دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 دی 1394 - 10:40

ساخت فیلتر تصفیه هوا از پوسته بادام زمینی

دانشمندان مکزیکی با استفاده از پوسته بادام‌ زمینی موفق به ساخت فیلتر تصفیه هوا شدند.
کد خبر : 60582

به گزازش گروه علم و فناوری آنا به نقل از GizMag، بادام زمینی در مکزیک به وفور رشد می‌کند. بنابراین در نتیجه آماده‌سازی آن برای ارائه به بازار فروش، مقدار زیادی پوسته بادام زمینی دور ریخته می‌شود که به طور کلی زباله جانبی بی‌ارزش محسوب می‌شود. اما گروهی از دانشمندان مکزیکی به سرپرستی رائول پیندا المدو، متخصص بیوتکنولوژی، از دانشگاه ملی مکزیک و موسسه تحقیقاتی مطالعات پیشرفته موفق به توسعه فیلتر تصفیه هوایی شدند که از پوسته بادام زمینی ساخته شده است.


بادام زمینی به صورت طبیعی دارای دو پوسته است. یکی از این پوسته‌ها روی خود بادام قرار دارد و یکی دیگر نیز که به صورت یک غلاف است که به عنوان خارجی‌ترین پوشش این محصول عمل می‌کند.



تصویری میکروسکوپی از پوسته بادام زمینی


در حقیقت این پوسته خارجی یک بیوفیلتر متکی به میکروارگانیسم‌هایی مانند قارچ فیوزاریم و باکتری بروی باکتریوم است که معمولا در پوسته بادام زمینی رشد می‌کنند. این میکروب‌ها ترکیبات سمی معمول را گرفته و به کربن دی‌اکسید و آب تبدیل می‌کنند. تقریبا 28 روز زمان لازم است تا میزان کارآمدی از ارگانیسم‌ها در یک فیلتر ساکن شوند.


علاوه بر این، ساختار توخالی پوسته برای تماس بیشتر با هوا سطح خود را به ماکسیموم می‌رساند. مانند سایر مواد فیلترینگ، این پوسته‌ها نیز ذرات گرد و غبار و دوده هوا را به دام می‌اندازند. در حال حاضر، نمونه اولیه از این فیلتر به شکل هود آشپزخانه ساخته شده است. امید می‌رود در آینده‌ای نزدیک این تکنولوژی بتواند در طیف گسترده‌ای از فیلترهای هوا به کار رود.


دانشگاه مکزیک مشغول کار روی تجاری‌سازی این محصول است. همچنین می‌توان از پوسته بادام زمینی در ساخت رنگ‌های طبیعی نیز استفاده کرد.


مترجم: هانا حیدری


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب