دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 فروردين 1400 - 00:05
آنا بررسی می‌کند؛

برنامه منسجم دانشگاه آزاد اسلامی برای ارتقای علمی دانشجویان شاهد و ایثارگر

دانشگاه آزاد اسلامی با داشتن هزاران دانشجوی شاهد و ایثارگر سهم مهمی در ترویج فرهنگ ایثارگری و تولید علم می‌تواند ایفا کند.
کد خبر : 570773
سازمان مرکزی.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، فرهنگ یکی از موضوع‌های مهمی است که در جوامع مختلف وجود دارد و باورها، عادات و ویژگی‌های ملی را که ترسیم‌کننده ذهنیت افراد و رفتار جامعه است، شامل می‌شود.


همه کشورها دارای فرهنگ هستند؛ اما پشتوانه فرهنگی مردم آن با یکدیگر بسیار تفاوت دارد. در ایران اسلامی، این فرهنگ برخاسته از قرآن و عترت است و مردم با فرهنگ ایرانی-اسلامی و روحیه ایثارگری انس دارند.


یکی از مراکزی که می‌تواند به رشد فرهنگی جامعه و ترویج فرهنگ شهادت و ایثارگری یاری دهد، دانشگاه‌ است و در این بین مرکز شاهد و امور ایثارگران دانشگاه نقش مضاعفی دارد. دانشگاه آزاد اسلامی با داشتن دانشجویان شاهد و ایثارگر سهم مهمی در ترویج فرهنگ ایثارگری و تولید علم می‌تواند ایفا کند.


در واقع اساتید در تعمیق فرهنگ ایثار و شهادت در دانشگاه نقش محوری و کلیدی دارند و باید از ظرفیت‌های آنان به نحو مطلوب استفاده کرد. در راستای تعمیق فرهنگ ایثار از سوی مدیران دانشگاه پیشنهاد شده است که دبیرخانه مشترک بین دانشگاه آزاد اسلامی و بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس راه‌اندازی شود.


همچنین دانشگاه آزاد اسلامی با داشتن 70 شهید مدافع حرم ظرفیت بالایی دارد که این شهدا را به نسل جوان دانشجو معرفی کند و برای ارتقای علمی آنان برنامه‌های مدونی اتخاذ کند. در واقع مرکز امور شاهد و ایثارگران می‌تواند از ظرفیت سامانه پژوهشیار برای ارتقای علمی نسل دانشجو استفاده کند. در این سامانه بیش از 200 موضوع پایان‌نامه در ارتباط با دفاع مقدس بارگذاری شده است.


معصومه آباد: ترویج فرهنگ ایثار و شهادت با درس آشنایی با دفاع مقدس گره خورده است


معصومه آباد، عضو شورای سیاست گذاری حوزه شاهد و ایثارگران دانشگاه آزاد اسلامی می‌گوید: ترویج فرهنگ ایثار و شهادت با درس آشنایی با دفاع مقدس گره خورده است. مدرسان این دروس باید از همه لحاظ گزینش و بهترین‌ها برای تدریس این درس انتخاب شوند.


مرکز امور شاهد و ایثارگران دانشگاه آزاد اسلامی در راستای ارتقای علمی و فرهنگی دانشجویان شاهد و ایثارگر دستورالعمل تشکیل کانون ایثار ویژه دانشجویان شاهد و ایثارگر را در مهرماه سال 98 به رؤسای استان‌ها، واحدها، مراکز آموزشی و معاونت آموزش‌های عمومی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی ابلاغ کرد.


در این دستورالعمل آمده است که با توجه به ضرورت احیای ارزش‌های اسلام و انقلاب، ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، شناسایی نخبگان علمی-پژوهشی و فرهنگی-هنری، ایجاد روحیه همکاری و خودباوری، انسجام بخشیدن به فعالیت‌ها، ایجاد زمینه همفکری، مشارکت و همچنین تقویت نقش دانشجویان شاهد و ایثارگر دانشگاه آزاد اسلامی (در حال تحصیل ـ فارغ‌التحصیل) در عرصه‌های علمی و فرهنگی کشور مرکز امور شاهد و ایثارگران با همکاری اداره کل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه و با هدف ایفای رسالت و خودباوری، هویت‌مداری جمعی و انتقال فعال پیام انقلاب و دفاع مقدس به نسل جوان به ویژه دانشجویان شاهد و ایثارگر، آیین‌نامه دستورالعمل تشکیل کانون ایثار ویژه دانشجویان شاهد و ایثارگر دانشگاه آزاد اسلامی ابلاغ شده است.


صالحی‌آرا: تأکید بر ارتقای علمی دانشجویان شاهد و ایثارگر در سال 1400


احمد صالحی‌آرا، رئیس مرکز امور شاهد و ایثارگران دانشگاه آزاد اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار آنا می‌گوید: در مجموعه مرکز شاهد و ایثارگران برنامه خوبی تدوین شده است و تلاش کرده‌ایم که کارکنان مرکز شاهد و ایثارگران در سراسر کشور با یک برنامه و چشم‌انداز درستی کار را دنبال کنند. در همین راستا برای سال تحصیلی 99-98 برنامه‌ای با 38 بند به واحدهای دانشگاهی ارسال شد.


وی می‌افزاید: با توجه به تجربه آن سال، برای سال تحصیلی 1400-1399 هم یک برنامه خیلی مدون‌تر با فرآیندهای اجرایی مناسب تدارک دیدیم. این برنامه را قبل از اینکه ابلاغ کنیم با بخشی از همکارانمان که به‌صورت حرفه‌ای در مجموعه شاهد و ایثارگران استان‌ها کار می‌کنند در میان گذاشتیم، برنامه تدوین شد و از اواسط مردادماه 99 برنامه سال را ابلاغ کردیم.


رئیس مرکز امور شاهد و ایثارگران دانشگاه آزاد اسلامی معتقد است: از ویژگی‌های مهمی که در برنامه امسال دیده شده این است که نسبت به موضوع‌های علمی و آکادمیک در این برنامه تأکید بیشتری شده که دانشجویان شاهد و ایثارگر را بیشتر به این سمت سوق دهیم. همچنین برای تقویت بنیه علمی دانشجویان برنامه بسیار خوبی تدارک دیده شد که از اساتیدی که در این خصوص آمادگی داشتند برای تدریس استفاده شد.


به گفته صالحی‌آرا، مرکز امور شاهد و ایثارگران دانشگاه آزاد  اسلامی در زمینه موضوع‌های فرهنگی مانند به نام کردن اماکن و معابر به نام شهدا پیشگام بوده است. تلاش ما این است که نام و خاطره شهدا را در دانشگاه‌ها زنده نگه داریم و آنان را معرفی کنیم. در بعضی از مناسبت‌ها یادواره‌هایی برگزار می‌شود و صرفاً این یادواره‌ها به یک مجلس ختم بزرگ شبیه است، در صورتی که باید به شناساندن شهدا و قرائت وصیت‌نامه‌ و زندگی‌نامه آنان پرداخته ‌شود و می‌تواند درس بزرگی برای دانشجویان شاهد و ایثارگر باشد و ارادت قشر دانشگاهی را نسبت به شهدا و آزادگان بیشتر می‌کند.


حضور فعال مدیران شاهد و ایثارگر در شورای فرهنگی واحدهای دانشگاهی


وی می‌گوید: در برنامه تدوین شده برای سال تحصیلی 1400-1399، به حضور فعال مدیران شاهد و ایثارگر در شورای فرهنگی واحدهای دانشگاهی تأکید شده است. در سال‌های قبل کارکنان مجموعه شاهد و ایثارگران در شوراهای فرهنگی واحدها حضور فعالی نداشتند ولی با هماهنگی که با مسئولان دانشگاه به عمل آمد، همه مدیران در مجموعه شاهد و ایثارگران، عضو حقوقی شورای فرهنگی واحدهای دانشگاهی شدند و با دارا بودن حق رأی، آنجا توان این را دارند که نسبت به موضوع‌ها، طرح‌های خودشان اعلام نظر کنند و فعالیت‌های فرهنگی را شکل دهند.


رئیس مرکز امور شاهد و ایثارگران دانشگاه آزاد اسلامی توضیح می‌دهد: کانون‌های ایثار در واحدهای دانشگاهی از سال گذشته با دستورالعملی که برای همه عزیزان ارسال کردیم فعالیت خو را آغاز کرده و جزو یکی از تشکل‌های دانشگاهی قرار گرفته است. البته به دلیل شرایط کرونایی از حضور دانشجویان در واحدهای دانشگاهی‌ محروم هستیم و فعالیت‌ها به‌صورت مجازی دنبال می‌شود. همین موضوع تحول و تغییرات بسیار خوبی را در روحیه دانشجویان شاهد و ایثارگر ایجاد کرده و آن‌ها را به حضور در عرصه‌های فعالیت‌های فرهنگی دانشگاه سوق داده است.


تحول در درس آشنایی با دفاع مقدس


به گفته صالحی‌آرا، قصد داریم در محتوای درس آشنایی با دفاع مقدس تغییر و تحول انجام دهیم تا پویایی و تحرک بیشتری داشته باشد و وظیفه خود را درباره شناساندن اهداف دفاع مقدس و مدافعان حرم پیگیری کند و صرفاً با ارائه آمار و ارقام پیروزی‌هایی که ما در جنگ داشتیم که در جای خودش قابل اهمیت است، به آن نپردازد بلکه به شناساندن چهره‌های ماندگار در دفاع مقدس، اعم از آن‌هایی که در قید حیات هستند و آن‌هایی که به درجه رفیع شهادت رسیده‌اند توجه کند و دانشجویان ما بتوانند از آن‌ها به‌عنوان الگوهای مسیر زندگی خود استفاده کنند.


برگزاری جشنواره آموزشی تحصیلی جایزه ملی ایثار


همچنین برای ارتقای علمی دانشجویان شاهد و ایثار، برگزاری جشنواره آموزشی تحصیلی جایزه ملی ایثار مؤثر بوده که فراخوان ثبت‌نام پنجمین دوره آن آغاز شده است. تحرک و افزایش انگیزه تحصیلی، ایجاد رقابت سازنده و اثربخش در بین جامعه هدف شاهد و ایثارگر، افزایش ممتازان در هر سال تحصیلی و شناسایی و تجلیل از چهره‌های موفق و برتر در جشنواره جایزه ملی ایثار از اهداف برگزاری پنجمین دوره جشنواره آموزشی تحصیلی جایزه ملی ایثار است.


بنابراین دانشگاه آزاد اسلامی برای 70 هزار دانشجوی شاهد و ایثارگر برنامه‌ای منسجم و هدفمند دارد و به دنبال ارتقای علمی و فرهنگی این قشر اثرگذار است و انتظار می‌رود این دانشجویان پس از فارغ‌التحصیلی به‌عنوان سفیران علمی انقلاب اسلامی در جامعه به فعالیت بپردازند و روز به روز فرهنگ ایثار و شهادت را در کشور پویاتر و زنده‌تر کنند.


انتهای پیام/4118/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب