دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 آذر 1399 - 00:02
المیادین:

چالش بزرگ نتانیاهو با چند شقه شدن حزب لیکود/ آبی سفیدها در صحنه سیاسی باقی می‌مانند؟

اقدام یک عضو لیکود در جدایی از آن به‌دلیل افزایش خشم عمومی مردم از سیاست‌های نتانیاهو باعث افول جایگاه حزب شده است که می‌تواند تأثیر زیادی بر صحنه سیاسی رژیم صهیونیستی بگذارد.
کد خبر : 547598
6c116b70192808db15a3a090a5d6d605.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، المیادین در گزارشی نوشت: «گیدئون ساعر»، از اعضای سرشناس لیکود درحالی‌که صهیونیست‌ها آماده برگزاری چهارمین انتخابات در دو سال اخیر می‌شوند، اعلام کرد دیگر حاضر به حمایت از بنيامين نتانیاهو، نخست‌وزیر این رژیم نیست و برای ورود به انتخابات در قالب حزب کادیما اقدام می‌کند.


گیدئون ساعر


گیدئون ساعر، از اعضای سابق لیکود


ساعر در بیانیه‌ای تلویزیونی گفت: تغییر در رهبری رژیم ضروری است و دیگر نمی‌توانم با ریاست نتانیاهو عضو حزب لیکود باشم و درحال ایجاد حزب جدید هستم. این حزب به ابزاری برای منافع شخصی رهبرش ازجمله آن‌هایی که در ارتباط با دادرسی کیفری وی هستند، تبدیل شده است.


طبق این گزارش، قبل از اینکه به تأثیرات این تحول و پیامدهای آن در صحنه سیاسی رژیم صهیونیستی بپردازیم، باید درباره شخصیت ساعر و پیشینه سیاسی او قدری تأمل کنیم. وی یکی از فرزندان حزب لیکود به‌شمار می‌رود که در هسته اصلی حزب رشد کرد و رهبر جوانان آن بود. ساعر در سال 2003 درحالی‌که تنها 37 سال داشت در شانزدهم دوره کنست (مجلس رژیم صهیونیستی) از سوی حزب لیکود به ریاست «آریل شارون» نامزد شد و توانست کرسی کسب کند.


این گزارش می‌افزاید: ساعر در سال 2005 پس از جدایی شارون و تشکیل حزب «کادیما»، در کنار نتانیاهو در حزب لیکود باقی ماند و در هفدهمین دوره کنست در سال 2006 کرسی کسب کرد. او همچنین به کار در لیکود به ریاست نتانیاهو تا زمانی که این حزب در سال 2009 جایگاه حاکمیتی خود را بازیافت، ادامه داد. در ادامه نیز نتانیاهو دولت خود را به‌وسیله ائتلاف با راستگراهای حزب کادیما به ریاست «تزیپی لیونی»، وزیر امور خارجه سابق صهیونیستی که حائز اکثریت کرسی‌ها شده بودند، تشکیل داد.


گیدئون ساعر


المیادین ادامه داد: گیدئون ساعر به کار خود در حزب لیکود ادامه داد، اما در سال 2014 از عرصه سیاسی خارج شد و در سال 2019 بازگشت تا در رقابت‌های داخلی حزب برای شرکت در انتخابات پارلمانی 2019 با نتانیاهو رقابت کند. او در این رقابت متحمل شکست‌ سنگینی شد، اما جایگاه قابل توجهی کسب کرد و به جایگاه چهارم لیست لیکود بدل شد. او برای اینکه اختلافاتش با اعضای حزب بر سر نتانیاهو به لیکود ضربه نزند، از آن جدا شد.



اختلاف ساعر و لیكود در این بود که اعضای حزب  معتقد بودند نتانیاهو كسی است كه آن‌ها را به قدرت بازگردانده و قابل حذف و تغییر جایگاه نیست.



این گزارش می‌افزاید: ساعر نخستین کسی نیست که از حزب لیکود جدا می‌شود، پیش‌تر «موشه کحلون» که در  دهمین و یازدهمین دوره انتخابات داخلی لیکود برای شرکت در انتخابات کنست شرکت کرده بود، جدا شد. نکته‌ای که وجود دارد، این است که جدایی ساعر از لیکود علاوه بر اختلافاتش با نتانیاهو بی‌ارتباط به پرونده فساد نخست‌وزیر اسرائیل نیست.


المیادین نوشت: نمی‌توان از این موضوع چشم‌پوشی کرد که جدایی از حزب لیکود می‌تواند تأثیری اساسی در صحنه سیاسی اسرائیل بگذارد، آن هم درحالی‌که قرار است انتخابات  کنست که چهارمین انتخابات در دو سال اخیر است، در ماه مارس ۲۰۲۱ برگزار شود. طبق نظرسنجی‌های اولیه (اگر بتوانیم صحیح و دقیق بدانیم) حضور وی در لیکود می‌توانست باعث جذب دست‌کم 17 رأی شود و این یعنی رقیبی بزرگ برای نتانیاهو و تهدیدی برای حضور وی در انتخابات آتی و تشکیل حزب راستگرا.




بیشتر بخوانید:


۵۴ درصد صهیونیست‌ها خواستار استعفای نتانیاهو هستند




این گزارش می‌افزاید: نخستین  طرفی که تحت تأثیر اقدام ساعر در خروج از لیکود قرار می‌گیرد، حزب راستگرای به رهبری  «نفتالی بنت» است. صداهایی که اکنون درباره جدایی از لیکود شنیده می‌شود را نمی‌توان به حساب خیانت گذاشت. برعکس، همانند اقدام ساعر می‌تواند در افزایش انتقادات و خشم عمومی مردم از سیاست‌های نتانیاهو دانست که باعث افول جایگاه لیکود شده است.  حزب آبی سفیدها نیز با چنین وضعیتی مواجه  و دچار چالشی واقعی شده است که می‌تواند به حیات سیاسی آن‌ها در اسرائیل پایان دهد.



پرونده‌های قطوری در حوزه‌های مختلف از سوء استفاده از قدرت گرفته تا فساد مالی و اقتصادی در کارنامه نتانیاهو ثبت است.



المیادین نوشت: حزب لیکود دارای خط‌مشی راست‌گرایی است، هرچند خود را از داشتن تفکرات افراطی به دور می‌داند. در انتخابات آوریل ۲۰۱۹  «آویگدور لیبرمن»، رئیس حزب «اسرائیل بیتنا» (اسرائیل خانه ما) و وزیر اسبق جنگ رژیم صهیونیستی درباره لغو معافیت خدمت نظامی صهیونیست‌های افراطی با نتانیاهو به توافق دست نیافت و به این ترتیب ائتلاف لیکود به هم خورد و درنهایت موضوع تشکیل کابینه به انتخابات دوم و سوم کشیده شد.


این گزارش می‌افزاید: پس از گذشت یک سال از ائتلاف لیکود و آبی‌وسفیدها، مشخص شده است نتانیاهو به‌راحتی نخست‌وزیر را به «بنی گانتز» تحویل نمی‌دهد. بودجه کابینه رژیم صهیونیستی به‌طور سالانه تصویب می‌شود و تصویب نشدن آن به معنای آغاز نشدن دوره جدید است.


در پایان گزارش تأکید شده است: نتانیاهو برای ناکام گذاشتن ساعر در انتخابات آتی می‌تواند از اهرم بودجه و تداوم هم‌پیمانی با آبی و سفیدها استفاده کند؛ این در حالی است که لیکود از تجربه بیشتری نسبت به حزب تازه تأسیس ساعر برخوردار است.


انتهای پیام/4033/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب