدن این عدم حضور حرف و حدیثهایی را به وجود آورد و از آنجایی که عموهای فیتیلیهای پیش از این هم به دلایل مختلف با ممنوعیتهایی مواجه بودند، این احتمال مطرح شد که شاید گرفتاری جدیدی برای این گروه به وجود آمده است. حضور علی فروتن به عنوان مهمان در دو قسمت از سریال «خاتون» بار دیگر توجهات را به نبودن فیتیلهایها در فضای رسانهای این روزها جلب کرد. همین بهانه باعث شد گفتوگویی با این بازیگر داشته باشیم تا ببینیم دلیل این غیبت چه چیزی بوده و چرا در تلویزیون کم کار شدند.
ممنوع از کار نبودیم
علی فروتن در ابتدا با اشاره به اینکه کمکاری فیتیلهایها در تلویزیون به دلیل حضور در پروژه جدیدی بوده، اظهار کرد: هیچگونه ممنوعیت کاری مطرح نبوده و به خاطر کار جدید که بیش از یک سال و نیم زمان ما را به خود اختصاص داد، مجبور شدیم از تلویزیون فاصله بگیریم و نتوانستیم در خدمت مردم باشیم.
وی افزود: بعد از برنامه «دوقلوها» که در سال ۹۸ تولید شد و همان موقع پخش آن به پایان رسید، درگیر کاری شدیم که اردیبهشت ۱۴۰۰ به پایان رسید. پروژهای نمایشی – آموزشی که با حمید گلی آن را انجام دادیم. در این کار، کتابهای درسی اول تا ششم ابتدایی در سه درس ریاضی، علوم و فارسی را به صورت نمایشی و موزیکال آماده کردیم.
فروتن اضافه کرد: این پروژه که برای بخش خصوصی است و احتمالا از طریق یکی از پلتفرمهای شبکه نمایش خانگی منتشر میشود، بیشتر از ۵۰۰ قسمت را با موضوع کتابهای درسی، نمایشی کردیم. این مجموعه فضای سرگرمکننده و خوبی دارد و خوشبختانه مجوزهای آن از آموزش و پرورش و وزارت ارشاد گرفته شده کارهایش برای پخش هم در حال انجام است. احتمالا تا چند هفته آینده تبلیغات و فروش این مجموعه آغاز میشود.
بیشتر بخوانید:
نقشم در «خاتون» کوتاه اما سخت بود
عمو فیتیلهایها به سراغ بیماران نادر رفتند
عموهای فیتیلهای معلمهای مدرسه
بازیگر سریال «خاتون» در رابطه با این پروژه آموزشی جدید ادامه داد: این اثر نمایشی به همت «مؤسسه حرف آخر» تهیه شده که به نوعی وسیله کمک آموزشی در قالب نمایش است. با این وسیله نگرانی پدر و مادرها از بین میرود و به اعتقاد من خیالشان راحت است که بچهها با دیدن این نمایشها بهخوبی آموزش میبینند. در حقیقت این برنامه صرفاً یک اثر نمایشی نیست، بلکه واقعا به بچهها درس میدهیم، والدین وقتی این اثر را ببینند متوجه کیفیت آن میشوند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا شیوع کرونا و تعطیلی مدارس باعث شد که به سمت ساخت چنین اثری بروید، گفت: زمانی که ما این برنامه را شروع کردیم، همهگیری کرونا هنوز آغاز نشده بود و نگاه ما، نگاهی کلی بود که بچهها بتوانند در کنار درسشان این بسته آموزشی را به عنوان کلاسی تقویتی ببینند. ولی زمانی که کرونا شیوع پیدا کرد و مدارس تعطیل شد، ما این طرح را به طور کامل به یک کلاس درس تبدیل کردیم. یعنی در این مجموعه به قدری ریزبینانه به تمام مسائل آموزشی توجه شده که شما اگر بهتنهایی این مجموعه را دنبال کنید و با آن درسهای ریاضی، فارسی و علوم را بخوانید، دیگر نیازی به مراجعه حضوری در کلاس درس ندارید.
علی فروتن در انتهای صحبتهایش با اشاره به این موضوع که هنوز نامی برای این مجموعه نمایشی انتخاب نکردهاند، عنوان کرد: این بسته به نفع بچههاست، چون هم از دیدن آن لذت میبرند و هم با مقوله آموزش از زاویهای دیگر آشنا میشوند. مخصوصاً حالا که تکلیف مدارس به درستی مشخص نیست و در بعضی جاها تعطیل و جاهای دیگر باز است.
انتهای پیام/۴۱۷۳/پ
انتهای پیام/