رانت 7 هزار تومانی هر دلار 4200
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، رئیس کل بانک مرکزی در اظهار نظری کم سابقه، از احتمال افت نرخ دلار به زیر 20 هزار تومان خبر داد. همتی همچنین اذعان کرد که کالاهای اساسی وارد شده با ارز 4200، عملاً با نرخ 9 تا 13 هزار تومان به دست مصرف کننده می رسد. این اظهارات نشان دهنده رانت حدود 7 هزار تومانی ارز یارانه ای در شرایط فعلی است.
به گزارش تسنیم، همتی یک شنبه شب در یک برنامه تلویزیونی به موضوعات مختلف از جمله بازار ارز، ارز 4200 و نرخ سود بانکی پرداخت. وی تعدیل نرخ ارز تا زیر 20 هزار تومان را امکان پذیر دانست و گفت: بازار نرخ دلار 20 هزار تومانی را در هفته های قبل دید و بازهم خواهد دید.
همچنین انتظارات حتماً تعدیل خواهد شد. به گزارش خراسان، این سخنان در شرایطی مطرح می شود که کمتر دیده شده وی عدد مشخصی را درباره نرخ ارز مطرح کند. همتی با اشاره به این که فضای بازار سرمایه و ارز متاثر از فعل و انفعالات سیاسی است، افزود: اگر به منابع دسترسی پیدا کنیم ،قدرت بازارسازی بانک مرکزی افزایش خواهد یافت. من معتقد به سرکوب نرخ ارز نیستم، اما معنای این، تعدیل نکردن نرخ نیست.
اذعان به 5 تا 9 هزار تومان رانت برای هر دلار 4200
رئیس کل بانک مرکزی در بخش دوم سخنان خود، با بیان این که مخالف حذف ارز 4200 نیستم افزود: باید ابعاد مختلف آن دیده شود و آسیبی به زندگی روزمره مردم وارد نشود. اگر 40 هزار تومان می خواهیم به مردم بدهیم، 80 هزار تومان به هزینه هایشان اضافه نکنیم. وی تصریح کرد: «ارز بازار آزاد الان 23 هزار تومان است، اگر 4200 را برداریم، باید این نرخ را به 23 هزار تومان برسانیم. مردم باید بدانند الان کنجاله، ذرت، روغن و سویا با ارز ٢٣ هزارتومانی نیست بلکه با ارز بین ٩ تا ١٣ هزار تومانی است.
بنابراین مرغی که الان 20 هزار تومان است، با دلار 23 هزار تومانی دیگر 20 هزار تومان نمی ماند.» به گزارش خراسان، به عبارت دیگر سخن همتی به این معناست که هم اینک قیمت کالاهای اساسی که با ارز 4200 وارد می شوند، عملاً با نرخ 9 تا 13 هزار تومان و میانگین 11 هزار تومان به دست مردم می رسد. یعنی حدود 7 هزار تومان در هر دلار 4200، نصیب دلالان می شود.
نرخ سود بالا نخواهد رفت
وی در بخش دیگری از این گفتوگو درباره برنامه بانک مرکزی برای نرخ سود بانکی اظهار کرد: به دلایلی نمی توانیم نرخ سود بانکی را بالا ببریم ، دلیل اول آن ناترازی بانکهاست که این کار باعث ناترازی بیشتر بانک ها می شود. تورم فعلی ناشی از نرخ سود نیست بلکه ناشی از شوک نرخ ارز و انتظارات است. اول باید انتظارات کنترل شود و بعد درباره نرخ سود بانکی تصمیم گرفت.
ولی برای نرخ سود بین بانکی در نظر داریم سود را به 5/18 درصد کاهش دهیم. وی برخی ادعاها مبنی بر تاثیر افزایش نرخ سود بین بانکی بر ریزش بورس را رد کرد و گفت: نرخ بهره بین بانکی ربطی به بورس ندارد. آن چه میتواند بر بورس تاثیر بگذارد نرخ سپرده است که تغییری نکرده است.
منبع: روزنامه خراسان
انتهای پیام/
انتهای پیام/