دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 آذر 1399 - 17:18

چک لیست ساخت رزومه کاری حرفه ای انگلیسی

نکات حیاتی بمنظور ساخت رزومه کاری حرفه ای انگلیسی در مقاله قید شده است. چک لیست ساخت رزومه کاری انگلیسی حرفه ای ویژه استخدامی های داخل و خارج ایران میباشد و توسط رزومه نویسان متخصص مرکز رزومه نگاری «رزومه پرو resumepro.ir» تالیف شده است.
کد خبر : 544168
image_4ec4754a935c311d9a5695df06101a050a2264ee.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، برای یک آگهی استخدامی بین المللی صدها رزومه کاری به کارفرما ارسال میشود که بسیاری از آنها بدلیل ماشینی بودن (رزومه های ساخته شده در پلتفرم های رزومه ساز)، همان ابتدا توسط سیستم ATS حذف میشوند. هر کدام از رزومه های باقی مانده توسط کارشناسان منابع انسانی تنها در 7 ثانیه بررسی می‌شوند و رزومه کاری شما باید طوری نگارش شود که بتواند در این لحظات کوتاه کارفرما را تحت تاثیر قرار دهد. لذا معمولا توصیه میشود قبل ارسال رزومه کاری انگلیسی به کافرما، آن را به رزومه نویس باتجربه نشان دهید (برای اینکار میتوانید به صفحه رزومه کاری حرفه ای مراجعه کنید) و یا اینکه نکات زیر را در رزومه و یا سی وی CV خود لحاظ کنید :


چک لیست رزومه کاری حرفه ای


برای ارسال رزومه از فایل PDF استفاده کنید


به طور معمول، اکثر افراد برای نوشتن رزومه کاری خود از فایل word استفاده کرده و همان فایل را برای کارفرما ارسال می‌کنند. توجه داشته باشید که ممکن است فایل word در هر سیستم، ساختار متفاوتی داشته باشد و در نتیجه محتویات رزومة شما در سیستم کارفرما به درستی نشان داده نشود؛ بنابراین بهتر است رزومة خود را به صورت فایل PDF ارسال کنید.


به فایل پیوست توجه داشته باشید


اگر قصد ارسال رزومه کاری انگلیسی یا فارسی خود از طریق ایمیل را دارید، ضمیمه کردن فایل رزومه را فراموش نکنید. جالب است بدانید گاهی کارفرماها ایمیل هایی دریافت می‌کنند که در آن ها نوشته شده: رزومه به پیوست ارسال می‌گردد؛ در حالی که ایمیل دارای هیچگونه پیوستی نیست.


برای ارسال رزومه از یک نام مناسب استفاده کنید


بهتر است از نام خودتان برای عنوان ایمیل استفاده نمایید. این کار علاوه بر امکان دسترسی آسان به فایل ها، میزان حرفه‌ای بودن فرد را نیز نشان می‌دهد. استفاده از نام های کلیشه‌ای و تکراری ممکن است بازخوردی منفی به همراه داشته باشد.


از نوشتن متن های کلیشه‌ای در ایمیل بپرهیزید


سعی کنید مطلبی تاثیرگذار دربارة خودتان بنویسید و میزان علاقه‌مندی خود را به مخاطب نشان دهید. نوشتن عبارت «رزومه شغلی در پیوست ارسال شده است» به تنهایی برای کارفرما هیچ جذابیتی ندارد. بهتر است در این قسمت شرح مختصری از خود و علاقه‌مندی هایتان بیان کنید.


اطلاعات تماس خود را در رزومه ثبت نمایید


با توجه به اینکه در بسیاری از مواقع، رزومه ها چاپ و سپس بررسی می‌شوند، بهتر است اطلاعات تماس نظیر شماره تلفن همراه و آدرس ایمیل در رزومه نوشته شده باشد. این کار سبب دسترسی آسان کارفرما به شما خواهد شد.


از ایمیل شخصی خود استفاده کنید


ارسال رزومه کاری توسط ایمیل فردی دیگر، رفتاری غیرحرفه‌ای محسوب می‌شود؛ به همین دلیل اگر رزومه خود را با ایمیل شخص دیگری ارسال نمایید، گزینة مناسبی برای استخدام محسوب نخواهید شد و این کار ممکن است منجر به خوانده نشدن رزومة شما شود.


رزومة خود را برای هر شرکتی نفرستید


ارسال رزومه کاری برای شرکت های متعدد، سبب سردرگمی شما خواهد شد. بهترین کار این است که قبل از اقدام به هر عملی، هدف خود را مشخص و اهداف شرکت های موردنظر را نیز بررسی کنید. سپس دربارة عملکرد این شرکت ها تحقیق کرده و شرکت هایی که برای شما جذاب هستند و می‌توانید در آن ها ارزش ایجاد کنید را انتخاب کنید و رزومة خود را فقط برای آن ها بفرستید.


برای شناخت شرکت موردنظر، زمان بگذارید


اگر قبل از ارسال رزومه کاری بین المللی زمان کافی برای شناخت شرکت و محصولات آن در نظر نگیرید؛ در واقع زمان همه را تلف کرده‌اید و نمی‌توانید مطلب جالب توجه و ارزنده‌ای در رزومة خود بنویسید.


عکس خود را در رزومه قرار ندهید


به طورکلی استفاده از عکس در رزومه کاری انگلیسی، کار شایسته‌ای نیست؛ زیرا ممکن است پیش‌داوری هایی به وجود آورد. همچنین با توجه به بی‌روح بودن عکس های پرسنلی، استفاده از آن ها در رزومه می‌تواند تاثیری منفی در خواننده ایجاد کند.


استفاده از قالب های آماده ممنوع


یک رزومه کاری تاثیرگذار باید از لحاظ بصری جذاب و زیبا باشد؛ بنابراین سعی کنید خودتان طراح رزومه باشید. متن رزومه شغلی را خودتان بنویسید و هر آنچه لازم است را در آن قرار دهید. به طور مثال می‌توانید نام، شماره موبایل (تنها یک شماره)، آدرس ایمیل (تنها یک ایمیل) و... را در آن ذکر کنید.


در معرفی خود صادق باشید


بهترین کار این است که خود واقعیتان را معرفی کنید. همة افراد شبیه به هم نیستند و مطمئناً برای هر شخص کار مناسبی پیدا خواهد شد؛ بنابراین اگر خودتان نباشید به احتمال زیاد به کاری که مناسب شما نیست می‌رسید. به طور مثال اگر می‌خواهید معدل دانشگاهی خود را بنویسید آن را واقعی بیان کنید و از طرز تفکر دیگران نسبت به خود واهمه نداشته باشید؛ زیرا معدل پایین دلیل بر عدم توانایی شما نیست.


رزومه باید مختصر باشد


بهتر است با استفاده از حداقل کلمات، اصلی‌ترین اطلاعات مرتبط با شغل موردنظر را ارائه دهید؛ زیرا رزومه های طولانی می‌توانند خسته کننده باشند. یک رزومه کاری حرفه ای و خوب معمولا حدود ۶۰۰ کلمه است. دقت داشته باشید که اگر نتوانید تا صفحة دوم رزومه، توجه کارفرما را به خود جلب کنید، تعداد صفحات بیشتر ناکارآمد خواهد بود. بهتر است در ابتدای رزومه، سابقه شغلی خود را بنویسید و سپس به سوابق تحصیلی اشاره نمایید؛ زیرا سوابق شغلی و مهارت های حاصل از آن بسیار موثر هستند.


از آخرین موقعیت شغلی آغاز کنید


سوابق شغلی خود را از آخر به اول بنویسید: یعنی نخست در مورد آخرین جایی که در آن کار می‌کردید بنویسید و سپس موقعیت های پیش از آن و... . بهتراست علاوه بر بیان سِمَت خود در شغل های قبلی از عملکرد و وظایف خود در آن شغل نیز بنویسید. سعی کنید اطلاعات کافی در اختیار کارفرما قرار دهید؛ در این صورت کارفرما می‌تواند شناخت دقیق‌تری نسبت به شما پیدا کند.


از ویرایش رزومه غافل نشوید


از ارسال یک نوع رزومه کاری حرفه ای برای موقعیت های مختلف شغلی استفاده نکنید: زیرا کارفرما به آسانی از نوع نگارش متوجه عملکرد شما می‌گردد. هر رزومه باید در طول زمان، ویرایش و مطالب جدیدی به آن افزوده شود. مهم‌ترین بخش ویرایش رزومه، حذف موارد ناکارآمد از آن است. مثلا داشتن مدرک ICDL ممکن است برای یک شغل مناسب و حائز اهمیت بوده اما برای شغل دیگری مانند برنامه‌نویسی تأثیر منفی داشته باشد؛ چرا که یک برنامه‌نویس باید کار با نرم افزارهای اولیه را یاد داشته باشد.


به فکر به دست آوردن شغل به هر قیمتی نباشید


توجه داشته باشید که هر دو طرف باید از این کار سود ببرند. همان‌طور که شما به دنبال یک فرصت شغلی مناسب هستید، شرکت نیز خواستار جذب نیرویی متعهد و کارآمد است تا میزان بهره‌وری خود را افزایش دهد؛ بنابراین از بزرگ‌نمایی بپرهیزید. هرچه میزان بزرگ‌نمایی در رزومه بیشتر باشد احتمال شکست در مصاحبه نیز بیشتر خواهد بود. پس بهتر است که هر دو طرف پس از ارزیابی کامل از مناسب بودن هم اطمینان حاصل نمایند.


برای دوره های آزمایشی وقت بگذارید


برای دوره های آزمایشی و آموزشی وقت بگذارید و نگران این موضوع نباشید که اگر در پایان این دوره به نتیجة مطلوب نرسیدید باید مجدداً به دنبال کار بگردید. گذراندن دوره های آزمایشی برای هر دو طرف قرارداد، خوب و کارآمد خواهند بود.


از ابتدا در فکر استخدام رسمی نباشید


استخدام رسمی به این صورت که شخصی باید تا پایان عمر خود برای یک شرکت کار کند و شرکت نیز تا پایان این زمان حقوق شخص را بپردازد، به پیشرفت فرد و شرکت هیچ کمکی نخواهد کرد.


از قالب های ساده برای رزومه‌نویسی استفاده کنید


سعی کنید از چند پاراگراف که با فاصله های استاندارد از یکدیگر جدا شده‌اند، استفاده کنید و در هرکدام از این پاراگراف ها توضیحات کاملی را بیان نمایید. بهتر است از کادر و خطوط اضافه بپرهیزید و فقط در صورت نیاز بخش های اصلی را با یک خط نازک از هم جدا کنید. با توجه به این که معمولا رزومه ها به صورت سیاه و سفید چاپ می‌شوند، استفاده از خطوط رنگی در رزومه کاری عملاً بی‌فایده است.


همیشه به دنبال بهترین مکان برای پیشرفت باشید


اگر زمان خود را صرف دوره های آزمایشی می‌کنید، نگران نتیجه نباشید و همواره باور داشته باشید که حتما می‌توانید کار بهتری پیدا کنید که امکان پیشرفت پیوستة شما در آن وجود دارد.


پیش از یافتن شغل موردنظر، کار قبلی خود را ترک نکنید


اگر پیش از یافتن شغلی مناسب، کاری که در آن مشغول هستید را رها کنید ممکن است به دلیل فشارهای مالی حاصل از بیکاری، به هر شغلی روی آورید.


از ارسال ایمیل های تکراری برای شرکت های مختلف خودداری کنید


ایمیل های قبلی خود را که برای شرکتی خاص ارسال کرده‌اید، برای شرکت دیگری نفرستید؛ در واقع بهتر است برای شرکت های مدنظر خود ایمیل های جدا و اختصاصی نوشته و ارسال کنید.


غلط املایی نداشته باشید


توجه داشته باشید که پیش از ارسال رزومه کاری انگلیسی، متن خود را از لحاظ نگارشی، املایی و صحت اطلاعات بررسی کنید؛ همچنین بهتر است از بیان عبارات تکراری و اشباع شده مثل متعهد، علاقه‌مند و... در متن خودداری کنید و به جای آن از کلماتی جدید که جذابیت بیشتری برای مخاطب دارد استفاده نمایید. رزومه هایی که با عجله و شتاب‌زدگی نوشته می‌شوند بازخوردی منفی به همراه خواهند داشت؛ بنابراین در نظر گرفتن زمان کافی، مهم‌ترین و اصلی‌ترین گام برای رزومه‌نویسی محسوب می‌شود. توجه داشته باشید که ارسال رزومه اولین برخورد شما با شرکت موردنظر است و می‌تواند تأثیر به‌سزایی در نتیجة کار داشته باشد.


انتهای پیام/ر


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب