دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 دی 1394 - 15:00

استیون هاوکینگ خطاب به افراد افسرده: اگر در سیاه‌چاله ناامیدی هستید، مطمئن باشید که شما را در یک دنیای جدید رها خواهد کرد

استیون هاوکینگ، فیزیکدان نظری سرشناس جهان، به تازگی در یک سخنرانی خطاب به جوانان گفت: «افسردگی همانند گیر کردن در یک سیاه‌چاله است اما بدانید که نجات از سیاه‌چاله ناامیدی امکان‌پذیر است».
کد خبر : 60950

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از دیلی‌میل، هاوکینگ که به مناسبت تولد 74 سالگی‌اش در موسسه سلطنتی لندن صحبت می‌کرد، گفت: «پیام سخنرانی امروزم این است که سیا‌ه‌چاله‌ها به آن سیاهی که ما فکر می‌کنیم، نیستند. آنها زندان‌های ابدی نیستند».


وی ادامه داد: «اجسام از دو سمت سیاه‌چاله می‌توانند بیرون بیایند و احتمالا به یک دنیای دیگری پا خواهد گذاشت. اگر شما هم احساس می‌کنید که در یک سیاه‌چاله قرار دارید و هیچ راه امیدی برایتان وجود ندارد، تسلیم نشوید؛ راه گریز وجود دارد».


هاوکینگ در این جلسه به چند سوال سخت علمی پاسخ داد. وی در مورد این سوال که «زمانی که اجسام توسط سیاه‌چاله‌ها بلعیده می‌شوند، چه برسر وضعیت فیزیکی آن اجسام می‌آید؟ آیا وضعیت فیزیکی آن قابل بازیابی است؟»، جواب داد: «قوانین مکانیک کوانتوم می‌گویند که این اتفاق می‌افتد و وضعیت فیزیکی آن جسم باید دوباره برگردد اما به طور کلی این موضوع با فهم و دانش ما درباره سیاه‌چاله‌ها، پارادوکس ایجاد می‌کند که به پارادوکس اطلاعات مشهور است. این موضوع یکی از چالش‌های ما در 40 سال گذشته در درک فیزیک تئوری است و در این مدت هنوز هیچ راه‌کار معقولی به دست نیامده است».


وی ادامه داد: «من حدس می‌زنم که برخلاف انتظارمان، این اطلاعات در درون سیاه‌چاله ذخیره نمی‌شود بلکه در افق رویداد ذخیره می‌شود».


افق رویداد (Event horizon) در نسبیت عام، منطقه‌ای از فضازمان است که در آنجا تمام مرزهای فضا به شدت تحت تأثیر سیاه‌چاله است و اگر جسمی وارد این ناحیه شود، سرانجام روی تکینگی سیاه‌چاله سقوط می‌کند. افق رویداد قسمتی از تقسیم‌بندی مناطق خارجی سیاه‌چاله‌هاست.


در واقع، استیون هاوکینگ معتقد است که اطلاعات وضعیت فیزیکی اجسام در سیاه‌چاله‌ها گم می‌شود و در جهان‌های دیگر ذخیره می‌شود.



لوسی، دختر 46 ساله هاوکینگ، که در جلسه سخنرانی پدرش شرکت کرده بود، خطاب به حضار گفت که پدرش سرسختی باورنکردنی دارد و همین هم او را تاکنون زنده نگه داشته است.


لوسی افزود: «او یک ویژگی حسادت‌برانگیز دارد؛ تمام ذهن و انرژی خود را متمرکز می‌کند تا به هدفش برسد. البته نه تنها برای رسیدن به هدفش بلکه برای ارتقای خودش هم تمام توانش را می‌گذارد و به طور مثال کتاب می‌نویسد، در محافل مختلف سخنرانی می‌کند و الهام‌بخش افراد دیگری است که به ناتوانی‌های جسمی و بیماری اسکلروز جانبی آمیوتروفیک مبتلا هستند».


خود هاوکینگ در این مورد گفت: «من یاد گرفته‌ام که قدردان هر چیزی که دارم و هستم، باشم. هر چند که من بیماری صعب‌العلاج دارم اما در عوض توانایی‌های دیگری دارم که از همان‌ها برای ارتقای خودم استفاده می‌کنم».


وی ادامه داد: «خوش‌شانس بودم که در زمینه فیزیک نظری کار کردم زیرا این رشته یکی از رشته‌هایی است که در آن، ناتوانی جسمی من نقص محسوب نمی‌شود».


هاوکینگ همچنین گفت: «این موضوع مهم است که عصبانی نشوید، مهم نیست که مسیری که در پیش گرفته‌اید، چقدر سخت است. عصبانیت امید شما را از بین می‌برد و دیگر شما نمی‌توانید به خودتان و زندگی لبخند بزنید».


وی افزود: «ممکن است که در یک سیاه‌چاله ناامیدی بیفتید. این چاله به تدریج بزرگ می‌شود ولی مطمئن باشید که شما را به یک عالم دیگر می‌برد و شما وارد دنیای دیگری می‌شوید».


برای گرفتن اطلاعات بیشتر در مورد افق رویداد، ویدئوی زیر را تماشا کنید:






مترجم: نسترن صائبی



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب