تولید یک سامانه نانویی برای الکترولیز آب دریا
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، یک شرکت دانشبنیان سامانه نانویی الکترولیز آب دریا را با یکچهارم قیمت نمونه خارجی، تولید و به بازار عرضه کرده است. سال گذشته قرارداد فروش و نصب این دستگاه با یک شرکت اماراتی جهت استفاده در تصفیه و گندزدایی آب مزارع دریایی پرورش میگو و ماهی در کشور امارات به امضا رسید.
مهدی شفیعی مدیرعامل این شرکت میگوید: «۴۰۰ میلیون دلار گردش مالی این فناوری فقط در صنعت کشتیرانی است. از دیگر کاربردهای این فناوری میتوان به استفاده از آن در پتروشیمیها اشاره کرد.»
وی میافزاید: «فناوری باید مادر باشد یعنی خود فناوری شروع به زایش فناوریهای دیگر کند. زمانی که ما یک فناوری را در داخل کشور درست انتخاب کرده باشیم و به این فناوری دست پیدا کنیم، بهراحتی میتوانیم حول این فناوری شرکتهای مختلفی را خلق کنیم، به خدمات مختلفی دسترسی پیدا کنیم و خودکفایی را بهصورت ریشهای انجام دهیم.»
در سامانه طراحی شده، آب دریا بهعنوان ورودی دریافتشده و طی فرآیند الکترولیز، ماده هیپوکلریت سدیم (آب ژاول) با غلظت کلر آزاد مناسب برای گندزدایی آب، تولید و تزریق میشود تا بتوان شرایط حساس آب را برای پرورش میگو و ماهی فراهم نمود. این روش نوین، اخیراً در کشورهای پیشرو در صنعت پرورش آبزیان همچون کشورهای شیلی و استرالیا مورداستفاده قرار گرفته است. طراحی و ساخت تمامی قطعات و تجهیزات بهکاررفته در این سامانه کاملاً ایرانی بوده و با کوشش جمعی از مهندسان و محققان جوان شرکت آتیه پردازان شریف به مرحله تولید، بهرهبرداری و صادرات رسیده است. در طراحی و ساخت این سامانه از فناوریهای نوین و دانش روز دنیا استفاده شده است که ازجمله آن میتوان به آند با پوشش نانوساختار مخلوط اکسیدهای فلزی (آند MMO) اشاره نمود.
عملکرد این الکترولایزر بهگونهای است که شروع به جایگزینی با نمونههای خارجی شده است. به گفته مسئولان این شرکت، این دستگاهها یکچهارم نمونه خارجی قیمت دارند.
این سامانهها، در صنایع مختلفی کاربرد دارند که میتوان به گندزدایی آب موردنیاز شرب شهری و روستایی، صنایع غذایی، آبزیان، صنایع دریایی و آبهای رهاشونده در طبیعت، استخرها، دریاچههای طبیعی و مصنوعی و صنایع شهری، تجاری و کشاورزی اشاره نمود. تاکنون پروژههای ملی و بزرگی توسط این شرکت دانشبنیان انجام شده است که میتوان به پروژه انتقال آب خلیجفارس، پروژه پتروشیمی مروارید و مبین، گندزدایی آب توازن کشتیها و خنککاری در صنایع نفت و گاز کشور اشاره کرد.
انتهای پیام/4112/
انتهای پیام/