دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 ارديبهشت 1400 - 15:57

کوچ به شهری که خودش هم کمبودهایی دارد!

بسیاری از افراد در هر قشری برای زندگی بهتر به پایتخت می‌آیند، اما این شهر خودش هم با مشکلات و چالش‌هایی همراه است.
کد خبر : 579608
مسکن

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، این ‌روزها که شرایط اقتصادی در وضعیت نامناسبی و بی‌ثباتی کامل به سرمی‌برد، شاهد مهاجرت بی‌سابقه برخی افراد به شهر تهران هستیم، همچنین تا چند دهه اخیر این مهاجرت پدیده‌ای مطلوب تلقی می‌شد، زیرا اقتصاددانان مهاجرت‌های وسیع روستاییان و ساکنان شهرهای کوچک به شهرهای بزرگ را راه‌حل مناسبی برای نیروی کار اضافی می‌دانستند، اما امروزه با توجه به سطح بالای مهاجرت و تحرکات جمعیتی بین نواحی مختلف جغرافیایی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی و به تبع آن شکل‌گیری انواع ناهنجاری‌های فضایی، موضوع مهاجرت به یکی از مسائل پیچیده برای جوامع مهاجرپذیر و حتی مهاجرفرست تبدیل شده است.


امیرحسین پورجوهری کارشناس شهری در این باره معتقد است که بزرگ‌ترین مسئله، تورم، کاهش درآمد خانوار، بیکاری، رکود و مواردی از این ‌دست است که باعث شده هزینه‌های معاش امکان‌پذیر نباشد و مردم به برخی شهرها مهاجرت کنند، ضمن اینکه برخی عوامل مانند آلودگی هوا و حتی ترافیک نیز می‌تواند در این زمینه اثرگذار باشد.


در ادامه محمد سالاری؛ رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران هم معتقد است که ممکن است عواملی همچون افزایش هزینه گذران زندگی و اجاره‌بها و کمبود اشتغال در کلان‌شهرها  منجر به مهاجرت  محدودی شده باشد اما تا زمانی که دولت در شهرهای کوچک و روستاهای کشور توزیع عادلانه ثروت و امکانات را آن ‌هم مبتنی بر ظرفیت‌های ذاتی و واقعی این مناطق و در راستای تحقق سند آمایش سرزمینی پیگیری نکند، قطعاً نمی‌توان به مهاجرت‌هایی که به‌صورت مقطعی، موضعی و موضوعی اتفاق می‌افتد امیدوار بود.


اتونشر/ مهاجرت؛ پدیده‌ای قدیمی اما پرحاشیه/ کوچ به شهری که خودش هم کمبودهایی دارد!


اما با توجه به تمام این مسائل، باید بدانیم که زندگی در تهران به همین سادگی‌ها هم نیست، شاید اشتغال در آنجا بیشتر از شهرهای دیگر باشد اما این موضوع کاملا واضح است که هزینه اجاره مسکن، خرید روزانه و... نسبت به شهرهای دیگر اصلا قابل مقایسه نیست و فراهم کردن یک زندگی عادی کار بسیار سختی است، کارگر و کارمندی که ماهی دونیم تا سه میلیون حقوق می‌گیرد چطور می‌تواند در تهران زندگی کند؟ اجاره خانه، هزینه‌های زندگی و تفریح به ‌علاوه بحران کرونا که مزید بر علت شده است، همه دست‌به‌دست هم داده‌اند که بر مردم فشار وارد شود، پس بهتر نیست که دولت و ارگان‌های مختلف در کلان‌شهرها و دیگر شهرهای کشور حداقل امکانات را فراهم کنند تا با مهاجرت به شهری بزرگ‌تر مشکل بزرگتری ایجاد نشود؟ 


در این راستا، عیسی فرهادی فرماندار تهران گفت که در بسیاری از مناطق شرط ورود مهاجر و نیروی کار جدید، سرمایه‌گذاری تعیین شده‌است؛ در حالی که چنین موضوعی در تهران صدق نمی‌کند و افراد تازه وارد، علاوه بر این که سرمایه و توان فنی و مهارتی جدیدی به همراه نمی‌آورند، بلکه با آسیب‌های جدیدی وارد این استان و شهر می‌شوند، همچنین با افزایش حاشیه‌نشینی وضعیت اجتماعی هم غیرقابل پیش‌بینی می‌شود. تکدی‌گری، کپرنشینی، اعتیاد، حاشیه‌نشینی، بیکاری و دستفروشی در مترو و حاشیه خیابان‌ها نمونه‌ای از آسیب‌هایی است که با ورود مهاجران در پایتخت رواج می‌یابد.


اتونشر/ مهاجرت؛ پدیده‌ای قدیمی اما پرحاشیه/ کوچ به شهری که خودش هم کمبودهایی دارد!


البته این نکته فراموش نشود که چندی پیش، یکی از مسئولان استانداری تهران هم اعلام کرد که تهران در حال حاضر ظرفیت پذیرش مهاجر ندارد، باید برای مهاجرانی که در حاشیه و اطراف استان سکونت دارند، تدبیری صورت گیرد. بحث مقابله یا ساماندهی حاشیه نشینی نیازمند همکاری تمامی دستگاه‌های اجتماعی، فرهنگی، عمرانی و خدماتی است که در کنار یکدیگر به این مساله بپردازند؛ اما تنها صحبت مسئولان کفایت نمی‌کند و لازم است برای این مشکل چاره‌ای اندیشیده شود و فکری کرد زیرا اگر به همین راحتی‌ از این چالش بگذریم، با مشکلات بسیار فاجعه برانگیز تری مواجه خواهیم شد.


امید است که به زودی در این زمینه توسط دولت و مسئولان شهری اقداماتی صورت گیرد تا دیگر هیچ فردی برای تامین معاش و کار خود مجبود نباشد به شهرهای دیگر مهاجرت نکند؛ گذر زمان گویای همه چیز است...



منبع: باشگاه خبرنگاران جوان


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب