ایجاد قطعه مشاهیر در بهشتزهرا (س)
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، در دویست و بیست و سومین جلسه شورای شهر تهران، بررسی آیین نامه تعیین ضوابط عمومی و تشخیص و معرفی مشاهیر شهر تهران موضوع تبصره چهارم اصلاحیه مصوبه تعیین بهای خدمات قابل عرضه در سازمان بهشت زهرا (س) در دستور کار اعضا قرار گرفت.
احمد حکیمیپور نایب رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران در خصوص آیین نامه ذکر شده توضیح داد: این آییننامه در 5 ماده و 4 تبصره تهیه شده است.
وی در توضیح مواد این لایحه افزود: ماده 1 تعریف و اصلاحات، ماده 2 شرایط تشخیص و احراز مشاهیر، ماده 3 نحوه پذیرش و مستندسازی مدارک مشاهیر، ماده 4 سازمان بهشت زهرا موظف است سامانه اطلاعات رایانهای مشاهیر شهر تهران را با قابلیت بهرهبرداری و به روز رسانی در فضای مجازی راه اندازی کند و ماده 5 نیز سازمان بهشت زهرا را موظف کرده است تمهیدات یکپارچه برای مناسبسازی و همسطحسازی قبور قطعه مشاهیر را اعمال نماید.
عضو شورای اسلامی شهر تهران در توضیح ماده یک آییننامه تعیین ضوابط عمومی و تشخیص و معرفی مشاهیر شهر تهران عنوان کرد: منظور از مشاهیر بنا بر مفاد تبصره 4 مصوبه تعیین بهای خدمات قابل عرضه در سازمان بهشت زهرا (س)، شهروندانی هستند که در زمینههای فرهنگی، هنری، علمی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، ورزشی و دینی دارای فعالیتهای برجسته باشند.
حکیمی پور با اشاره به ماده 2 آییننامه فوق اضافه کرد: متوفیانی که دارای یکی از ویژگیهای (دارندگان نشان از مقام معظم رهبری، دارندگان نشانهای دولتی، دارندگان عنوان «چهره ماندگار»، قاریان بینالمللی قرآن کریم نفرات اول تا سوم، نویسندگان کتابهای برگزیده سال، دارندگان مدال قهرمانی المپیک، پارالمپیک و المپیادهای علمی جهانی، دارندگان بالاترین نشان هنری کشوری به تشخیص و تائید وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی) باشند میتوانند با تشخیص دستگاههای ذیصلاح به عنوان مشاهیر در قطعه مشاهیر آرامستان بهشت زهرا (س) تدفین شوند.
علیرضا دبیر، رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران به عنوان مخالف این آییننامه با بیان اینکه باید تعریف درستی از مشاهیر ارائه شود، اضافه کرد: در حال حاضر خلبانان نیز درخواست قطعه ویژه داشتهاند و اگر اینگونه باشد باید برای نانوایان، مداحان و حسابرسان نیز قطعات ویژه در نظر گرفت.
در ادامه احمد مسجدجامعی، عضو کمیسیون سلامت شورای شهر تهران در خصوص این طرح نظر مساعدی داشت و تعیین قطعه مشاهیر را اقدامی ارزشمند دانست و گفت: انجمن مفاخر در ایران وجود دارد که نسبت به شناسایی مشاهیر و مفاخر اقدام کرده و میتوان از ظرفیت آنها استفاده کنیم، اما نکته قابل توجه این است که اصحاب رسانه از این آییننامه حذف شدهاند و پیشنهاد میشود خبرنگاران و روزنامهنگاران نیز در صورت فوت در قطعه مشاهیر دفن شوند.
عضو کمیسیون سلامت شورای شهر تهران پیشنهاد داد تا به دلیل گستردگی سازمانها، ابتدا سازمانها درخواست دفن یکی از مشاهیرشان را به وزارت ارشاد اعلام کرده و پس از آن به سازمان بهشتزهرا (س) ابلاغ شود.
همچنین حسین رضازاده پیشنهاد داد که ورزشکارانی که مدالهای جهانی کسب کردهاند نیز در این قطعه دفن شوند.
پرویز سروری رییس کمیسیون حقوقی و نظارت شورای شهر نیز با بیان اینکه خداوند نظام طبقاتی را برداشته است، عنوان کرد: من با اصل کار مخالف هستم و نباید استثنایی بین اموات قائل شد.
در پایان این جلسه تعدادی از اعضاء نظرات، پیشنهادات خود را در خصوص آییننامه تعیین ضوابط عمومی و تشخیص و معرفی مشاهیر شهر تهران مطرح کردند و در نهایت این آییننامه مورد تصویب اعضا قرار گرفت.
انتهای پیام/