دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 ارديبهشت 1400 - 03:13
عبدالله عبدالله:

هنوز قانع نشده‌ام که طالبان خواهان صلح هستند

رئیس شورای عالی مصالحه ملی افغانستان گفت: «پیام‌های طالبان به شخص او و دیگر مذاکره‌کنندگان ارشد در رفت و برگشت است و هنوز قانع نشده‌ام که طالبان خواهان صلح هستند».
کد خبر : 579067
عبدالله عبدالله

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا،  عبدالله عبدالله، مذاکره کننده ارشد دولت افغانستان در گفت‌وگوهای صلح می‌گوید که «رهبران سیاسی اغلب جدا افتادۀ افغانستان باید در مذاکرات صلح با طالبان به شکل متحدی ظاهر شوند؛ زیرا خروج نیروهای آمریکایی می‌تواند جدال‌های تلخ‌تری را در این کشور بوجود آورد.»


رئیس شورای عالی مصالحه ملی افغانستان همچنین در گفتگو با خبرگزاری فرانسه تاکید کرد که هم‌اکنون «زمان آن است که رهبران سیاسی افغانستان در مذاکرات [صلح با طالبان] متحد باشند.»


خروج نیروهای آمریکایی و ناتو پایان دنیا نیست


عبدالله هشدار داد که اگر وحدت از رهبران قدرتمندی که اکنون در کابل حضور دارند دور شود، تاریخ و البته میلیون‌ها شهروند افغان (که همین حالا هم از بی‌کفایتی دولت و فساد به تنگ آمده‌اند) آنها را به سختی قضاوت خواهند کرد.


عبدالله  درباره خروج نیروهای آمریکایی و ناتو از خاک افغانستان تاکید کرد: «من آن را برای مردم کشورم آخر دنیا نمی‌دانم اما این مساله برای افغاستان بسیار چالش برانگیز است. به همین خاطر معتقدم تمام تلاش ما باید بر دستیابی به صلح متمرکز شود، این فقط شامل حال ما نمی‌شود بلکه شامل حال طرف مقابل نیز می‌شود.»


این سیاستمدار افغان تاکید دارد که «هنوز قانع نشده است که طالبان خواهان صلح باشند.»


رئیس شورای عالی مصالحه ملی افغانستان اعلام کرد که این شورا که او شخصا در راس آن فعالیت می‌کند، بارها از نیروهای طالبان خواسته تا تمام خواسته‌های خود را روی میز قرار دهند.


به گفته او «پیام‌های طالبان به شخص او و دیگر مذاکره‌کنندگان ارشد در رفت و برگشت است».


عبدالله عبدالله می‌گوید: «پیام‌های بی‌شماری از مقام‌های طالبان دریافت کرده‌ام، برخی مکتوب و برخی به صورت پیام صوتی. گاهی اوقات پیام‌ها مفصل هستند و برخی دیگر مختصر.»


با این وجود تاکید دارد که هنوز نتوانسته تعهدی برای صلح از سوی این گروه بیابد که قابل تکیه و اطمینان باشد.


عبدالله اعلام کرد که پاسخ او همواره به طالبان یک چیز بوده است: «هر آنچه را که می‌خواهید روی میز مذاکره بگذارید. ما آماده بحث در مورد آن هستیم. ما آماده هستیم تا روشهایی بیابیم که برای هر دو طرف مفید باشد.»


او می‌گوید: «یک توافق صلح آمیز و فراگیر، این چیزی است که همه به آن اعتقاد دارند. خدا نکند که صلح نشود، هیچکس تاریخ اخیر کشور را فراموش نکرده است. بنابراین همه امور باید در مسیری دنبال شود تا پیامدهای جدی خروج [نیروهای آمریکایی و ناتو] از [خاک افغانستان] کاهش یابد.»


انتهای پیام/

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب