چگونه علاقهمندان به حرفه عکاسی موفق میشوند؟
به گزارش خبرگزاری گروه استانها؛ هادی دهقانپور مدیر روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار موفق به کسب نشان افتخار جشنواره عکس آمریکا و دیگری مدال طلای جشنواره پامیر شده و تاکنون در جشنوارههای عکاسی کشورهای آمریکا، روسیه، چین، بلژیک، ایتالیا، اسلونی، امارات، لهستان، کانادا، مصر، رومانی، اتریش، تاجیکستان، قرقیزستان، ترکیه، یونان و عراق مقامهای مختلفی کسب کرده و دارای 40 مقام بینالمللی، 125 مقام ملی و منطقهای و حدود یک هزار عنوان بوده و به جشنوارههای عکاسی داخلی و خارجی راهیافته است.
در همین رابطه گفتوگویی داشتیم با هادی دهقانپور که در ادامه خواهیم خواند.
هادی دهقانپور درباره راهکار موفقیت علاقهمندان به حرفه عکاسی اظهار کرد: تلاش و ثبات قدم داشتن نخستین راهکار برای موفقیت علاقهمندان حرفه عکاسی بوده و در واقع، رسیدن به موفقیت را شامل مراتب و درجاتی میدانم که باید بهتدریج و در گذر زمان، به آن رسید و با نگاهی بلندمدت به پروسه رشد و آگاهی در این حوزه میتوان موفقیت در آن را تضمین کرد.
وی افزود: افزایش تجربه در دو حوزه نظری با مطالعه کتابها و مقالههای بهروز و غنی و در حوزه عملی با انجام فعالیت میدانی را از دیگر عواملی میدانم که میتواند به افزایش سرعت پیشرفت و رسیدن به سرمنزل مقصود کمک کند.
مدیر روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار درباره جایگاه عکس و عکاسی در کشور و جامعه فرهنگی گفت: عکاسی توانسته در سالهای گذشته، بهعنوان هنری تأثیرگذار و مستقل، اعتبار خود را از زیر سایه سنگین سینما خارج کند و حرفهای بیشتری برای گفتن داشته باشد. افزایش روزافزون نمایشگاههای عکس، سمینارهای عکاسی، کارگاههای آموزشی و برگزاری بیش از 100 جشنواره عکاسی در طول سال در داخل کشور، نشان از اهمیت این هنر و توجه جدی نهادهای دولتی و خصوصی و اقشار مختلف مردم به این حوزه دارد.
دهقانپور درباره چالشها و مشکلات در مسیر حرفه عکاسی عنوان کرد: سهلالوصول بودن تجهیزات عکاسی، شاید این شبهه را بین عوام به وجود آورد که عکاسی، حرفهای بسیار آسان و دمدستی بوده در حالی که گرفتن عکسی که پارامترهای استاندارد و کیفیت لازم را دارد، مستلزم ماهها و چهبسا سالها فعالیت در حوزه عکاسی و کسب تجربه است.
وی ادامه داد: عکاسی دارای حوزهها و زیرشاخههای بسیار متنوعی بوده که فراگیری هر کدام از آنها میتواند وقت، انرژی و سرمایه زیادی صرف کند. در نهایت، آنچه عکاس موفق را از عکاس معمولی، تمیز میدهد، یافتن زمینه علاقهمندی و ممارست در فراگیری و رشد منظم و مستمر در آن است.
مدیر روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار درباره ارزیابی نگاه مسئولان و انتظار جامعه از عکاسان مطرح کرد: همواره به این مسئله برخوردهام که نهادهای دولتی و خصوصی، آن آگاهی لازمی که به دنیای عکاسی و تأثیرگذاری آن باید داشته باشند، نداشتهاند. این مهم، تلاش بیشتر جامعه عکاسی در آگاهسازی و تنویر افکار عمومی به اهمیت عکس و قدرت آن در ثبت وقایع و خاطرات و ماندگاری آن را تا همیشه میطلبد.
دهقانپور درباره ارتباط کار و محل کار با حرفه عکاسی توضیح داد: یکی از عواملی که کمک کرد تا سریعتر مسیرم را پیدا و در آن حرکت کنم، همراستایی کارم با عکاسی بود. فعالیت بیش از یک دهه در حوزه سمعی و بصری در روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، کمک شایانی به رشد نگاهم به عکاسی، همزمان با انجام امورات شغلی کرد؛ اما آنچه در این حوزه اهمیت دارد، تمرکز روی عکاسی بهعنوان دغدغهای اصلی است که میتواند در رسیدن به موفقیت در این حوزه کمک کند و این مهم انجام نخواهد شد؛ جز اینکه شغل و علاقه عکاس، یکی باشد.
وی درباره موفقیتهای خود در حرفه عکاسی توضیح داد: پس از گذشت دو سال از سبک عکاسی هنریام در نمایشگاهها، جشنوارهها و فراخوانهای عکاسی شرکت کردم و موفق به کسب جوایز متعدد ملی و بینالمللی شدم به طوری که تا به امروز موفق به کسب بیش از 150 عنوان مقام ملی و بینالمللی و در حدود یک هزار عنوان عکس منتخب در جشنوارههای مختلف داخلی و خارجی شدهام. در بیش از 15 جشنواره ملی و منطقهای داور بوده و در حدود 40 نمایشگاه انفرادی و گروهی نیز حضور داشتهام.
مدیر روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار درباره عوامل موفقیت خود در حرفه عکاسی اضافه کرد: عوامل متعددی را در کسب موفقیتهایم دخیل میدانم. عامل نخست، پشتیبانی و حمایت خانواده در لحظهلحظه این 15 سال است که جا دارد همینجا از صبر و شکیبایی آنان در تحمل مصائبی که در این سالها متحمل شدند، قدردانی کنم. ثبات قدم و پیگیری یکی دیگر از عوامل مهم رسیدن به این مرحله میدانم و تلاش کردم هیچگاه از نتیجه نگرفتنها، شکستها و روزمرگیها، دلسرد نشوم و آهسته؛ اما پیوسته به فعالیت خود ادامه دهم.
دهقانپور اضافه کرد: قصد دارم در سال جدید اهدافی ازجمله افزایش همکاری و تعامل با فعالان عرصه عکاسی در سطح ملی و بینالمللی، برگزاری نمایشگاه انفرادی آخرین آثار تولیدی، برگزاری کارگاه آموزشی آموزش عکاسی در شهرهای بجنورد و تفت و همکاری با رسانههای مجازی، چاپ دو کتاب با موضوع عکس و شعر و حضور پررنگتر در فراخوانهای بینالمللی را در اولویتهای هنریام قرار دهم.
وی ابراز امیدواری کرد که همچنان بتوان بهصورت مستمر و قدرتمندانه در حوزه عکاسی فعالیت کنیم و شرایط بیرونی و جامعه نیز ما را در رسیدن به این مسئله، همراهی کند.
به گزارش آنا، هادی دهقانپور متولد سال 1359 از شهرستان زاهدان بوده و پس از پایان خدمت سربازی، مدتی در امور بازرگانی شرکت تولیدات تجهیزات پالایشگاهی مشهد مشغول به کار شده و همانجا بهتدریج به عکاسی علاقهمند و وظیفه تهیه عکسهای صنعتی مناسب از کارخانه را به عهده گرفت. پس از آن، سال 1386 به استخدام مجموعه بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی درآمد و در حوزه روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار، فعالیت خود را که تا به امروز ادامه داده است.
انتهای پیام/4121/
انتهای پیام/