اختتامیه نهمین جشنواره ملی رویش برگزار شد
به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگ گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، اختتامیه نهمین جشنواره ملی رویش ویژه دستاوردهای کانونهای فرهنگی، هنری، دینی و اجتماعی دانشگاهها با حضور غلامرضا غفاری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، حسین سلیمی، رئیس دانشگاه علامه طباطبایی، علی ربیعی، سخنگوی دولت دوازدهم و عضو هیئت امنای دانشگاه علامه طباطبایی و شالچی، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی در این دانشگاه برگزار شد.
شالچی، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی در ابتدای این مراسم گفت: در هر یک از نشریات، تشکلهای دانشجویی، انجمنهای علمی، کانونهای فرهنگی، هنری و مذهبی وجهی برجستهتر است. کانونهای فرهنگی، هنری و مذهبی مانند قلب تپندهای خون فرهنگ را در جسم دانشگاه به جریان در میآورند. رویش ملی رخداد سالانهای است که فرصتی برای جمیع فعالان فرهنگی دانشجویی در سراسر کشور ایجاد میکند.
شالچی ادامه داد: رخداد نهم به میزبانی دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد که با توجه به شیوع کوید ۱۹ در همکاری دانشگاه با وزارت علوم سعی شد این رویداد به فرصتی برای همگرایی و مبادله تجربیات تبدیل شود لذا کارگاههای متعدد مجازی با مشارکت کانونهای سراسر کشور برگزار شد.
همچنین حسین سلیمی، رئیس دانشگاه علامه طباطبایی در این مراسم گفت: عنصر مغفول مانده فرهنگ در سالهای اخیر مورد توجه بیشتری قرار گرفت. در نگاههای جدید علوم اجتماعی همه پدیدههای اجتماعی، فرهنگی هستند و اگر از آن غفلت کنیم و آن را مبنای شکلگیری همه پدیدههای اجتماعی ندانیم جامعه و دانشگاه دچار مشکلات بسیار زیادی خواهد شد. دانشجوها و اساتید صرفا برای محفوظات وارد دانشگاه نمیشوند بلکه دنبال بستر فرهنگی و هویت جدید هستند تا جامعهپذیر و نقشآفرین شوند. نمیتوانیم فرهنگ را تنها یک موضوع فوق برنامه بدانیم چون همه چیز حتی رفتارهای اقتصادی پدیده فرهنگی است.
سلیمی افزود: فرهنگ تبلیغات یا آداب و سنن ایستا از گذشته نیست فرهنگ نظام معنایی سیال در یک جامعه است که هویت انسانها و هنجارهای رفتاری و کنشهای آنها اعم از فردی و اجتماعی را تحت تاثیر قرار میدهد. علاوه بر اقتصاد، سیاست و تکنولوژی هم پدیدههای فرهنگی هستند. تکنولوژی در دهههای گذشته زیست بوم را تخریب و فضای زیستن را محدود کرده است.
رئیس دانشگاه علامه طباطبایی گفت: فرهنگ در دانشگاه نباید از دیگر فعالیتها مجزا باشد و به جشنواره و همایش محدود شود بلکه نیاز است این جشنوارهها با فعالیتهای فرهنگی دانشجویان در طول سال پیوند بخورند. محیط دانشگاهی ما در سالهای اخیر گامهای بلندی در حوزه فرهنگی برداشته است که در کوران منازعات سیاسی نادیده گرفته شده است. فعالیتهای فرهنگی باید در الویتهای دانشگاهها قرار گیرد و در این صورت است که دانشجویان به موجودات تکساحتی مقالهنویس تبدیل نمیشوند.
در ادامه مراسم علی ربیعی، سخنگوی دولت گفت: شیوه انتقال علم از دانشگاه به جامعه دچار اشکال است و ارتباط دانشگاه با جامعه باید به صورت گفتوگویی باشد و صرف تولید مقاله نسبتی بین دانشگاه و جامعه برقرار نمیکند. چقدر خوب بود که مقاله به زبان حل مسائل اجتماعی و مشکلات جامعه نگارش میشد.
ربیعی افزود: هیچ دورهای مانند این دوره بحران ارتباطات نداشتهایم، مشکل اصلی ما مهارتهای اجتماعی است و نمیتوانیم با هم در سطح ملی، منطقی و کشوری گفتوگو کنیم و از آن راهکار و حرکت جمعی ایجاد کنیم و جامعه از نداشتن فعالیتهای کانونی و دورهمی رنج میبرد. در سال ۱۳۸۸ کتابی به نام دولت مدنی نوشتم که به علت وقایع ۱۳۸۸ خمیر شد، کتاب به این میپرداخت که چرا فرآیند توسعه در ۵-۶ کشور نیمهتمام ماند؟ ورود به حرکت اجتماعی نیازمند تمرین اجتماعی است و عناصر فرهنگی در هر جامعهای پیوند دهنده دانشگاه با جامعه هستند و اینجا است که اهمیت کار کانونها مشخص میشود.
در ادامه این مراسم از برگزیدگان نهمین دوره از جشنواره رویش ملی در رشتههای مختلف فرهنگی و هنری و دینی تقدیر صورت گرفت.
انتهای پیام/۴۱۶۲/
انتهای پیام/