دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 اسفند 1393 - 15:53

خسروآبادی در جمع خبرنگاران: حریم خانه‌های تاریخی تهران مشخص می‌شود

رجبعلی خسروآبادی در حاشیه نشست نمایشگاه صنایع دستی به سوالات خبرنگاران پاسخ گفت.
کد خبر : 5945

به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، خسروآبادی درباره درجه‌بندی هتل‌ها و مناطق اقامتی گفت: «از مهرماه سال جاری پس از 7 سال که کمیسیون و درجه‌بندی شکل نگرفته بود، کمیسیونی تشکیل شد. درجه‌بندی برخی هتل‌ها معلوم بود و برخی‌ها از حالت و وضعیت اصلی دور افتاده بودند. سه گروه کارشناس بهداشت، ایمنی و معماری و کارشناسان خدماتی خدمات هتلداران را از لحاظ نحوه پذیرایی ارزیابی کردند. در این میان هتلی که ادعا می‌کرد سه ستاره است با نظر گروه اول وضعیتش مشخص شد. نواقص در نظر گرفته شده در این برررسی به دو صورت بود زیرا گاه برخی کاستی‌ها غیرقابل پیش‌بینی است که این وجه شامل مواردی چون بهداشتی می‌شود اما گاه برخی هتل‌ها نیازمند بازسازی، به‌سازی و یا تعمیر و تجهیز است همچون مشکلات موجود در تخت‌ها، پرده‌ها و... که می‌توان فرصت داد تا رفع شود.


وی ادامه داد: «از میان هتل‌ها 55 هتل قرارداد تنظیم کرده‌اند و من امیدوارم بیش از نیمی از آنها را در حد استاندارد معرفی کنیم. از میان تعداد هتل‌های اعلام شده 22 هتل دچار نقص بوده اند که از این میان نزدیک 10 هتل درجه‌شان افت پیدا کرده است.»


اعطای مجوز به تورگردانان


خسروآبادی درباره مجوزهای تورگردانی تشریح کرد: «ما هیچ مجوزی برای تورگردانی ارائه نخواهیم کرد مگر این‌که تضمین بیمه‌ای داشته باشند. من موظف هستم که تورهای دارای مجوز را معرفی کنم بنابراین در قبال سایر تورها وظیفه ای ندارم. من باید مردم را آگاه کنم که به تورهایی مراجعه‌کنند که پشتوانه بیمه‌ای داشته باشند، همچنین قرار نیست تا بستری برای سوءاستفاده برخی از افراد فراهم کنیم؛ یعنی اگر تور به خوبی اداره نشود طبیعتاً بیمه نیز ادامه نخواهد داشت.»


بازسازی املاک تاریخی


وی درباره همکاری در بازسازی و مرمت ملک خصوصی افراد اعلام کرد: « ما آمادگی کمک به ملک خصوصی را داریم ولی برخی از اتفاقات دست ما نیست برای مثال بازارچه عودلاجان را مرمت کردیم، یکی از بحث‌های ما آنجا این است که کارکردی که از قبل آنجا بوده کارکرد مناسب با این فضا نیست و یکی از توصیه‌های ما این شد که از صنایع دستی استفاده کنند و آنجا را به بازارچه صنایع دستی تبدیل کنند که مورد استقبال قرار گرفت ولی هریک از بخش‌های آن یک ملک جدا است و سرمایه‌گذار مالک باید توجیه شود که به این سمت رو بیاورد چراکه این امر ارزش افزوده بیشتری برایش خواهد داشت. ما قدرت اجبار برای کاربری این‌چنینی نداریم.»


مرمت سر درباغ ملی


وی با اشاره به این‌که مرمت سردر باغ‌ ملی زیر نظر سازمان میراث فرهنگی در حال اجرا است، گفت: «پیگیری موضوع سردر باغ ملی و موزه استاد صنعتی جزو تفاهم‌نامه‌هایی است که در بودجه 93 با شهرداری تهران امضا کردیم، اما در این طرح مرمت وزارت امورخارجه مشارکت ندارد.»


خسروآبادی ادامه داد: «شهرداری تهران اعتباری برای مرمت این اثر تاریخی در نظر گرفته و از میراث فرهنگی خواسته تا پیمانکاران مورد تأیید را به آنها معرفی کنیم، در حال حاضر نیز براساس پیمانکار معرفی شده از سوی میراث فرهنگی استان تهران و با حضور ناظر ما، طرح مرمت در حال اجرا است و سیر قانونی آن توسط شهرداری انجام شده است.»


مشکلات بناهای تاریخی


خسروآبادی درباره مشکلات بناهای تاریخی و بافت‌های تاریخی تشریح کرد: «در تهران 2500 خانه تاریخی وجود دارد که 290 خانه آن ثبت ملی است که حریمشان هم مشخص نیست و شهرداری تهران را با استعلامات مواجه کرده است. ما نیز دچار مشکل شده ایم چون ثبت نشدن این‌ها باعث شده برای هر کدام از اینها از ما استعلام شود. شهرداری یک مشاور انتخاب کرده و یک کمیته حفاظت از بافت تاریخی و آثار فرهنگی در معاونت شهرسازی ایجاد شده که محیط طباطبایی، خسروی، بهشتی نیز در آن وجود دارند تا حریم آثار ثبتی را مشخص کنند. کمیته مشترکی بین استان و معاونت میراث قرار است شکل بگیرد تا سیر طولانی‌مدت را کاهش دهد.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب