دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 آذر 1394 - 14:28
وزیر بهداشت عنوان کرد

وزارت بهداشت از تحقیق و تفحص استقبال می‌کند/ ای کاش رأی‌گیری در کشور نبود، زیرا مشکلات ما سریع تر حل می شد

وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی کشور عنوان کرد:‌ وزارت بهداشت تنها وزارتخانه‌ای است که از سال گذشته خود را در معرض نقد قرار داده است و از تحقیق و تفحص منفصانه استقبال می‌کند.
کد خبر : 54553

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا دکتر سید حسن قاضی زاده هاشمی در اولین همایش تجلیل از سه دهه مدیریت جهادی در عرصه تولیدات و خدمات حوزه سلامت گفت:‌ اگر بتوانیم از آرمان های شهدا و رهبری حمایت کنیم معنایی جز جهاد ندارد و لازم می دانیم از تلاش بسیج جامعه پزشکی و قدم های ارزنده ای که در مراسم پیاده روی اربعین برداشته اند و همچنین اقداماتی که در حادثه منا انجام داده اند تشکر کنم.


وزیر بهداشت که خود از بنیانگذاران جهاد سازندگی بوده است، افزود: مدیریت جهادی که امروز مرسوم است در ابتدای پیروزی انقلاب شکل گرفت، در فضایی که همه نسبت به هم و خدمت کردن به مردم مهربان بودند و آنچه بود همه اخلاق، صداقت و درستی بود و تلاش های بی پایانی برای حل مشکلات کشور انجام شد و در عین حال در این مسیر آموزه های اسلام به کل دنیا معرفی شد. در آن موقع هر کس قدمی بر می داشت قدم جهادی بود. البته انتظار داشتیم و داریم که انقلاب ما استثنا باشد و در طول زمان آنچه به عنوان ارزش انقلاب مطرح است، نباید کاهش یابد و اگر امروز بحث مدیریت جهادی مطرح شده است، شاید به دلیل آن است که از این مسئله فاصله گرفته ایم. اما باید گفت اگر اخلاق حاکم باشد مدیران جهادی هستند چرا که همه زندگی خود را وقف خواهند کرد و طبیعی است در این مدیریت منفعت شخصی در رتبه دوم و بعد از منفعت ملی مطرح است و شاید اصلاً بدان توجهی نشود.


وزیر بهداشت عنوان کرد:‌ ما در حوزه سلامت اقدامات بسیاری را پس از پیروزی انقلاب اسلامی انجام دادیم قبل از انقلاب در دانشگاه گروه هایی را برای آب رسانی و ارائه خدمات بهداشتی به مناطق آموزش می دادیم و در آن زمان افرادی که بیش از 3 کلاس سواد داشتند را جذب می کردیم و به آنها آموزش هایی را ارائه می دادیم تا به روستاها سفر کنند و خدمات بهداشتی را آموزش دهند. اما الان در برخی از روستاها و حتی در یک شهر بیش از صد متخصص زنان وجود دارد که خدمات مناسبی را در حوزه بهداشتی ارائه می دهند و این خدمات قابل رقابت با کشورهای نسبتاً پیشرفته است. البته ما پیشرفت های مناسبی را در بین کشورهای اسلامی درحوزه بهداشتی داشته ایم که این پیشرفت ها سرآمد و بی نظیر است.


در 2 سال گذشته 98 درصد مردم بیمه شدند


هاشمی با توجه به اقدامات انجام شده طی 2 سال اخیر گفت:‌در 2 سال گذشته 98 درصد مردم بیمه شدند و در شهرهای زیر 20 هزار نفر نیز کسری پزشک وجود ندارد و مقدار داروها نیز 2 برابر شده است و دسترسی به ماما نیز افزایش یافته است.10 میلیون حاشیه نشین زیر پوشش بیمه قرار گرفته اند و کاهش پرداختی مردم در مراجعه به مراکز درمان وجود داشته است که تمام این اقدامات رضایتمندی مردم را به همراه داشته است. اما علی رغم این تلاش های انجام شده شاهد آن هستیم زمانی که بسیج جامعه پزشکی در یزد اردویی را برگزار می کند مردم برای دریافت دارو و ویزیت رایگان در انتظار می مانند و این نشان می دهد که از اول انقلاب به این حوزه ظلم شده است. اگر درست عمل می کردیم چه نیازی بود در کمتر از 5 روز 10 هزار نفر منتظر دریافت این خدمات رایگان باشند؟


وی افزود: این وضعیت نشان می دهد فاصله زیادی داریم و باید مراقب باشیم که از متن به حاشیه رانده نشویم و باید فراموش نکنیم در پشت دفترچه های بیمه مردم طی 7 الی 8 سال گذشته نوشته شده است مردم نباید دغدغه ای جز بیماری داشته باشند اما آیا رفتار ما این چنین است؟


وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنانش خطاب به نایب رئیس مجلس شورای اسلامی که در جمع حضور داشت و از اختصاص یک درصد ارزش افزوده به منابع سلامت انتقاد کرده بود گفت:‌ آقای ابوترابی! دقیقا قانون اجرا شده است ولی اگر از تریبون عمومی طرح کنیم که 1 درصد نباید حمایت و تحویل داده می شد این نیز مانند همان 7 درصد دیگر ارزش افزوده می شد. شما در مجلس شورای اسلامی دیوان محاسبات و دادرسی دارید. بررسی کنید و به این 1 درصد افتخار کنید تا موجب شود این 1 درصد به 2 درصد تبدیل شود و اگر تخلفی وجود داشت مسیر قانون باز است. 1 درصد ارزش افزوده را مردم از جیب خود می دهند که ای کاش این درصد کاملا در خدمت سلامت بود. امسال در قانون بودجه شرعاً و قانوناً پذیرفته شده نیست که این پول در جای دیگر هزینه شود.


دکتر هاشمی در بخش دیگری از سخنانش عنوان کرد:‌ از مجموعه هیاهوهایی که برای بودجه سلامت مطرح است باید گفت این 10 درصد هدفمندی یارانه ها که حدود 4 هزار و 800 میلیارد تومان است، محقق نشد که اگر می شد ما باید هزارو 800 میلیارد به بیمه می دادیم و حدود 3 هزار میلیارد می ماند. ما بارها اعلام کردیم که به تفحص از وزارت بهداشت افتخار می کنیم و وزارت بهداشت تنها وزارتخانه ای است که در سال گذشته خود را در معرض نقد قرار داده است. ما حتماً استقبال می کنیم که منصفانه از عملکرد همکاران ما تفحص شود و گزارش آن به مردم اعلام شود.


وی با بیان اینکه علی رغم تلاش های انجام شده فاصله زیادی با جایگاه مطلوب داریم گفت: تلاش های زیادی در سه دهه گذشته انجام شده است. در گذشته پزشکان هندی و پاکستانی با نهایت بی احترامی مردم را ویزیت می کردند اما در حال حاضر کمبود پزشک نداریم به گونه ای که حتی می توانیم پزشک صادر کنیم و در هیچ حوزه تخصصی نیازمند اعزام بیمار به خارج از کشور نیستیم. همچنین در زمینه تولید دارو بیشترین داروی کشور توسط 160 کارخانه داخلی تولید می شود ولی متأسفانه تراز همچنان منفی است و باید واردات را بیش از صادرات داشته باشیم.


اقلام دارویی در روستاها از 200 قلم به 400 قلم افزایش پیدا کرد


وی افزود: این دولت تلاش های زیادی برای افزایش دسترسی مردم به سلامت انجام داد به گونه ای که اقلام دارویی در روستاها از 200 قلم به 400 قلم افزایش پیدا کرد و واردات دارو 350 میلیون دلار کاهش یافت. بنابراین مشکل ما در صادرات است.


وی افزود: در 2 الی 3 دهه گذشته به اسم خصوصی سازی وارد شدیم اما بخش عمده فعالیت ها صوری بوده است و از همه مهمتر این که ما از اقتصاد آزاد حرف می زنیم ولی آن را قبول نداریم. برای هر تولید کننده سیستم قیمت گذاری غیر منصفانه داریم. این سیستم را در آب برق و گاز قبول کردیم هر موقع نرخ افزایش یافته درست است. اما در حوزه سلامت این گونه نبوده و در این حوزه تصدی گری شده است.


هاشمی گفت:‌ما هزینه ها را از جیب پزشک، پرستار و دندان پزشک و تیم های آزمایشگاهی پرداخت می کنیم اما به اسم مجلس دولت تمام می شود. امید است این دیدگاه اصلاح شود تا به قله ای که مدنظر رهبری است دست پیدا کنیم که البته شعار دادن درباره فرمایشات رهبری آسان است، اما باید به آن عمل نمود که این کار بسیار سخت است.


وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: یک بیماری در سیاست گذاری حاکم شده است زیرا سیاست گذاران گمان می کنند هزینه کردن در حوزه سلامت همانند چاهی است که انتها ندارد و تمام هزینه های خود را در بخش واردات آهن، اتومبیل و یا سایر اقلام وارد می کنند، اما امروزه ثابت شده است که هزینه سلامت سرمایه گذاری است.


وی افزود: نباید به حوزه سلامت به عنوان یک حوزه هزینه بر نگاه کرد. برخی خوشحال نمی شوند که طول عمر افراد افزایش پیدا کند. زیرا معتقدند این مسئله هزینه های کشور را افزایش می دهد اما این مسئله به نظر من منصفانه نیست و اگر این نگاه تغییر کند و ما برای تصمیم گیری جرأت داشته باشیم می توانیم مدیریت جهادی را در کشور اجرا کنیم که یکی از ویژگی های مدیر جهادی آن است که ریسک پذیر باشد و جان و مال و آینده خود را ریسک کند.


وزیر بهداشت عنوان کرد: همه می گوییم پرداخت یارانه به این شکل سم است به گونه ای شده که مردم وقتی آخر ماه یارانه ها را دریافت می کنند احساس گناه می نمایند اما هیچ کس تصمیم نمی گیرد وقتی پولی که به عنوان یارانه می دهیم 10 برابر 3 هزار میلیاردی است که قرار بود به وزارت بهداشت تعلق بگیرد.


هاشمی عنوان کرد: ای کاش رأی‌گیری نبود، زیرا مشکلات ما سریع تر حل می شد. ما در آینده نزدیک رأی در مجلس و شورای شهر را داریم که اگر این ها نبود مشکلات سریعتر حل می شد.


وزیر بهداشت در پایان خاطرنشان کرد: در حوزه خدمات ما نسبت به کشور ترکیه کمبودی نداریم. این در حالی است که در ترکیه بخشی از درآمدشان را صرف توریسم درمانی کرده اند. صادرات تجهیزات و خدمات ترکیه به عراق تا پایان سال گذشته 18 میلیون دلار بود ولی در کشور ما این مبلغ معادل 15 میلیارد دلار است.



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب