چینیها تسلط خود بر رایانههای کوانتومی را گسترش میدهند
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، مهندسان چینی به تازگی رایانهای با نام Jiuzhang را طراحی کردند که قادر به انجام عملیاتها و محاسباتی است که رایانههای کنونی تقریباً نمیتوانند آنها را انجام دهند. رایانه کوانتومی جدید چینیها پس از رایانه کوانتومی گوگل دومین رایانه از این نوع در جهان است.
سازندگان رایانه کوانتومی Jiuzhang مدعی شدند این دستگاه قادر است تنها در 200 ثانیه پردازشهایی را انجام دهد که در رایانههای معمولی بیش از نیم میلیارد سال طول میکشد و حتی ابررایانهها نیز باید مدت زمان زیادی را برای محاسبات دادههای دریافتی در رایانههای کوانتومی صرف کنند. نمونه اولیه این رایانه کوانتومی تا ۷۶ فوتون را در الگوریتم شبیهسازی استاندارد بوزون گاوسی شناسایی میکند که دستاوردی قابل توجه محسوب میشود. در صورتی که این ادعا صحت داشته باشد، چینیها به مزیت محساباتی خیرهکنندهای در دنیای رایانهها دست یافتهاند که میتوانند از آن با نام برتری کوانتومی (Quantum Supremacy) یاد کنند.
برخلاف رایانه کوانتومی گوگل که Sycamore نام دارد رایانه Jiuzhang از ابررسانا ساخته نشده است و مهندسان چینی برای طراحی دستگاه خود از چند منبع نور، ردیاب فوتون و بیش از 300 تقسیم کننده پرتو نور و تعداد زیادی آینه برای استفاده کردند.
با وجود طرح چنین صحبتهایی از سوی چینیها برخی از کارشناسان هنوز معتقدند رایانههای کوانتومی به مرحله ایدهآل توسعهیافتگی نرسیدهاند و در بسیاری از محاسبات مورد نیاز در جهان نمیتوان از آنها استفاده کرد. در هر صورت چین با طراحی رایانه کوانتومی Jiuzhang میتواند گوگل را پشت سر گذاشته و خود را به عنوان قدرت برتر کوانتومی در جهان معرفی کند.
انتهای پیام/4144/
انتهای پیام/