دانشگاه آزاد اسلامی مبدأ فعالیتهای متقن درباره مهدویت میشود / گام بزرگ علمی و عملی در مطالعه راهبردی مهدویت
به گزارش خبرنگار حوزه نظام دانشگاهی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دانشگاه همواره بهعنوان مبدأ تحولات شناخته میشود. عنصر اصلی تحول در انقلاب اسلامی همیشه با مهدویت عجین بوده و اعتقاد به ظهور منجی عالم بشریت، یکی از نکاتی است که باید روی آن کاملاً علمی و عملی کار شود. مسئلهای که در بسیاری از مجامع علمی به دلیل سایه گسترده علوم غربی مورد غفلت واقع و منجر به کاهش مطالعات علمی در این حوزه شد تا جایی که مطالعه در حوزه مهدویت منحصراً به یک بحث دینی و صرفاً در مجامع دینی تبدیل شد. بااینهمه این مسائل، چیزی از اهمیت مسئله مهدویت و لزوم بررسی علمی آن و نگاه به ظهور منجی عالم بشریت نکاست؛ بنابراین نیاز به مسئله مهدویت و ظهور بهعنوان یک مسئله علمی بیشازپیش احساس میشد.
دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه مهدویت ورود میکند
دانشگاه آزاد اسلامی بهعنوان یک دانشگاه مسئله محور گام بزرگی در این راستا برداشته است تا بتواند موضوع مهدویت و ظهور را بهعنوان دادههای علمی به مجامع علمی کشور و جهانی ارائه کند.
دکتر محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی دراینباره معتقد است: متأسفانه با گذشت زمان و چرخش ایدهها، نظام علمی آنچنانکه باید، حرکت علمی متقن در حوزه مهدویت نداشته است.
وی درباره فعالیت دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه مهدویت میگوید: خوشبختانه در سال جدید فرصتی ایجاد شد که همزمان با میلاد امام زمان (عج) حرکت جدی در حوزه مهدویت در نظام علمی دانشگاه داشته باشیم.
«پایش» مبدأ محوریت مهدویت در نظام موضوعات علمی
سامانه پژوهش اثرگذار یکپارچه شبکهای (پایش) در دانشگاه آزاد اسلامی، فرصتی ایجاد کرده است که این دانشگاه بهعنوان یک سازمان پژوهشی در راستای مطالعات راهبردی مهدویت اقدام کند.
با این نگاه، مهدویت بهعنوان یکی از نظام موضوعات پایش در نظر گرفته میشود که بهصورت تخصصی و جزئی به بررسی ابعاد مختلف مهدویت و ظهور میپردازد. بنابراین سال 1400 سال شروع فعالیت علمی تخصصی در دانشگاه آزاد اسلامی پیرامون مهدویت است تا جایی که رئیس دانشگاه آزاد اسلامی دراینباره اعتقاد دارد که فرصت مغتنمی است که در سال 1400 در ابعاد علمی و فرهنگی همانطور که مقام معظم رهبری نیز مطالبه کردهاند به مجموعه فعالیتهای متقن و علمی در حوزه مهدویت بپردازیم.
کرسیهای آزاداندیشی مهدویت در بدنه دانشگاه آزاد اسلامی
با انتصاب حجتالاسلام خسروپناه، معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی، کرسیهای آزاداندیشی و نظریهپردازی در این دانشگاه جان تازهای یافت و این دانشگاه به یکی از قویترین دانشگاهها در این حوزه تبدیل شد. بنابراین کرسیهای آزاداندیشی نیز یکی از مهمترین نقاط برای اثرگذاری در حوزه مهدویت و ظهور است.
دکتر محمدمهدی طهرانچی دراینباره میگوید: استان اصفهان در بستر سامانه پایش بهعنوان پیشرو مطالعات راهبردی مهدویت ساماندهی خواهد شد و مجموعه اقدامات باید به گونهای باشد که تا پایان سال جاری بیش از 100 پایاننامه و رساله در این راستا انجام شود. با همت معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی نیز باید کرسیهای آزاداندیشی در حوزه مهدویت و با محوریت استان اصفهان بهصورت کشوری تشکیل شود. انتظار این است که این مهم امسال از لحاظ حمایت، پشتیبانی، تبلیغات و سازماندهی در قالب نظام موضوعات محقق شود تا در دومین نیمه شعبان امسال در دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان، میزبان بزرگترین کنفرانس علمی مطالعات راهبردی مهدویت با حضور محققان و افرادی که تحقیقات خود را در قالب پایاننامه و رساله در این حوزه انجام دادهاند، باشیم.
وی معتقد است: وی با بیان اینکه تمدن غرب به مهدویت بهعنوان تمدن مقابل و رقیب نگاه میکند، تصریح کرد: غرب در مقالات، مباحث اندیشهای، اندیشکدهها و حتی صحنههای هنری و هالیوود به موضوع مهدویت بهعنوان تمدن رقیب خود نگاه میکند، بنابراین ما نیز باید در عرصه علم و دانشگاه، در دانشگاهی که میخواهد اسلامی باشد، باید بهصورت علمی و متقن به موضوع مهدویت بپردازیم.
بااینهمه در پایان میتوان بهصراحت گفت که سال 1400 سال مطالعات راهبردی مهدویت در دانشگاه آزاد اسلامی است و بنا بر مأموریت رئیس دانشگاه آزاد اسلامی به معاونت علوم انسانی و فرهنگی در سال جاری اقدامات قاطعی در حوزه مهدویت انجام خواهد شد.
انتهای پیام/4107/پ
انتهای پیام/