گلمحمدی برای شکست استقلال استراتژی نداشت
به گزارش خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، تقابل تیمهای استقلال و پرسپولیس در مرحله یکچهارم نهایی جام حذفی در شرایطی با برتری آبیپوشان به پایان رسید که احتیاط بیش از حد دو تیم برای گل نخوردن باعث شد تا دربی ۹۶ جذابیت چندانی نداشته باشد و اندک فرصتها گلزنی دو تیم در وقتهای اضافی و ضربات پنالتی تنها اتفاقات جالب جدال سرخابیها بود.
پرسپولیس دچار یکسری مشکلات است
فرزاد آشوبی درباره تقابل استقلال و پرسپولیس در دربی ۹۶ خبرنگار ورزش آنا اظهار کرد: بازی به شکل کلی جذاب نبود، واقعاً دیداری نبود که لذت و هیجان خاصی را برای بیننده ایجاد کند. به اعتقادم بار فنی این بازی هم چندان پربار و قابل توجه نبود اما مشخصاً و راجع به دوتا تیم، من از پرسپولیس شروع میکنم؛ با توجه به جایگاه پرسپولیس در جدول و عملکرد خوب این تیم من خودم به شخصه این تصور را داشتم که پرسپولیس بازی به مراتب هجومیتر و با میل به بردن بیشتری را از خودش نشان دهد اما متأسفانه این اتفاق نیفتاد و احتیاط تفکر غالب بر عملکرد این تیم بود. پرسپولیس دچار یکسری مشکلات است که نه فقط مربوط به آقای گلمحمدی باشد، از زمان آقای برانکو وجود دارد و هنوز در این زمینهها به اندازهای که انتظار میرود، پرسپولیس موفق نشده پیشرفت کند. مثل اینکه تیمی که کیفیت خوبی دارد و میتواند دفاع را از عقب زمین انجام دهد، پرسپولیس به شدت در مقابل یک همچون تیمی در خلق و رسیدن به گل دچار سختی و نقصان میشود.
ایراد تاکتیکی سرخپوشان
وی ادامه داد: اینکه استقلال نیمه اول به ویژه خیلی عقب و بسته بازی میکند، هیچ ایرادی نمیشود به آن گرفت. این یک روش و استراتژی است، کاملاً معقول و بر اساس تفکرات یک مربی؛ اما اینکه تیم مقابل قادر نیست که بر ضد این ایده و روش، سبک و استراتژی مخصوص به آن را داشته باشد و سعی در باز کردن و خلق موقعیت با توجه به این بازی بسته هم داشته باشد، این دیگر یک موضوع تاکتیکی است. ضمن اینکه من کماکان معتقدم که در بخش استفاده از ضد حملات، زمانی که بر اساس شرایط بازی خود پرسپولیس به عقب میرود و تیم حریف، تیمی است که تمایل به حمله و رسیدن به دروازه این تیم را دارد، پرسپولیس در بخش ضد حمله هم میتواند عملکرد بهتری داشته باشد، عملکردی که نه فقط وابسته به خلاقیت و ذهنیتهای بازیکنان باشد، ذهنیت و ایدههایی از بیرون برای تکمیل این خلاقیت وجود داشته باشد.
اشکالی در استراتژی استقلال نیست
پیشکسوت سرخابی افزود: حقیقتاً پرسپولیس در ضد حمله از زمان برانکو مشکل دارد و دچار ضعف است و اگر که برگردیم و مرور کنیم، چندین بار من خودم به شخصه صحبتهای برانکو را یادم است که تیم حریف را متهم به یک دفاع بسته یا بازی خیلی دفاعی میکردند و در این شرایط، کار را سخت میدانستند. بله، در این شرایط کار خیلی سخت است اما حقیقتاً نمیتوان به استراتژی تیم حریف ایرادی گرفت. این میطلبد که شما در تمرینات روشهایی را متناسب با بازی حریف تمرین و تکرار کنید. متأسفانه این اتفاق برای پرسپولیس کماکان هم نیفتاده و علیرغم اینکه از شکل تیمی بهتری نه نسبت به استقلال، نسبت به تمام تیمهای لیگ برترمان برخوردار است، متأسفانه در دربی ۹۶ شکل خوبی نداشت.
تعویضهای اشتباه گلمحمدی
وی با اشاره تعویضهای دو تیم استقلال و پرسپولیس میگوید: واقعاً خیلی سخت است تصور اینکه به هر حال، البته نمیخواهم ایراد بگیرم، مربیگری هم یک کار بسیار سنگین و پرریسک است و اگر آقای گل محمدی به این نتیجه میرسد که در ۲۰ یا ۲۵ دقیقه آخر بازی همزمان دو مهاجم خودش را که از قضا هر دو هم پنالتیزنهای خوبی هستند، یعنی هم امید عالیشاه و هم شهریار مغانلو هر دو پنالتیزنهای خوبی هستند. این دو وجه دارد، یکیاش این است که شما اینقدر شهامت دارید و به تیم خود باور دارید که اصلاً به این فکر نمیکنید که بازی بخواهد به ۱۲۰ دقیقه و ضربات پنالتی کشیده شود اما در یک شرایط نرمال و استاندارد، به هر حال فکر میکنم راجع به آن فکر کرد و مثلاً آقای گلمحمدی، امید عالیشاه را از بازی بیرون میآورد و عیسی آل کثیر یا مهدی عبدی را به بازی اضافه میکرد. یکی از این بازیکنها داخل زمین میماند.
آشوبی با یادآوری دیگر تعویض سرخپوشان اضافه کرد: مورد بعدی تعویضی است که مهدی شیری با سیامک نعمتی انجام میشود. این بزرگترین علامت سؤال در ذهن من است. به خاطر اینکه وقتی مهدی شیری در آن دقیقه از بازی با توجه به فاصله بسیار اندکی که تا ضربات پنالتی وجود دارد به بازی میآید، این تصور هست که مهدی شیری قرار است در ضربات پنالتی کمککننده تیم پرسپولیس باشد. حداقل ما این را میدانیم که سیامک نعمتی میتواند بازیکنی باشد که روی ضربات پنالتی او حساب کرد، پس وقتی مهدی شیری میآید، قرار است که ما بازیکن بهتری را داشته باشیم. مگر مشکلات و مسائل دیگری وجود داشته باشد که ما از آن اطلاع نداریم. در مجموع انتظارات من از پرسپولیس برآورده نشد و معتقدم که میشد عملکرد جذابتر و پرقدرتتری را از پرسپولیس شاهد باشیم.
بیشتر بخوانید:
ضربات پنالتی استقلال را برنده دربی نفسگیر کرد/ ناکامی پرسپولیس با درخشش حسینی
رستگاری استقلال در دوئل پنالتیها مرهمی بر زخم هواداران بود
مسائل پرسپولیس ربطی به من ندارد/ هدف استقلال برتری در ۹۰ دقیقه بود
استراتژی مناسب استقلال برای دربی
پیشکسوت سرخابی در مورد شکل بازی استقلال با اشاره به راهکار این تیم مقابل رقیب سنتی میگوید: استقلال با توجه به فشاری که تحمل میکرد و به نوعی در مواجهه با قدرت پرسپولیس، به نظرم استراتژی مناسبی را برای نیمه اول انتخاب کرد. عقب بازی کردن، بستن فضاها، فشردگی و برتری عددی بالا در دفاع به منظور جلوگیری از ایجاد فضا و زمان برای بازیکنان خلاق و کارهای گروهی و ترکیبی تیم پرسپولیس. استراتژی مناسبی بود که با بعضی از اشتباهات تاکتیکی و فردی در تیم پرسپولیس تکمیل شد؛ مثل عقب بازی کردن امید عالیشاه که به نظرم در این بازی عملکرد خوبی نداشت علیرغم بازیهای گذشته و خوبی که برای پرسپولیس انجام داده بود. تمایل این بازیکن به وسط زمین و مرکز خط هافبک که عملاً باعث میشد شهریار مغانلو به عنوان یک تکمهاجم بازی کند. دور بازی کردن احسان پهلوان و مهدی ترابی که باز هم این عامل باعث میشد که خط حمله پرسپولیس به نوعی چیدهمان شود که کار برای خط دفاع سه نفره استقلال آسان جلوه کند.
اولویت استقلال گل نخوردن بود
وی با اشاره به درست بودن استراتژی استقلال برابر پرسپولیس گفته است: استراتژی استقلال به نظرم استراتژی مناسبی بود و نیمه دوم با توجه به اینکه آنها دیدند پرسپولیس هم جانب احتیاط را بیشتر از یک بازی هجومی و رو به جلو رعایت میکند، استقلال تمایل پیدا کرد به اینکه جلو بیاید و در زمین پرسپولیس حضور پیدا کند، هر چند که جانب احتیاط و توجه به این نکته که گل نخوردن اولویت خیلی مهمی برای استقلال است، با یک یا دو بازیکن بیشتر به سمت دروازه پرسپولیس نیامدند. من واقعاً بازی پرسپولیس را نمیتوانم دوست داشته باشم، به خاطر اینکه کاملاً این بازی مبتنی بر کیفیت فردی است، یعنی در واقع مبتنی بر کیفیت فردی است. به عنوان مثال اگر ما مهدی قایدی را از ترکیب استقلال خارج کنیم، این تیم به مشکلات بزرگی خواهد خورد و در حمله کیفیت نازلتری خواهد داشت. این نمیتواند یک پیامد تاکتیکی و جالب برای یک تیم باشد.
آزمایش ایدههای دیگر برای شکل فنی بهتر
آشوبی با اشاره به ایدههای بهتر برای سرخابی میگوید: قطعاً نیاز به یکسری ایدهها و استراتژیهای بهتری است برای اینکه از تمام پتانسیل بازیکنان خوب استقلال به بهترین شکل استفاده شود و در نهایت ضربات پنالتی که در آن همه چیز به صورت خیلی سخت و نفسگیر دنبال خواهد شد. این اتفاق افتاد و ممکن است هر بازیکنی اشتباه کند، ممکن است یک دروازهبان عملکرد مطلوبی از خودش نشان دهد. واقعاً راجع به ضربات پنالتی نمیشود چیزی را عنوان کرد. باید به استقلال به خاطر این برد تبریک گرفت و من فکر میکنم که مربیان پرسپولیس، به خوبی، به زودی این تیم بازیابی خواهد شد و در ادامه روندی که باید در لیگ برای قهرمانی مبارزه کنند، شرایط مطلوبی را شاهد خواهیم بود. اما برای یک موفقیت پایدار، برای نتایج پربارتر و شکل فنی بهتر قطعاً نیاز است که ایدههای دیگری هم آزمایش شود.
راه افزایش قدرت پرسپولیس
وی با اشاره به راه افزایش قدرت پرسپولیس گفت است: قطعاً احتیاج است که روند تمرینات به سمتی رود که ضمن حفظ کیفیت فعلی، در یک، دو یا سه شاخصی که پرسپولیس در آنها نیاز به پیشرفت دارد، شاهد این اتفاق باشیم، برای اینکه به این شکل ما میتوانیم پرسپولیس را تیم کاملتری ببینیم و قرار گرفتن در مقابل این تیم برای هر حریفی ترسناکتر هم باشد. در نهایت روز خوبی را فوتبال ما شاهد نبود و امیدوارم در آینده و در تقابل اینچنینی، لذت و هیجانی که میتواند این بازی داشته باشد یک فاکتور مهم برای هر دو تیم باشد و ضمن احترام به این موضوع که کسب پیروزی میتواند بسیار بسیار مهم باشد، این نتیجه و کسب پیروزی همراه با ایدههایی باشد که جذابیت را از این فوتبال و دربی نگیرد.
بحث داوری کاملاً تخصصی است
پیشکسوت سرخابی با بیان این موضوع که علاقهای به صحبت درباره داوری ندارد، گفت: داوری یک بحث کاملاً تخصصی و پیچیدهای است که کسی که در این زمینه تخصص دارد باید نظر دهد و خیلی به ما مربیها مربوط نمیشود ولی یک صحنهای دیروز در بازی در دقیقه ۱۴ اتفاق افتاد، فارغ از اینکه در نهایت چه مشکلات یا عوارضی را میتوانست به همراه داشته باشد برای تیمی که از این موضوع متنفع یا متضرر شده، یک بحث ساختاری هست. با توجه به مدلی که ارسلان مطهری خطا را روی فرشاد فرجی نشان میدهد و حتی فارغ از این بحث که این ضربه برخورد شدیدی با فرشاد فرجی دارد یا یک برخورد خیلی ملایمی را دارد، یک مشکلی در جامعه داوری هست، تفسیرهای دوگانه و دلبخواهی. اینجوری که من از نظرات کارشناسان داوری برداشت کردم، برخورد با توجه به شدتی که وجود داشته، حداقل بازتاب و عوارضی را که میتوانسته با خودش به دنبال داشته باشد، اخطار برای ارسلان مطهری بوده و اگر شدت در این برخورد تشخیص داده میشده، حتی میتوانسته کارت قرمز مستقیم هم داشته باشد.
وی اضافه کرد: یک تعجب بزرگ برای من از آنجاست که عدهای از عزیزان و کارشناسان داوری توجیه مناسبی برای این موضوع ندارند. یعنی وقتی که نظراتشان خوانده میشود و با این عزیزان صحبت میشود، میگویند که اختیار با داور است. روح قانون در هر شرایطی باید اجرایی شود و نمیتواند برداشت سلیقهای و دلبخواهی در رابطه با موضوعی که کاملاً مشخص است انجام شود. بازی بدون احتیاط و با ریسک بالا. در واقع بیملاحظگی. حالا هر چیز دیگری که این عزیزان میتوانند اسمش را بگذارند. این اتفاق در آن برخورد افتاده و من واقعاً انتظار دارم که کارشناسان داوری لطف کنند، نه فقط به خودشان، به ما مربیان هم لطف کنند و تکلیف ما را در این صحنههایی که کاملاً واضح و قابل برداشت است، مشخص کنند. اینکه این صحنه اخطار دارد یا نیاز به کارت قرمز دارد را به این عزیزان واگذار میکنم به خاطر اینکه یک موضوع تخصصی است اما اینکه تفسیر به دلخواه کنیم و اختیار را به داور واگذار کنیم که میتواند اخطار دهد یا میتواند مدیریت کند، به نظرم این یک تفسیر دلبخواهی از قانون است که فقط به دوگانگی و یکجوری بیاعتمادی بازیکنان و مربیان به تصمیمات داور دامن میزند.
انتهای پیام/۴۰۴۸/
انتهای پیام/