واکنش وزارت امور خارجه ایران به شنبه سیاه نیجریه
به گزارش گروه بینالملل آنا، حسین جابر انصاری با ابراز تأسف شدید از درگیریهای دیروز و امروز زاریا در نیجریه که منجر به کشته و مجروح شدن تعداد زیادی از مسلمانان و نمازگزاران این شهر شد، بر ضرورت احترام به شعائر و اماکن و شخصیتهای برجسته دینی و مذهبی تأکید کرد.
سخنگو و رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانهای وزارت امور خارجه گفت: نیجریه بهعنوان یک کشور مهم عضو سازمان همکاری اسلامی، اینک با مشکلات ناشی از افراطگرایی و تروریسم تکفیری مواجه است و امیدواریم در این شرایط حفظ آرامش و همبستگی ملی برای مبارزه با تروریسم در اولویت قرارگرفته و از اقدامات شتابزده و غیرسازنده پرهیز شود.
گفتوگوی تلفنی ظریف و وزیر امور خارجه نیجریه
همچنین در ادامه تحولات مربوط به رویدادهای نیجریه، وزیر امور خارجه کشورمان با وزیر امور خارجه نیجریه تماس تلفنی برقرار کرد. محمد جواد ظریف در این تماس تلفنی ضمن تأکید بر روابط خوب دو کشور، مراتب نگرانیهای عمیق خود را از وقایع تأسفبار به وجود آمده برای جمعی از مسلمانان منطقه زاریا ابراز و اعلام کرد انتظار میرود دولت نیجریه اقدام جدی و سریعی برای اجتناب از خشونت و ایجاد آرامش و حفظ جان مسلمانان به عمل آورد.
جفری اونی ایما نیز ابراز امیدواری کرد که با انجام رایزنی با مقامات ارشد این کشور، هر چه زودتر آرامش به منطقه بازگشته و از تشدید درگیریها و خشونتها جلوگیری شود.
در نیجریه چه بر سر شیعیان رفت؟
در پی بروز حوادث ناگوار نیجریه که طی آن تعدادی از مسلمانان این کشور در مقابل مسجدی در شهر زاریا کشته و مجروح شدند، محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان با جفری اونی ایما، وزیر امور خارجه نیجریه تماس تلفنی برقرار کرد.
نیروهای ارتش نیجریه شنبه این هفته به شیعیانی که برای رای شرکت در مراسم تشییع جنازه یکی از قربانیان حملات گروه «بوکوحرام» در حسینیه «بقیةالله» در شهر «زاریا» جمع شده بودند، حمله کردند.
«بوکوحرام» گروهی تروریستی است که بهتازگی سرکرده آن، با «ابوبکر بغدادی» سرکرده داعش، بیعت کرده است.
پایگاه اینترنتی «الوقت» بهنقل از یکی از شاهدان عینی درباره این حادثه گزارش کرد: نیروهای ارتش نیجریه با تیراندازی به تشییعکنندگان در حسینیه «بقیةالله»، دستکم 30 نفر را زخمی کردند.
«ناصر عمر تسافی» سخنگوی جنبش اسلامی نیز خبر داد که هفت نفر از تشییعکنندگان همان لحظه شهید شدند و چهار نفر دیگر بهدلیل جلوگیری نیروهای ارتش نیجریه از انتقالشان به بیمارستان، جان سپردند.
یکی از شاهدان عینی گفت: حدود 20 نفر از کسانی که خود را سپر بلای شیخ کرده بودند، به ضرب گلوله نیروهای ارتش نیجریه زخمی شدند که حال برخی از آنان وخیم است و ارتش نمیگذارد آنها را به بیمارستانها منتقل کنیم.«زینه ابراهیم» همسر شیخ «زکزاکی» در گفتوگوی تلفنی با خبرگزاری «آسوشیتدپرس»، در حالی که هنوز صدای تیراندازی به گوش میرسید، گفت: این حمله از شنبه شب آغاز شد و تا صبح یکشنبه ادامه یافت که دستکم 30 نفر زخمی شدند.
در نخستین واکنش به این حمله ارتش نیجریه، شماری از مردم در لندن پایتخت انگلیس، در مقابل کمیساریای عالی نیجریه در این شهر، تجمع اعتراضآمیز برگزار کردند.
شیخ «زکزاکی» از فساد سیاسی دولت نیجریه انتقاد کرده بود و روابط نیجریه با اسرائیل و تبادل اطلاعات میان سازمانهای امنیتی دو طرف و همچنین روابط «بوکوحرام» با برخی از فرماندهان ارتش نیجریه را فاش کرده بود.
انتهای پیام/