نیمقرن پیشرفت علمی دربرابر افول غربیها ۱۳-
یک پژوهشگر حوزه اجتماعی:
سیاستگذاریها کشور باید براساس شعار سال تدوین شود
یک پژوهشگر حوزه اجتماعی گفت: در صورتیکه همه سیاستها و سیاستگذاریها بر اساس شعار سال تعیین شود یک دستی لازم ایجاد میشود و در اینصورت میتوان مشکلات را بهصورت ریشهای حل کرد.
روحالله مهرجو در گفتوگو با خبرنگار حوزه رفاه گروه جامعه خبرگزاری آنا در ارتباط با شعار سال و اقداماتی که باید در این خصوص انجام شود، اظهار کرد: امسال هم مقام معظم رهبری، سال را با محتوای اقتصادی نامگذاری کردند که این موضوع نشان از اهمیت مسائل اقتصادی دارد.
وی ادامه داد: واقعیت آن است که امروز مسائل اقتصادی برای اکثریت مردم ایران از درجه اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و دغدغه اول هر خانواده محسوب میشود. به عنوان مثال به اعتراضات برخی از بازنشستگان که در چند روز گذشته در شبکههای اجتماعی و اخبار منعکس شده توجه کنیم درمییابیم که افزایش بیسابقه قیمتها و کاهش قدرت خرید مردم، این مشکلات را به وجود آورده و به یکی از چالشهای مهم روز کشور بدل شده است.
این پژوهشگر حوزه اجتماعی با بیان اینکه در شرایط کنونی جامعه رونق تولید باید از مردم آغاز شود، گفت: سرمایهها و نقدینگیها این روزها در بازار ارز، طلا، خودرو و ملک انباشت شده است و به سمت تولید ناخالص داخلی سوق یابد؛ اتفاقی که به طور کامل و به خوبی رخ نداده است. وقتی نقدینگی مردم به سمت تولید راه مییابد، تورمی هم در کار نخواهد بود اما سایر بازارها که ذکر آنها پیشتر رفت تورمزاست چرا که افراد به دنبال سود بیشتر هستند؛ لذا برای مهار تورم دولت راهی جز فراهم کردن بستر تولید ندارد.
مهرجو تصریح کرد: در این راه باید جهادی پیشه کرد از نوع هشت سال دفاع مقدس که جوانان این مرز و بوم جان خود را بر کف دست نهادند و در مقابل زورگویی جهان ایستادند تا ایران همچنان که از گذشته دور تا کنون خود را حفظ کرده است، استوار بایستد و به حق واقعی خود در جهان دست یابد.
وی در ادامه مسئول رونق تولید و رفع موانع را هر سه قوه عنوان و بیان کرد: این شعار بیش از پیش بر نقش هر سه قوه در رشد و رونق اقتصادی اشاره میکند؛ البته طبیعی است که نقش قوه مجریه در این حوزه از سایر قوا بیشتر است اما بدون یاری دو قوه دیگر حصول نتیجه مطلوب امکانپذیر نیست. در این راه ابزارهایی وجود دارد که هر سه قوه میتوانند با هماهنگی لازم و با بهکارگیری آنها تولید را تقویت کنند.
این فعال اجتماعی در خصوص راهکارهای رسیدن به رونق اقتصادی هم عنوان کرد: در درجه اول باید امنیت سرمایه گذار تأمین شود و حقوق مالکیت به طور کامل رعایت شود تا افراد ترغیب شوند سرمایههای خود را در داخل کشور حفظ کنند و احیانا از خارج نیز وارد کنند. همچنین سرمایه گذاران خارجی باید مجاب شوند که در ایران میتوانند سود خوبی به دست آورند.
مهرجو خاطرنشان کرد: متأسفانه در حال حاضر سرمایههای داخلی نیز در ترکیه و امارات صرف خرید خانه میشود که باید برای آن تدبیری اندیشید. همچنین معافیتهای مالیاتی و بیمهای ابزاری است که بر اساس یک ساز و کار حساب شده که تدوین آن نیز چندان دشوار نیست عمل کرده و به منویات رهبری عمل کنیم.
وی با اشاره به این مطلب که در شرایط کنونی کشور در دوراهی سلامت و تأمین کسب و کارها وجود دارد، بیان کرد: در صورتیکه رونق اقتصادی در کشور حاکم بود و مشکلاتی چون تورم و کاهش قدرت خرید مردم نبود از این بحران را میتوانستیم به سلامت عبور کنیم.
این مدرس دانشگاه در ارتباط با انتخابات و نقش آن در آینده کشور گفت: برخی از مشکلاتی که در کشور وجود دارد ریشهای است و باید به صورت اساسی برطرف شود و تغییر دولت در آن تأثیر ندارد، اما برخی از مشکلات با قدرت تصمیم گیری و به وقت برطرف میشود. در حال حاضر تصمیمات عمر چندانی پیدا نمیکنند و گاها باهم تناقض دارند این موارد بزرگی نیست که خیلی پیچیده باشد، بلکه به راحتی قابل رفع است.
مهرجو در پایان خاطرنشان کرد: در صورتیکه همه سیاستها بر اساس شعار سال تعیین شود، یک دستی لازم ایجاد میشود.
انتهای پیام/4105
انتهای پیام/