دانشمندان به مرزهای جدیدی در همجوشی هستهای رسیدند
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، به تازگی طی یک آزمایش همجوشی در بزرگترین تأسیسات لیزری جهان، ۱.۳ میلیون ژول انرژی آزاد شد که در نوع خود رقم قابل توجهی محسوب میشود. رسیدن به احتراق در این آزمایش، این دیدگاه را تقویت میکند که همجوشی هستهای روزی میتواند به عنوان یک منبع انرژی در دسترس پاک عمل کند؛ موضوعی که دانشمندان برای دستیابی به آن تلاش زیادی کردهاند.
در این تحقیق دانشمندان با مورد هدف قرار دادن یک کپسول کوچک با لیزر در مرکز احتراق ملی یا NIF در آزمایشگاه لارنس لیورمور در کالیفرنیا نوعی واکنش همجوشی را ایجاد کردند که بیش از ۱۰ کوادریلیون وات انرژی را در ۱۰۰ تریلیون ثانیه تولید میکرد. رویهمرفته آزمایش انجامشده حدود ۷۰ درصد از انرژی نور لیزر را که برای ایجاد واکنشهای همجوشی استفاده میشد را آزاد کرد و تأسیسات را بیش از هر زمان دیگری به احتراق نزدیک کرد.
بیشتر بخوانید:
نمایش قدرت هوش مصنوعی در همجوشی هستهای
راکتور همجوشی غیردولتی در انگلستان ساخته میشود
این پدیده علمی، رویداد قابل توجهی محسوب میشود زیرا این کپسول تنها بخشی از کل انرژی لیزر متمرکز را جذب میکند و واکنشها در واقع انرژی بیشتری نسبت به شعلهور شدن مستقیم ایجاد میکنند. کارولین کورنز(Carolyn Kuranz)، فیزیکدان پلاسما از دانشگاه میشیگان در آنهآربور که در این تحقیق مشارکت نکرده است میگوید: «این مسئله اساساً یک شاهکار شگفتانگیز است. زیرا با این معیار، واکنشهای همجوشی حدود ۵ برابر بیشتر از جذب انرژی، آن را تولید میکنند.»
انتظار میرود این دستاورد علمی منجر به استفاده از انرژی هستهای به طریق جدیدی شود که خطرات کمتری دارد و کنترلشدهتر است.
انتهای پیام/۴۱۶۰
انتهای پیام/