دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 تير 1400 - 14:46

جنجال قبض برق علی کریمی

این که برخی خانه ها به دلیل وسعت و امکانات شان به برق سه فاز نیاز دارند، چیز عجیبی نیست و نباید مردم را برای استفاده از امکاناتی که دارند محروم کرد اما متاسفانه این اتفاق نشان می دهد صنعت برق تدابیر مناسبی برای مشترکان پر مصرف نیندیشیده است و یارانه ها به طور عادلانه تقسیم نمی شود.
کد خبر : 594421
برق خانه علی کریمی



به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، علی کریمی بازیکن سابق فوتبال کشورمان تصویری از قبض برق خانه خود را در اینستاگرامش به اشتراک گذاشت و از این که با توجه به قطع و وصل شدن برق و خاموشی ها برایش قبض برق آمده و اخطار هم داده شده است، گلایه کرد. اما نکته ای که توجه کاربران شبکه های اجتماعی را به خود جلب کرد، مبلغ قبض برق خانه علی کریمی بود که برای یک ماه چهار میلیون و ۶۰۰ هزار تومان صادر شده است!


بسیاری از کاربران در کامنت هایی زیر پست علی کریمی پرسیدند: «آیا در خانه ماینر دارید و در حال استخراج بیت کوین هستید؟! چرا این قدر مبلغ قبض خانه شما زیاد است؟» برخی دیگر از کاربران نیز این اتفاق را دستمایه طنز قرار دادند و از این که علی کریمی در خانه چه می کند که مبلغ قبض برقش زیاد است، متعجب شده اند اما امروز می خواهیم به میزان یارانه پنهانی بپردازیم که به ازای هر کیلووات در حال پرداخت شدن است.همچنین واکنش سخنگوی شرکت برق را درباره قبض برق خانه علی کریمی نوشته ایم.


هر کیلو وات برق چقدر تمام می شود؟


هزینه تمام شده تولید و توزیع هر کیلووات ساعت برق، رقمی حدود 30 درصد یک یورو در دنیا محاسبه می‌شود که با احتساب هر یورو 30 هزار تومان، قیمت واقعی برق معادل هر کیلووات ساعت، 9 هزار تومان است.


یارانه پنهان قبض برق خانه کریمی چقدر است؟


همان طور که گفتیم، قیمت تمام شده هر کیلو وات برق 9 هزار تومان است. کافی است این مبلغ را ضرب در 6280 کیلووات ساعت مصرف خانه علی کریمی کنیم و مبلغ چهار میلیون و 600 هزار تومان را از آن کم کنیم تا یارانه پنهانی را که به این قبض داده می شود، پیدا کنیم. با یک حساب سرانگشتی می بینیم که فقط در این پلاک ماهانه 52 میلیون تومان یارانه پنهان وجود دارد.


واکنش سخنگوی شرکت برق


مصطفی رجبی مشهدی سخنگوی صنعت برق کشور در این باره به باشگاه خبرنگاران گفته: «منزل آقای کریمی بسیار بزرگ است و عمارت تلقی می شود و دارای برق ۱۰۰ آمپر سه فاز خانگی است. متوسط مصرف ماهانه این پلاک در کل دوره‌ها بیش از ۷۰۰۰ کیلووات ساعت بوده است.» او در پایان هم گفته که امثال این عمارت ها زیاد است و در شرایط کمبود باید به اجبار برق صنایع قطع شود و سپس تبعات گرانی را هم به بار بیاورد.»البته بعد از اظهار نظر سخنگو ی توانیر ،علی کریمی دوباره به آن واکنش نشان داد.


مشکل کجاست؟


این که برخی خانه ها به دلیل وسعت و امکانات شان به برق سه فاز نیاز دارند، چیز عجیبی نیست و نباید مردم را برای استفاده از امکاناتی که دارند محروم کرد اما متاسفانه این اتفاق نشان می دهد صنعت برق تدابیر مناسبی برای مشترکان پر مصرف نیندیشیده است و یارانه ها به طور عادلانه تقسیم نمی شود.


قطعا باید نظام تعرفه بندی درست شود و به نظر می رسد در شبکه های اجتماعی قبل از این که علی کریمی را محکوم کنند باید به نظام تعرفه گذاری خرده بگیرند، چون علی کریمی به دنبال استفاده از امکاناتی است که در اختیار دارد و برای آن هم حاضر است پول پرداخت کند و مشکل در تعرفه هاست نه علی کریمی!زیرا تا زمانی که تعرفه برق افراد پرمصرف با افراد کم مصرف یکی است هیچ رغبتی در پرمصرف ها که عمدتا جزو طبقات بالای جامعه هستند برای کاهش مصرف وجود نخواهد داشت.


منبع: روزنامه خراسان


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب