دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 فروردين 1400 - 00:15
حاج رضایی در گفت‌وگو با آنا:

صحبت از فرهنگ هواداری به بیراهه رفتن است/ سرخابی ویترین فوتبال ایران هستند/ الگوهای طرفداران دارای ایراد هستند

کارشناس فوتبال گفت: صحبت از فرهنگ هواداری در فوتبال تنها به بیراهه رفتن است چون موضوع تنازع بقا اهمیت بیشتری دارد.
کد خبر : 572364
هواداران استقلال و پرسپولیس سرخابی

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، بحث هواداری در فوتبال ایران با تمام دنیا متفاوت است و تعریف این مقوله هم‌خوانی با کل طرفداران جهان ندارد. بدون شک هوادار نقش مهمی در دیده شدن فوتبال دارد. اگر ماه آخر سال 98 و کل سال 99 را به دلیل همه‌گیری ویروس کرونا که مانع حضور هواداران در ورزشگاه‌ها شد نادیده گرفته شود و در انتظار آن باشیم تا با یافتن راه قطعی درمان این بیماری تماشاگران به ورزشگاه‌ها بازگردند، بدون شک طرفداران نقش عمده‌ای در رشد صنعت فوتبال دارند.


امیر حاج رضایی درباره فرهنگ هواداری و تعریف آن به خبرنگار ورزشی آنا عنوان کرد: هواداران به دو دسته تقسیم می‌شوند. بخش اول هواداران سراسر جهان هستند و بخش دوم طرفداران فوتبال در ایران هستند. حالا که بیماری کرونا بر جهان حاکم شده و ورزشگاه‌ها بدون حضور طرفداران هستند، قطعاً غیبت آنها به شدت حس می‌شود. البته که هوادار حتما‍ً نباید در ورزشگاه باشد. به دلیل استفاده از تکنولوژی و فضای مجازی، طرفداران تیم‌ها می‌توانند تا از شرایط تیم مورد علاقه‌شان به راحتی مطلع شوند. البته که فوتبال ورزش تنش‌آمیزی است. این تنش فقط در زمین مسابقه نیست و روی نیمکت تیم‌ها و سکوهای ورزشی و حتی میلیون‌ها بیننده تلویزیونی که علاقه‌مند به این ورزش هستند، کاملاً حس می‌شود. در ایران شرایط مقداری فرق می‌کند. در فوتبال مدرن امروزه هواداران پاستوریزه و پاک نیستند و تاریخ این مسئله را نقد می‌کند.


کارشناس فوتبال خاطرنشان کرد: در ایران به صورت کلی مسئولان فدراسیون فوتبال و ورزش برای هواداری، فرهنگ‌سازی نکرده‌اند و نیامده‌اند تسهیلاتی کامل در اختیار این قشر قرار دهند. طرفداران تیم‌ها با شرایط خیلی سخت خود را آماده می‌کنند و با رخ دادن هر اتفاقی، موضع خود را تغییر می‌دهند. البته که در این میان نظرات داوران بسیار در این تغییر موضع‌ها تأثیر دارد. وقتی که یک اتفاق معمولی در زندگی هواداران رخ می‌دهد و تیم فوتبالشان موفق نمی‌شود، هوادار قشری است که بیشترین آسیب را می‌بیند و چون فرهنگ‌سازی درستی صورت نگرفته، اتفاقاتی را شاهد هستیم که ناآرامی‌هایی را به همراه دارد.


وی افزود: هوادار در تمام دنیا اهمیت زیادی برای مسئولان فوتبال کشورها دارد چون اگر هواداران وجود نداشته باشند، قطعاً فوتبال موفقیتی ندارد. البته بگذریم که جبر ویروس کرونا در یک سال گذشته باعث خالی شدن ورزشگاه‌ها شده ولی با رفع این ویروس بدون تردید شاهد این خواهیم بود که بار دیگر هواداران به ورزشگاه‌ها بازمی‌گردند. به عنوان مثال چند روز پیش در فوتبال انگلیس اتفاق جالبی رخ داد. ورزشگاه کریستال پالاس لندن که 24 هزار جایگاه دارد، هواداران آن بلیت‌ها را خریداری کرده و از تیم‌شان حمایت می‌کنند ولی حالا که مسابقات بدون حضور تماشاگران است، صندلی هواداران کاملاً خیالشان آسوده است که صندلی آنها به کس دیگری داده نمی‌شود. در واقع آنها ورزشگاه را خانه دوم خودشان می‌دانند و باشگاه نیز شرایط را فراهم کرده تا آنها بتوانند بازی‌ها را بدون دغدغه تماشا کنند.


حاج رضایی خاطرنشان کرد: وقتی نگاهی به دیگر تیم‌های خوب فوتبال کشورمان می‌اندازیم از سرنوشت تلخ آنها افسوس می‌خوریم. صباباتری و راه‌آهن کجا هستند؟ آنهایی که داعیه مدیریت در فوتبال داشتند بگویند چه اتفاقی برای راه‌آهن رخ داد که ده‌ها فوتبالیست تراز اول را به تیم ملی فوتبال ایران داد. زمین راه‌آهن در میدان راه‌آهن تهران، کانون استعدادیابی بود و بچه‌ها در آنجا پیشرفت می‌کردند ولی دیگر خبری از آن تیم نیست. تیم‌های دیگری چون وحدت، گسترش، بانک ملی، کیان، تهران جوان و دارایی کجا هستند؟! به تدریج هواداران آنها نیز پراکنده شدند و شور و هیجان آنها تبدیل به حسرت شد.


وی در مورد اینکه هواداران پرسپولیس و استقلال در بیشتر دیدارهای خود در شهرستان‌ها بیشتر از هواداران تیم میزبان هستند، عنوان کرد: دو تیم پایتخت ویترین فوتبال ایران به شمار می‌روند و فوتبال باشگاهی در ایران در این دو تیم خلاصه می‌شود. از گذشته سرخابی در فوتبال ایران ریشه دوانده و در طول فصل شاهد هستیم که 28 بازی این دو تیم پخش زنده می‌شود و دو بازی دیگر هم که تقابلشان در قالب دربی است. بنابراین وقتی این دو تیم به شهرستان‌ها می‌روند، شاهد حمایت شدید هستیم و البته که دلیل آن به قدمت آنها بازمی‌گردد و اینکه هواداری آنها از تهران به شهرستان‌ها سرایت کرده است.


کارشناس فوتبال افزود: در چندین شهر ایران، پرسپولیس و استقلال هواداران کمتری نسبت به تیم میزبان دارند. در اصفهان که از تیم‌های قدیمی فوتبال کشور است و نام تیم شاهین را سپاهان گذاشتند چون نام قدیم اصفهان، سپاهان بوده است، هواداران بیشتر طرفدار این تیم هستند تا نوبت به پرسپولیس و استقلال برسد. در تبریز که طرفداران ترک‌زبان کشورمان به تیمی فرصت نمی‌دهند که بخواهد پیش تراکتور هوادار داشته باشد. در آبادان نیز طرفداران صنعت نفت بیشتر هستند و در نهایت در انزلی هم طرفداران ملوان بیش از سرخابی‌ها هستند. در دیگر شهرها نیز اگر کسانی هستند که دوست دارند مردم شهرشان هوادار تیم‌های پرسپولیس و استقلال نباشند، باید تلاش گسترده‌ای داشته باشند.


وی در مورد ترویج خشونت در میان هواداران فوتبال عنوان کرد: وقتی پدر خانواده رفتار زشت و زننده‌ای دارد، نمی‌توان از فرزندانی که از او الگو می‌گیرند، انتظاری داشت و صحبت از فرهنگ هواداری در فوتبال تنها به بیراهه رفتن است چون در فوتبال ایران مدت‌هاست که موضوع تنازع بقا اهمیت بیشتری از اصل این ورزش دارد. برای رسیدن به پول تلاش‌های بسیار زیادی می‌شود و حتی آنهایی که میلیاردها تومان سود بردند در تلاش هستند که تا آخرین لحظه درآمدزایی داشته باشند.


حاج رضایی افزود: باید در درون فوتبال باشید تا بدانید چه اتفاقاتی در رختکن‌ها، راهروهای ورزشگاه‌ها، هتل‌ها و در سفرها رخ می‌دهد. برای رسیدن به پول، اتفاقات عجیبی رخ می‌دهد و نباید فریب حرف‌های شیک و زیبای تلویزیونی را خورد. بسیاری مدیران، حفظ صندلی آنها به نتایج تیمشان وابسته است و برای همین همه اتفاقاتی که دوست ندارند برای تیمشان رخ دهد را به گونه‌ای مدیریت می‌کنند که بازنده نشوند.


وی ادامه داد: بارها شده که شنیده‌ایم بازیکنی از سوی سرمربی تیم در اختیار باشگاه قرار گرفته تا با جریمه نقدی از سوی کمیته انضباطی باشگاه مواجه شود اما چند روز بعد این بازیکن بخشیده می‌شود و در واقع این موضوع نخ‌نما شده، کمکی به حل مسائل فرهنگی در فوتبال ایران نکرده است. متعاقباً از طرفداران هم نمی‌توان خیلی انتظار داشت چون الگوهای آنها افرادی هستند که در رعایت موارد زیادی دچار ایراد هستند.


انتهای پیام/4048/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب