دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 دی 1399 - 18:22
صادقی تأکید کرد؛

تأکید بر توجه به زمینه‌های مغفول مانده در معرفی اسطوره‌ها و آیین­‌ها

چهره برجسته در عرصه سینما و نمایش با تأکید بر ضرورت توجه به زمینه‌های مغفول مانده در معرفی اسطوره‌ها و آیین­‌ها گفت: آیین‌های باستانی بسیاری در کردستان وجود دارد که به دست فراموشی سپرده شده­‌اند که باید در کنار نشر شعر و ادبیات گنجانده شوند.
کد خبر : 550653

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از سنندج، قرارداد تدوین و انتشار دانشنامه بزرگ سنندج میان شهرداری سنندج و مرکز تحقیقات کردستان‌شناسی دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان به امضای شهردار سنندج در مقام سفارش‌دهنده و رئیس این دانشگاه به عنوان نماینده نهاد تولیدکننده این اثر رسید.


این نشست با حضور جهانشیر امینی دبیر هیئت امنا و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان، امید ورزنده رئیس مرکز تحقیقات کردستان­‌شناسی این دانشگاه، اعضای شورای اسلامی شهر سنندج، حشمت‌الله صیدی شهردار سنندج برگزار شد.


چهره برجسته در عرصه سینما و نمایش در ایران در این نشست تحقق این آرزوی دیرینه در مسیر تدوین سابقه تاریخی و فرهنگی سنندج، پایتخت میرنشین اردلان و خاستگاه مکتب بابان­ها در فرهنگ و ادب و هنر کردستان را موجب افتخار دانست.


قطب­‌الدین صادقی گفت: دانشگاه در دنیای توسعه‌یافته اتاق فکر جامعه است و در اتاق فکر تجزیه و تحلیل پدیده‌ها و رویدادهای بزرگ به انجام می­‌رسد.


بخش فرهنگ و هنر دخالت چندانی در امور اجرایی ندارد


وی بیان کرد: دخالت دانشگاه به پشتوانه ذخایر علمی و تحقیقی در همه امور مشهود و اثرگذاری تحول­‌آفرین و کارشناسی شده آن، غیرقابل انکار است.


این چهره برجسته در عرصه سینما و نمایش یادآور شد: در دانشگاه فکر و ایده فرهنگی خلق و در نهاد بزرگ اجرایی شهرداری، عملیاتی می­‌شود، به همین دلیل در آلمان تمام سالن­‌های تئاتر در اختیار شهرداری است.


صادقی متذکر شد: بخش فرهنگ و هنر دخالت چندانی در امور اجرایی ندارد و فقط خط‌مشی تعیین می‌کند. برنامه‌ریزی و اقدامات در انجام کار فرهنگی و هنری در بخش‌های نمایشی، سینمایی، موسیقایی، موزه و ... در اختیار شهرداری است.


وی افزود: آنچه که در اقدام مشترک دانشگاه آزاد اسلامی و شهرداری سنندج مهم بوده احیا و بازنمایی روح شهر سنندج است. فعالیت‌های فرهنگی از اصول کار شهرداری‌هاست و دانشنامه بزرگ سنندج آنچنان نقش بزرگی دارد که ده‌ها کتاب می‌شود در مورد آن نوشت.


این چهره برجسته در عرصه سینما و نمایش تشریح کرد: امروز شهرداری و دانشگاه به درجه‌ای از فهم فرهنگی و تفاهم بر سر تعریف از آن رسیدند که نشان‌دهنده غلبه و آغاز تفکر عقلایی نسبت به امور زیربنایی حوزه فرهنگ و هنر است.


صادقی با تأکید بر ضرورت توجه به زمینه‌های مغفول مانده در معرفی اسطوره‌ها و آیین­‌ها گفت: آیین‌های باستانی بسیاری در کردستان وجود دارد که به دست فراموشی سپرده شده­‌اند که باید در کنار نشر شعر و ادبیات، موجودیت و معارفه آنها در قالب آثار مکتوب و مدون  مدنظر و در اختیار مردم قرار داده شود.


انتهای پیام/4078/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب