دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 دی 1399 - 16:10

کاتالیزگر جدید ضایعات پلاستیک را به سوخت و موم تبدیل می‌کند

دانشمندان موفق به توسعه کاتالیزگری شدند که می‌تواند ضایعات پلاستیک رایج را به سوخت و موم تبدیل کند.
کد خبر : 554647
lpplplplplpl.PNG

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از نیواطلس، پلاستیک‌ها ابزار مفیدی در زندگی روزمره به شمار می‌روند با این حال بازیافت آنها کار بسیار دشواری است. بدین‌ترتیب بخش عظیمی از ضایعات پلاستیک به محل دفن زباله‌ها فرستاده یا باعث آلودگی محیط زیست می‌شوند. حال دانشمندان ژاپنی کاتالیزور نوینی ساخته‌اند که می‌تواند ضایعات پلاستیک رایج را به محصولات مفیدی مانند سوخت و موم تبدیل کند.


پلاستیک در برابر واکنش‌های شیمیایی بسیار مقاوم هستند. بنابراین بهترین ماده برای ساخت بطری‌ها و محفظه‌های نگهدارنده مواد شیمیایی به شمار می‌رود. این ویژگی باعث می‌شود که تجزیه پلاستیک در فرایند بازیافت دشوار باشد. برای مثال، فرایندهای بازیافت حرارتی برای تجزیه پلاستیک به 300 تا 900 درجه سلسیوس نیاز دارد که انرژی زیادی مصرف می‌کند.


محققان دانشگاه اوساکاسیتی و توهوکو کاتالیزگر جدیدی توسعه داده‌اند که می‌تواند پلاستیک را در دمای پایینی تجزیه کند. این کاتالیزگر ترکیبی از روتنیوم و دی‌اکسید سریم است که می‌تواند پلاستیک پلی‌‌الفینیک را در دمای 200 درجه سلسیوس تجزیه کند. بدین‌ترتیب یک کیسه مشمایی می‌تواند به ماده شیمیایی باارزشی با بازده بالا تبدیل شود. به گفته گروه تحقیقاتی، این کاتالیزگر می‌تواند 92 درصد از ضایعات پلاستیک را به مواد مفید تبدیل کند، حدود 77 درصد به سوخت و  15 درصد موم تبدیل می‌شود.


انتهای پیام/4021/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب