دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 تير 1400 - 15:22
ناظمی:

همکاری بین‌المللی در طرح‌های آماری امکان مقایسه میزان توسعه فناوری اطلاعات را فراهم می‌کند

رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران گفت: همکاری بین‌المللی در طرح‌های آماری شرایطی را مهیا می‌سازد که میزان توسعه فناوری اطلاعات در کشور را با سایر نقاط دنیا مقایسه کنیم.
کد خبر : 594406
امیر ناظمی



به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، امیر ناظمی در مراسم تبادل قرارداد بین سازمان فناوری اطلاعات ایران و مرکز آمار ایران با موضوع طرح آمارگیری برخورداری خانوار و استفاده افراد از فاوا که ظهر امروز به صورت برخط برگزار شد، اظهار کرد: روز فناوری اطلاعات فرصت مناسبی است که در مورد تغییرات که در جهان به واسطه توسعه فناوری اطلاعات رخ داده است فکر کنیم.


وی افزود: در مدیریت دانش همیشه صحبت از این است که داده تبدیل به اطلاعات شود و پس از آن این اطلاعات برای توسعه دانش به‌کارگیری شود. آمار زمانی ارزش خود را نشان می‌دهد که امکان تولید دانش را فراهم کند. یکی از عواملی که داده را ارزشمندی می‌کند امکان مقایسه آن با داده‌های سایر کشورها یا سایر زمان‌ها است. اینکه ۷۲ درصد از خانوارهای ایرانی به اینترنت درصدی دارند موقعی تبدیل به دانش می‌شود که آن را با میزان دسترسی خانوارها به اینترنت در سایر کشورهای جهان مقایسه کنیم یا حداقل باید بدانیم چنین آماری نسبت به چهار سال قبل در کشور افزایش یافته و یا دچار کاهش شده است؟


رئیس سازمان فناوری اطلاعات بیان کرد: از همین رو کشورهای مختلف دنیا برای آمارگیری با اتحادیه‌های جهانی و سازمان‌های زیرمجموعه سازمان ملل متحد همکاری می‌کنند. در چنین شرایطی می‌توان به آمارهای مشترک دست پیدا و وضعیت کشور در حوزه‌های مختلف را با سایر نقاط دنیا مقایسه کرد. اتحادیه جهانی مخابرات یکی از سازمان‌های جهانی است که مراکز آمار برای اجرای طرحی آماری در حوزه فناوری اطلاعات با آن همکاری می‌کنند. این اتحادیه در بازه‌های زمانی مختلفی آمارهایی از میزان آمادگی کشورها برای افزایش دسترسی خانوارها به اینترنت را منتشر می‌کند. از سال ۲۰۱۹ بحث و تبادل نظر جهانی در زمینه انتشار این آمار حول دو محور اصلی شکل گرفته است. اولین محور این است که در زمان فعلی به لحاظ توسعه فناوری اطلاعات و شیوع بیماری کرونا تعاریف آماری دچار چه تغییراتی شده است.


ناظمی عنوان کرد: دومین محور دسترسی شهروندان کشورهای مختلف در دسترسی به اینترنت و ابزارهای فناوری اطلاعات است. نمایندگان سازمان فناوری اطلاعات ایران نیز در جلسات مشترک با اتحادیه جهانی مخابرات شرکت می‌کردند تا به تعریف مناسب در این حوزه دست پیدا کنند. باید بررسی شود که کدام دسته از آمار را می‌توان با مراجعه مستقیم به در منازل مردم به‌دست آورد و کدام را با دسترسی به پایگاه‌های ذخیره‌سازی داده؟


وی خاطرنشان کرد: به عنوان مثال میزان افرادی که به اینترنت پهن باند دسترسی دارند با مراجعه به بانک‌های داده قابل محاسبه است. البته در این روش با چالش‌هایی همانند استفاده چند کاربر از یک سیم‌کارت برای اتصال به اینترنت مواجه هستیم. همین امروز بیش از ۸۴ میلیون کاربر تلفن همراه در کشور به اینترنت دسترسی دارند ولی ممکن است این آمار از دقت کافی برخوردار نباشد از همین رو نیاز است در چنین مواردی از آمارگیری مستقیم نیز کمک گرفته شود. در نهایت اتحادیه جهانی مخابرات برای همه کشورهای عضو تعیین کرده است که کدام دسته از آمارها از طریق مراجعه به پایگاه‌های ذخیره‌سازی داده و کدام با روش آمارگیری مستقیم جمع‌آوری شود.


معاون وزیر ارتباطات ادامه داد: خوشبختانه ایران در زمینه دسترسی به بانک‌های داده با مشکل اساسی روبه‌رو نیست. طرح «برخورداری خانوار و استفاده افراد از فاوا» بر اساس مصوبات جهانی تنظیم و آغاز می‌شود و مواردی که در بانک داده وجود دارد در پرسش‌های طراحی شده برای آمارگیری وجود ندارد. در این طرح جامعه آماری قابل توجهی در نظر گرفته شده و می‌توان از آن برای برنامه‌ریزی در سطح کشور استفاده کرد. کسب‌وکارهای مختلف در کشور نیز می‌توانند برای طراحی مدل کاری خود از این داده‌ها استفاده کنند. در تلاش هستیم که این آمار به صورت آزاد در اختیار همه شهروندان قرار گیرد.


انتهای پیام/۴۱۴۴/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب