دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 اسفند 1399 - 00:05
آنا بررسی می‌کند؛

سفرهای نوروزی، اشتباه بزرگی که در حال تکرار است/ برنامه ستاد ملی مقابله با کرونا چیست؟

زمزمه شروع سفرهای نوروزی در ایام تعطیلات آغاز سال 1400 توسط برخی هموطنان درحالی به گوش می‌رسد که شاید به عاملی برای خیز چهارم شیوع کرونا منجر شود.
کد خبر : 567395
چالوس.jpg

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، در روزهای پایانی سال و درست زمانی که باید از روزهای پایانی سال گذشته که کرونا تازه وارد کشور شده بود درس بگیریم زمزمه‌های سفر برخی هموطنان در ایام نوروز 1400 قوت گرفته بسیاری در حال بستن بار سفر هستند.


این درحالی است که وزیر بهداشت و معاونانش بارها بر رعایت پروتکل‌ها و اجتناب از تجمع و سفرهای غیر ضروری، تاکید و اصرار دارند، اما معلوم نیست که ستاد ملی مقابله با کرونا، بر اساس کدام استدلال و منطق پزشکی، تصمیم گرفته است مسافرت با وسایل نقلیه عمومی را بلامانع بداند و فقط اصرار بر ممنوعیت تردد با خودروهای شخصی داشته باشد.


با متخلفان برخورد شود


بیش از یک سال است که از ورود کرونا به کشور می‌گذرد و در این میان بسیاری منتظر تصمیمات سفت و سخت تری از سوی وزارت بهداشت و ستاد ملی مقابله با کرونا در زمینه سفرهای نوروزی هستند،  اما حالا که  کمتر از یک ماه دیگر وارد سال ۱۴۰۰ خواهیم شد و مردم در این یک سال با سختی‌ها و دردسرهای کرونا به خوبی آشنایی دارند و می‌دانند که کوچک‌ترین غفلت از رعایت پروتکل‌ها، می‌تواند عواقب بدی داشته باشد. بنابراین، برای جشن نوروز، باید این یک ماه پایانی سال را بیشتر مراعات خواهند کرد اما برخی از مرذدم نیز انتظار دارند با افرادی که رعایت نمی شود برخورد شود.


نظر ستاد کرونا در مورد مسافرت‌های نوروزی


علیرضا رئیسی درباره وضعیت گردشگری و سفرهای نوروزی با توجه به شیوع کرونا، گفت: به طور کلی بحثی که درباره عید نوروز و گردشگری وجود دارد و در ستاد ملی مقابله با کرونا هم مطرح شد، این است که ما یک برنامه‌ریزی انجام دهیم. به هر حال عید قبلی که گذشت و عید پیش رو درگیر کرونا هستیم و یادمان نرود که عید ماقبل هم درگیر سیل بودیم. بر این اساس سه عید نوروز است که مردم از خانه بیرون نرفته‌اند و فشارهای روحی و روانی زیادی بر روی آنهاست


وی افزود: بر همین اساس تصمیم‌گیری شد که اگر چنانچه روند نزولی‌ بیماری ادامه پیدا کند و میزان بستری و مرگ و میر ناشی از کرونا در کشور بسیار کاهش یابد و تعداد شهرهای آبی و زردمان غالب باشد، بتوانیم در قالب رعایت پروتکل‌های کنترل شده برخی سفرها را داشته باشیم. به عنوان مثال در حال حاضر هتل‌ها می‌توانند فعالیت داشته باشند. اگر در هتل بتوانیم افراد را تحت نظارت و رعایت پروتکل‌ها اسکان دهیم، بسیار ایمن‌تر از این است که در جاهای دیگری که کنترلی روی آن‌ها وجود ندارد، اسکان داده شوند.


رئیسی ادامه داد: به طور کلی سفرها را می‌توان در چهار دسته تقسیم‌بندی کرد؛ یک گروه ممکن است افراد با تور به سفر بروند که از قبل تحت نظارت تور برنامه‌ریزی شده و هتل‌شان و گردش‌هایی که می‌روند، بر اساس برنامه‌ریزی و تحت نظارت خواهد بود که این بحث سازمان گردشگری می‌تواند این‌ها را پوشش دهد. گروه دوم افرادی هستند که ممکن است برای رزرو هتل و اسکان‌شان با تور هماهنگ کنند، اما با ماشین شخصی یا پرواز و... سفر کنند. این گروه هم قابلیت نظارت و کنترل را دارند. گروه سوم فرادی هستند که خودشان به مسافرت می‌روند و ممکن است به ویلاها و جاهای دیگری روند که تحت نظارت نیست و گروه چهارم هم مسافرت کرده و در محل سفر اقدام به چادر زدن می‌کنند.


وی گفت: بر این اساس می‌توان گروه یک و دو را تحت نظارت و کنترل قرار داد، گروه چهار می‌تواند ممنوع باشند، اما مشکل با گروه سوم باقی می‌ماند که واقعا این گروه خیلی قابل کنترل و نظارت نیست.


رنگ بندی شهرها


سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا تاکید کرد: از طرفی دیگر بحث رنگ‌بندی شهرها هم مطرح است. بروز این اتفاقات یک قید دارد و دوستان باید قید و شرط آن را ذکر کنند. در صورتی این اتفاقات خواهد افتاد که ما دچار خیز چهارم نشویم. اگر در شرایط فعلی و نزولی‌تر از فعلی باشیم، این شرایطی که ذکر کردم، صادق است، اما اگر دچار خیز چهارم شدیم، تمام این برنامه‌ریزی‌ها باطل می‌شود. این را از الان به دوستان اعلام می‌کنیم که در حال حاضر بر اساس شرایط موجود برای آینده برنامه‌ریزی می‌کنیم. اگر این شرایط موجود تغییر کند، قطعا برنامه‌ریزی‌ها هم تغییر می‌کند. اگر وضعیت شهرها قرمز شود، قطعا محدودیت‌ها و ممنوعیت تردد بین شهری و... قطعا باز می‌گردد.


اشتباهات جبران ناپذیر


با وجود شیوع بیماری کرونا در کشور و وجود کرونا جهش یافته  سفر و مسافرت می‌تواند یکی از راه‌های خطرناک انتقال بیماری  در میان شهرها باشد، در حالی که فرد مبتلا نمی‌داند که عامل انتقال ویروس است،  بهتر است که قبل از هر گونه تصمیم مخاطره آمیز، نسبت به تبعات آن قدری بیشتر در مورد مسافرت به شهرهای دیگر فکر کنیم. فراموش نکنیم کادر درمان در کشور خسته  هستند و بیمارستان‌ها نیز  مانند روزهای نخست شیوع بیماری، آمادگی لازم برای پذیرش بیش از حد بیماران را ندارند. وزیر بهداشت که به شدت از شرایط کرونایی کشور گلایه داشت، فریاد بر آورد که قرار است ما موج شکن باشیم و عده‌ای موج آفرینی کنند.


انتهای پیام/4148


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب