دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
هاشمی:

ارکان تفکر بسیج اعتقاد به احساس مسئولیت و بصیرت است/ تبیین رسالت‌های نهضت استادی بسیج

رئیس بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی گفت: رویکرد حل‌المسائلی، کمک به گسترش فضای انقلابی در دانشگاه، حریت و حفظ روحیه و کاربست انتقادی، شبکه‌سازی، بصیرت‌افزایی و توانمندسازی اساتید از جمله رسالت‌های نهضت استادی بسیج است.
کد خبر : 543095
11.jpg

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، سید محمود هاشمی، رئیس بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی در آیین معارفه مسئول کانون بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر ضمن تبریک هفته بسیج به بیان فلسفه بسیج پرداخت و گفت: بسیج از روز اول تاکنون، به شهادت دوست و دشمن در میدانِ عمل بوده است و خواهد بود. در همه عرصه‌ها بی‌پایان است، همیشه، همه جا و همه جور حضور دارد و این‌ها عرصه‌های حضور بسیج است. الگوهای بیشمار برجسته‌ای در همه عرصه‌ها مانند شهید چمران، طهرانی‌مقدم، کاظمی آشتیانی، شهریاری، احمدی روشن و... داریم.


وی با اشاره به پشتوانه فکری بسیج افزود: یکی از مظلومیت‌های بسیج همین است که علی‌رغم اینکه در همه میدان‌های سخت و نرم گره‌گشاست اما عقبه و تفکر آن خوب تبیین نشده یا کمتر به آن پرداخته شده است. بسیج یک اندیشه، یک فکر، یک منطق و یا یک منظومه فکری است. علت این هم که افراد مختلف مجذوب بسیج می‌شوند، این است که بسیج صرفاً یک حرکت احساسی نیست؛ بلکه از یک منطق بسیار قوی برخوردار است.


تبیین ارکان بسیج


رئیس ستاد اجرایی بیانیه گام دوم سازمان بسیج اساتید کشور با اشاره به ارکان تفکر بسیج گفت: در تفکر بسیج دو رکن مطرح می‌شود که یک رکن اعتقاد به احساس مسئولیت و یک رکن بصیرت است که هر دو رکن پشتوانه محکم دینی دارد. اعتقاد به مسئولیت نه فقط مسئولیت در برابر خود و در برابر خانواده خود و نزدیکان خود - که این است - بلکه مسئولیت در قبال سرنوشت کشور و سرنوشت جامعه، چه مسلمان، چه غیر مسلمان چه هم عقیده و مسلِم و مؤمن چه غیر مؤمن و غیر هم عقیده است. لذا پایه اصلی بسیج، این احساس مسئولیت است. این تفکر مسئولیت انسان، جزو بینات اسلام است.


عضو شورای فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی به دومین رکن تفکر بسیج اشاره کرد و افزود: بصیرت یعنی زمان‌شناسی، نیازشناسی ، اولویت‌شناسی ، دشمن‌شناسی ، شناخت دوست و... و این شناخت‌ها بصیرت است. طبق فرمایش امام صادق (ع) کسی که عالم به زمان خودش باشد دچار شبهات و نادانی‌ها نمی‌شود و می‌فهمد چه کار باید بکند. اگر این رکن دوم نباشد، امر به معروف، جهاد و یا امرِ مورد اهتمام دچار خطا می‌شود، به کجراهه می‌رود. حتی ممکن است جایی را بزنید که دوست آنجاست و به دشمن کمک کنید، لذا بصیرت که نبود، هرچه که مسئولیت و انگیزه بیشتر باشد، خطر بیشتر است.


رسالت‌های نهضت استادی بسیج چیست؟


هاشمی با اشاره به رسالت کانون‌های استادی بسیج گفت: رویکرد حل‌المسائلی، کمک به گسترش فضای انقلابی در دانشگاه و حمایت از تحولات انقلابی، حریت و حفظ روحیه و کاربست انتقادی، شبکه‌سازی، بصیرت‌افزایی و توانمندسازی اساتید از جمله رسالت‌های نهضت استادی بسیج است. از دیگر رسالت‌ها می‌توان به توجه به محرومیت‌زدایی اقشار آسیب‌پذیر به‌خصوص در دانشگاه، فعال بودن شورای تبیین مواضع و گروه‌های رصد و پایش برای عمل به‌هنگام، تعامل با نهادهای انقلابی درون و بیرون دانشگاه، تلاش برای تحقق بیانیه گام دوم انقلاب و پیشران‌های آن اشاره کرد.


انتهای پیام/4118/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب