انتظار از کشتی فرنگی بیشتر بود/ گرایی پرخطر و پراشتباه زیاد به میدان رفت/ ما نباید کلاه سر خودمان بگذاریم
جمشید خیرآبادی در گفتوگو با خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، درباره عملکرد تیم ملی کشتی فرنگی گفت: به همه کشتیگیران و اعضای کادر فنی خستهنباشید میگویم. آنها زحمت خود را کشیدند. در المپیک ریو هم ما موفق به کسب دو مدال برنز شدیم و در این المپیک هم دو مدال کسب کردیم که البته رنگ مدال دوم امیدوارم طلایی باشد اما موضوع مهم این است که سطح کشتی فرنگی ایران بالا رفته و انتظار از کشتیگیران بیشتر از این بود. به نظرم باید عملکرد کشتیگیران آسیبشناسی شود و کادر فنی به همراه کارشناسان کشتی دور هم جمع شوند تا شرایط کشتی فرنگی و برنامههایی که داشتهاند و حالا نتیجهای که کسب کردهاند بررسی شود تا ببینیم آیا طبق آن برنامهها نتیجه قابل قبولی کسب کردهاند یا خیر.
وی افزود: سه سال دیگر تا مسابقات المپیک فرانسه زمان باقی مانده و از همین حالا باید کار برای حضور قدرتمند در المپیک شروع شود. نتایجی که کشتی فرنگی در توکیو کسب کرده نمیتوان گفت نتیجه بدی بوده است اما میتوانست خیلی بهتر باشد. باید تمهیداتی که نتیجه خوب کسب میکند فراهم شود. ما نباید کلاه سر خودمان بگذاریم. در ورزش ایران تنها چند رشته مثل وزنهبرداری، تکواندو و کشتی مدالآور هستند و در سایر رشتهها تکستاره داریم. مسئولان باید از خواب خرگوشی بیدار شوند و تنها ۶ ماه مانده به مسابقات نباید به فکر برنامهریزی باشند. رشتههای منهای فوتبال در ورزش ایران چقدر مورد توجه قرار میگیرند؟ آیا هزینهها برابر است؟ که قطعاً در جواب همه آنها بگویم خیر. متأسفانه برای ورزش ایران این جا افتاده است که ۶ ماه مانده به مسابقات المپیک برنامهریزی را شروع میکنند، در صورتی که در هیچکجای دنیا با این شرایط نمیتوان کسب مدال کرد.
بیشتر بخوانید:
ساروی نخستین برنز کشتی ایران را دشت کرد/ طلسم شکسته شد
طلسم ۹ ساله شکسته میشود؟/ گرایی در جدال با حریف خود برای طلای المپیک
دست گرایی از مدال برنز کوتاه ماند/ سومین شاگرد آقای خاص هم بیمدال ماند
خیرآبادی با تأکید بر اینکه باید برنامه کادر فنی آنالیز شود و سپس در مورد آنها قضاوت کنیم، اظهار کرد: روند آمادهسازی تیم ملی برای مسابقات المپیک، وزن کم کردن کشتیگیران و ریکاوری آنها و همچنین بدنسازی باید به صورت دقیق بررسی شود. همانطور که گفتم از کشتی فرنگی انتظار بیشتری میرفت اما تا زمانی که نحوه برنامههای آنها مورد بررسی قرار نگیرد، نمیتوان قضاوت دقیقی داشت. انتظارات از کشتی فرنگی با وجود محمد بنا بیشتر بود.
مربی کشتی فرنگی در مورد عملکرد محمدعلی گرایی و ناکامیاش در کسب مدال برنز اظهار کرد: من از همان ابتدا گفتم که شانس محمدعلی گرایی در وزن ۷۷ کیلوگرم بسیار کم است. به این خاطر که اغلب مردان ایرانی وزن بین ۷۰ تا ۸۰ کیلوگرم دارند، بنابراین مدالآوری در این وزن کار بسیار سختی است. من از قبل شانس کسب مدال برای ساروی و محمدرضا گرایی مسجل میدانستم. محمدرضا شاگرد خود من بوده و از نحوه کشتی گرفتناش و تکنیکهایی که دارد باخبر هستم. بنابراین میدانستم که در این مسابقات میتواند شگفتیساز شود. الان هم معتقد هستم در مرحله فینال مقابل حریف اوکراینی خود پیروز خواهد شد چرا که گرایی نسبت به او یک سر و گردن بالاتر است. ساروی هم با وجود اتفاقاتی که در کشتیاش افتاد، بسیار خوب ظاهر شد و خیلی خوشحالم که بالاخره توانست مدال المپیک را کسب کند اما محمدعلی کشتی بسیار پرریسک و خطرناکی انجام داد. او زیر و روی زیادی داشت و شاید یکی از دلایلی که موفق نشد به مدال برسد، همین موضوع باشد.
وی گفت: البته معتقدم محمدعلی به لحاظ جسمانی هم کم آورد. زمانی که فعالیت و تحرک بیشتر از اندازه باشد، کشتیگیر خسته میشود و مغزش یاری نمیکند، بنابراین کارهای پر اشتباه انجام میدهد. در مورد محمدعلی هم چنین اتفاقی افتاد. او میتوانست با آرامش و دوراندیشی مقابل حریف ژاپنی خود کشتی را پیروز شود. به هر حال این مسابقه در خاک ژاپن و با حریف ژاپنی او انجام میشد، بنابراین باید خیلی محتاطانه کشتی میگرفت اما متأسفانه پر اشتباه و بسیار پرریسک ظاهر شد.
انتهای پیام/۴۰۵۷/
انتهای پیام/