دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 ارديبهشت 1400 - 13:01
منادی:

حمایت مجلس از شرکت‌های دانش‌بنیان/ قانون همسان‌سازی حقوق اساتید وزارتخانه‌های علوم و بهداشت تصویب شده است

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت: قانون همسان‌سازی حقوق اساتید وزارتخانه‌های علوم و بهداشت تصویب شده است.
کد خبر : 580258
علیرضا منادی

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، علیرضا منادی، رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در نشست هم اندیشی مسئولان آموزش عالی و جمعی از اساتید کشور که به میزبانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها برگزار شد، با بیان اینکه شرکت‌های دانش‌بنیان سال گذشته ۲۰۰ هزار میلیارد تومان فروش داشته‌اند، گفت: اکثر شرکت‌های دانش‌بنیان دارای بهره‌وری هستند. در واقع می‌توان گفت آن گروه و افرادی که پرچمدار بهره‌وری در داخل کشور را در دست دارند، همین شرکت‌های دانش‌بنیان بوده که توانسته‌اند منابع کشور را حفظ کنند.


وی افزود: مجلس شورای اسلامی قانون همسان‌سازی حقوق اساتید دو وزارتخانه علوم و بهداشت را حدود یک ماه پیش تصویب کرده تا از دغدغه این قشر علمی کشور بکاهد، البته این کار برای نگهداشت اساتید در دانشگاه نیز از اهمیت بسزایی برخوردار است.


این نماینده مجلس گفت: مجلس علاوه بر لایحه دولت مبلغ ۴ هزار و ۳۵۵ میلیارد تومان، بودجه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری را افزایش داده است. به این معنی که شرکت‌های دانش‌بنیان و صندوق شکوفایی و نوآوری مورد حمایت قرار گرفتند.


منادی بیان کرد: مجلس شورای اسلامی گام‌های خوبی را در بحث افزایش بودجه برداشته که می‌توان به کمک ۲ هزار میلیاردی آموزش و پرورش و همچنین مبلغ ۵۰۰ میلیارد برای دانشگاه‌های که ۳۰ درصد رایگان هستند اشاره کرد. در واقع باید بگویم ما با تمام وجود تلاش کردیم حقوق اساتید را افزایش داده تا بتوانند با قدرت و همت بیشتری فعالیت کنند.


وی ادامه داد: یک واقعیتی که وجود دارد این موضوع است که ۸ درصد از رشد اقتصادی کشور همیشه در برنامه ۵ ساله آمده است که یک‌سوم آن از محل بهره‌وری بوده که شرکت‌های دانش‌بنیان، وزارت علوم و مجموع اساتید دانشگاه‌ها بزرگ‌ترین گام را در واقع در تأمین یک سوم بهره‌وری برداشته‌اند. به طوری که اکثر شرکت‌های دانش بنیان بهره‌ور بوده و جزو گروه‌های پرچمدار بهره‌وری در کشور هستند که توانسته‌اند منابع کشور را حفظ کنند.


بی‌مهری قرار گرفتن رشته علوم انسانی


رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس اضافه کرد: ما اغلب در رشته فنی و مهندسی علوم پایه رتبه بین یک تا ۱۰ هستیم و در علوم انسانی رتبه ۳۰ را داریم که این رتبه علوم انسانی برای ما یک فاجعه بوده و مورد بی‌مهری قرار گرفته است. از طرفی باید بگویم ما دیگر کشور جهان سومی نیستیم و در جایگاه یک کشور توسعه یافته قرار داریم. البته در خیلی از جاها عقب هستیم اما در مسیر پیشرفت قرار داریم که در این مسیر باید به علوم انسانی به طور جدی توجه شود.


منادی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۵ هزار و ۷۰۰ شرکت دانش‌بنیان توانسته‌اند در سال گذشته ۲۰۰ هزار میلیارد تومان فروش محصول داشته باشند که این اتفاق در شرایط بیماری کرونا که از نظر اقتصادی و روانی جامعه را تحت تأثیر قرار داده، بسیار اتفاق قابل قبولی است.


انتهای پیام/۴۱۱۸/

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب