دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 اسفند 1399 - 18:24
فضای مجازی پاک برای کودکان/ ۲؛

غرق شدن کودکان در دریای محتوای نامناسب مجازی/ با نجات‌غریقی به نام فناوری آشنا شوید!

کودکان در فضای آنلاین می‌توانند در معرض محتوا و رفتارهای مضر مانند آزار و اذیت اینترنتی، آزار جنسی، پورنوگرافی و غیره قرار بگیرند. برای جلوگیری از پیامدهای منفی در رشد شناختی، اجتماعی و عاطفی آنها به راه‌کارهای کارآمد نیاز است.
کد خبر : 570049
فضای مجازی

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، کودکان و نوجوانان درحالی‌که از فناوری‌های جدید بهره می‌برند و وقت خود را به‌صورت آنلاین می‌گذرانند، به یک محیط امن و مهیج نیاز دارند. استراتژی «اینترنت بهتر برای کودکان» اقداماتی برای توانمندسازی آنها هنگام کشف دنیای دیجیتال را ارائه می‌دهد.


از هر سه کاربر اینترنت یک نفر کودک است. آنها با استفاده از طیف متنوعی از دستگاه‌ها، در سنین نوجوانی آنلاین می‌شوند. آنها بیشتر وقت خود را در اینترنت و رسانه‌های اجتماعی می‌گذرانند، بازی می‌کنند و از اپلیکیشن‌های تلفن همراه استفاده می‌کنند؛ اما نکته قابل‌توجه این است که این امر اغلب بدون نظارت بزرگ‌سالان اتفاق میفتد. فناوری‌های جدید مانند هوش مصنوعی، اینترنت اشیاء، واقعیت افزوده و مجازی باعث تغییرات مهمی در نحوه تعامل و رفتارهای کودکان در جامعه خواهد شد.


درحالی‌که اینترنت فرصت‌های زیادی برای یادگیری، ارتباطات، خلاقیت و سرگرمی فراهم می‌کند، اما خطرات خاصی را برای کاربران آسیب‌پذیر مانند کودکان ایجاد می‌کند. کودکان در فضای آنلاین می‌توانند در معرض محتوا و رفتارهای مضر مانند آزار و اذیت اینترنتی، آزار جنسی، پورنوگرافی، خشونت یا خودزنی قرار بگیرند. بنابراین برای جلوگیری از پیامدهای منفی در رشد شناختی، اجتماعی و عاطفی آنها به راه‌کارهای کارآمد نیاز است.


غرق شدن کودکان در دریای محتوای نامناسب مجازی/ با نجات‌غریقی به نام فناوری آشنا شوید!


امروزه کودکان در سنین بسیار کم با دستگاه‌های مختلف آنلاین می‌شوند. آنها قبل از اینکه بخوانند یا بنویسند از اینترنت استفاده می‌کنند. استفاده از اینترنت بیش از گذشته سیار و شخصی‌سازی شده است. (در همه‌جا و با دستگاه‌های گوناگون به آن دسترسی داریم). درعین‌حال بسیاری از کودکان خردسال می‌گویند در فضای آنلاین به‌اندازه کافی کارهای خوبی برای انجام دادن وجود ندارد. ازاین‌رو شکی نیست که در محیط امروز کودکان به مهارت‌ها و ابزارهایی برای استفاده ایمن و مسئولانه از اینترنت نیاز دارند.


ازاین‌رو در اروپا اقدامات مختلفی برای ایجاد یک فضای آنلاین امن برای کودکان صورت می‌گیرد. ازجمله تولید محتوای آنلاین خلاق و آموزشی برای کودکان، ارتقاء تجارب مثبت آنلاین، افزایش آگاهی و توانمندسازی ازجمله آموزش سواد دیجیتال و ایمنی آنلاین در همه مدارس اتحادیه اروپا، تنظیم حریم خصوصی متناسب با سن، طبقه‌بندی محتوا، مبارزه با مواد سوءاستفاده جنسی از کودکان در فضای آنلاین و غیره. همچنین کمیسیون اروپا طی یک استراتژی، کشورهای عضو را با اپراتورهای تلفن همراه، تولیدکنندگان گوشی و ارائه‌دهندگان خدمات شبکه‌های اجتماعی گرد هم می‌آورد تا راه‌حل‌های مشخصی برای اینترنت بهتر برای کودکان ارائه دهد.


غرق شدن کودکان در دریای محتوای نامناسب مجازی/ با نجات‌غریقی به نام فناوری آشنا شوید!


بهترین اپلیکیشن‌های نظارت کودکان در سال ۲۰۲۱


اما درکنار سایر اقداماتی که دولت‌ها برای تأمین یک فضای آنلاین امن برای کودکان انجام می‌دهند، والدین نیز می‌توانند از اپلیکشن‌هایی استفاده کنند که فعالیت فرزندانشان را کنترل می‌کند. چراکه ایمن نگه‌داشتن بچه‌ها در فضای مجازی سخت است.


«بارک» (Bark)


«بارک» (Bark) ساده‌ترین اپلیکیشن نظارت والدین است که محافظت قدرتمندی را ارائه می‌دهد. این شرکت ادعا می‌کند با استفاده از این برنامه تاکنون ۱۶ مورد تیراندازی در مدارس را متوقف کرده و ۱۰ هزار وضعیت خودزنی را شناسایی کرده است. این برنامه از یک الگوریتم مؤثر استفاده می‌کند که علائم هشداردهنده را در پست‌های رسانه‌های اجتماعی، ایمیل‌ها، پیام‌های متنی و عکس‌ها نظارت و بررسی می‌کند.


غرق شدن کودکان در دریای محتوای نامناسب مجازی/ با نجات‌غریقی به نام فناوری آشنا شوید!


این سطح از نظارت کمی تهاجمی به نظر می‌رسد، اما «بارک» فقط از طریق پست‌ها یا عکس‌هایی که خطرناک هستند به شما هشدار می‌دهد. این امر این امکان را می‌دهد بدون اینکه کودک تلفن خود را برای بررسی تحویل شما دهد، در جریان آنچه کودک شما انجام می‌دهد قرار بگیرید. ازآنجاکه والدین هشدارهای تخصصی دریافت می‌کنند، می‌توانند هرگونه مسئله‌ای را با فرزند خود برطرف کنند.


با برنامه Bark چه‌کاری می‌توانید انجام دهید؟


نظارت بر شبکه‌های اجتماعی: والدین می‌توانند به‌صورت مخفیانه ۲۴ برنامه و شبکه اجتماعی مختلف ازجمله فیس‌بوک، اینستاگرام، اسنپ‌چت و یوتیوب را در دستگاه خود نظارت کنند.


نظارت بر ایمیل: می‌توانید در صورت شناسایی موارد نگران‌کننده در حساب‌های ایمیل فرزندتان، هشدار دریافت کنید. این اپلیکیشن انواع حساب‌های ایمیل ازجمله یاهو، جیمیل، آی‌کلود و غیره را می‌تواند کنترل کند.


نظارت بر پیام‌ها: اگر پیام نگران‌کننده‌ای در پیام‌های متنی فرزند شما (در تلفن‌همراه) یا برخی اپلیکیشن‌های پیام‌رسان نشان داده شد، می‌توانید از آنها مطلع کنید.


«کاستودیو» (Qustodio)


«کاستودیو» (Qustodio) یکی از جامع‌ترین برنامه‌های نظارت والدین موجود است. یکی از ویژگی‌های خوب در این برنامه دکمه وحشت است. کودکان می‌توانند از طریق این اپلیکیشن در تلفن هوشمند خود به دکمه وحشت دسترسی پیدا کنند. هنگامی‌که آنها دکمه را می‌زنند، شما یک هشدار فوری دریافت می‌کنید و به لطف ردیابی مکان می‌توانید دقیقاً مکان فرزند خود را هنگامی‌که درخواست کمک می‌کند مشاهده کنید.


غرق شدن کودکان در دریای محتوای نامناسب مجازی/ با نجات‌غریقی به نام فناوری آشنا شوید!


«کاستودیو» نظارت پیشرفته‌ای در فیس‌بوک داشته و به شما امکان مشاهده کامل پیام‌ها، پست‌ها و عکس‌های فرزندتان در این شبکه اجتماعی را می‌دهد. و اگر فرزند شما گوشی اندروید دارد، می‌توانید تماس‌ها و پیامک‌ها را نیز ردیابی کنید و مخاطبینی را که نامناسب می‌دانید مسدود کنید.


همچنین اگر چندین فرزند دارید این اپلیکیشن می‌تواند گزینه خوبی باشد چراکه بین ۵ تا ۱۵ دستگاه را پوشش می‌دهد. (هزینه آن حدود ۹ دلار برای هر دستگاه است)


با برنامه «کاستودیو» (Qustodio) چه کاری می‌توانید انجام دهید؟


فیلتر کردن محتوا: یک فیلتر اینترنتی آنی، محتوای نامناسب و پورنوگرافی را مسدود می‌کند حتی اگر کودک شما در مرورگر خود حالت «مرور خصوصی» را فعال کرده باشد.


مدیریت زمان استفاده از صفحه‌نمایش: می‌توانید برای زمان صرف‌شده کودک خود در برخی از برنامه‌ها یا بازی‌ها محدودیت‌هایی را تعیین کنید و جدول زمانی فعالیت او را مرور کنید که به شما نشان می‌دهد دقیقاً کجا وقت خود را می‌گذراند.


نظارت بر شبکه‌های اجتماعی: ببینید فرزند شما چه مدتی را در شبکه‌های اجتماعی مانند توییتر، اینستاگرام، واتس‌اپ و فیس‌بوک سپری می‌کند.


مسدودکننده وب‌سایت: دسترسی فرزندتان را به وب‌سایت‌های منتخب خود مسدود کنید و در صورت دسترسی وی به سایر سایت‌های پرخطر (مانند چت‌روم‌ها) که ممکن است در لیست مسدود شده نباشد، هشدارها را دریافت کنید.


دکمه وحشت: این دکمه امکان ردیابی مکان فرزندتان را به شما ارائه می‌دهد.


«نت ننی» (Net Nanny)


«نت ننی» (Net Nanny) ویژگی‌های زیادی را ارائه می‌دهد و از شهرت بالایی برخوردار است، اما هزینه آن کمی بیشتر از برخی گزینه‌های دیگر است. اگر می‌خواهید فقط از یک کامپیوتر رومیزی محافظت کنید، می‌توانید این اپلیکیشن را برای ویندوز حدود ۴۰ دلار خریداری کنید، اما با پرداخت ۵۵ تا ۹۰ دلار می‌توانید از ۵ تا ۲۰ دستگاه ازجمله تبلت و گوشی‌های هوشمند محافظت کنید.


غرق شدن کودکان در دریای محتوای نامناسب مجازی/ با نجات‌غریقی به نام فناوری آشنا شوید!


با برنامه «نت ننی» (Net Nanny) چه کاری می‌توانید انجام دهید؟


فیلتر کردن محتوا: لازم نیست هر چیز نامناسب را در اینترنت فیلتر کنید. «نت ننی» از اسکن آنی بهره می‌برد و در صورت مشکوک بودن هر سایتی، بلافاصله آن را مسدود می‌کند.


مدیریت زمان استفاده از صفحه‌نمایش: یک جدول زمانی برای آنلاین بودن کودک خود اختصاص دهید یا زمانی را به‌صورت روزانه یا هفتگی در اختیار او قرار دهید که به اراده خود بتواند از اینترنت و فضای مجازی استفاده کند. اگر آنها خیلی زود تمام وقت خود را مصرف کنند، چیزهای زیادی در مورد مدیریت بهتر زمان یاد می‌گیرند.


ایجاد وقفه: می‌توانید دسترسی به اینترنت او را متوقف کرده یا کاملاً مسدود کنید.


مسدودکننده پورنوگرافی: پورنوگرافی را مسدود کرده و از این طریق کودک خود را از قرارگرفتن تصادفی در معرض محتوای بزرگ‌سالان در دستگاه‌های اندروید، آی‌اواس و ویندوز نجات دهید.


ردیابی مکان: با استفاده از این ویژگی می‌توانید رفت‌وآمد کودک خود را (برای مثال هنگام بازگشت از مدرسه به خانه) کنترل کنید.


«کسپرسکی سیف کیدز» (Kaspersky Safe Kids)


«کسپرسکی» با وجود قیمت ارزان، ویژگی بسیاری ارائه می‌دهد. با پرداخت حدود ۱۵ دلار می‌توانید از حداکثر ۵۰۰ دستگاه با تمام ویژگی‌های برتر کسپرسکی محافظت کنید. یکی از ابتکاری‌ترین ویژگی‌های کسپرسکی هشدارهای کم بودن باتری است. وقتی تلفن فرزندتان به شارژ نیاز دارد، اعلانی دریافت می‌کنید. این بدان معناست که وقتی از فرزند خود می‌پرسید چرا تماس تلفنی یا پیامک شما را نادیده گرفته، دیگر نمی‌تواند بهانه بیاورد که باتری گوشیم تمام شده بود!


غرق شدن کودکان در دریای محتوای نامناسب مجازی/ با نجات‌غریقی به نام فناوری آشنا شوید!


با اپلیکیشن «کسپرسکی سیف کیدز» چه کاری می‌توانید انجام دهید؟


مدیریت برنامه‌ها: ببینید فرزند شما چه مدت‌زمانی را در برنامه‌های مختلف می‌گذراند و دسترسی به برنامه‌ها را بر اساس محدودیت‌های سنی یا گروه‌ها مسدود کنید.


فیلتر کردن محتوا: می‌توانید وب‌سایت‌های بزرگ‌سالان و محتوای نامناسب را در دستگاه‌های اندروید مسدود کنید.


تعیین محدوده جغرافیایی: مناطق امنی را برای رفت‌وآمد کودکان خود تنظیم کنید و در صورت خارج شدن از آن محدوده‌ها، هشداری را دریافت کنید.


نظارت بر شبکه‌های اجتماعی: فعالیت عمومی فرزندتان در فیس‌بوک را پیگیری کنید و هنگام اضافه شدن دوستان جدید، اعلان دریافت کنید.


هشدار کم‌شدن باتری: دیگر هرگز ارتباط با کودک خود را از دست نمی‌دهید، زیرا می‌توانید به او بگویید چه زمانی باید گوشی خود را شارژ کند.


انتهای پیام/۴۱۱۲/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب