توصیههایی برای سرمایهگذاری در ایام قرنطینه
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، سال99 یک سال عادی برای بازار سرمایه نیست. در این سال همه رکوردهای قبلی بهطور بیسابقهای شکسته شد. شاخصها با رشدهای زیادی مواجه شدند، ارزش شرکتهای بورس بهشدت افزایش یافت و ارزش معاملات بازار سرمایه به شکل بیسابقهای رشد کرد. همه این اتفاقها تحتتأثیر هجوم گسترده مردم به بورس اتفاق افتاد.
هماکنون 16میلیون نفر بهصورت مستقیم و غیرمستقیم در بورس سهامدار هستند و با اضافه شدن مشمولان سهام عدالت احتمالا این اعداد با رشدهای بیشتری هم مواجه میشود. این سهامداران جدید نقدینگی بیسابقهای به بازار سهام تزریق و زمینه رشد معاملات را در بازار سهام فراهم کردند.
معاملات اوراق بهادار
آمارها نشان میدهد در 8ماه امسال ارزش کل معاملات اوراق بهادار شامل سهام و اوراق بدهی در بورس تهران و فرابورس با رشد بسیار زیادی مواجه شده و بخش عمده معاملات به این 2محصول ازجمله سهام اختصاص یافته است است. مطابق این اطلاعات ارزش کل معاملات انجام شده در بورس با 674درصد رشد از 226هزار میلیارد تومان در 8ماه پارسال به 1750هزار میلیارد تومان رسیده است.
معاملات انجام شده در فرابورس هم در این مدت با رشد زیادی مواجه شده و از 135هزارمیلیارد تومان به 831هزارمیلیارد تومان رسیده است. دادوستد سهامداران در 8ماهه امسال در فرابورس 696هزار میلیارد تومان و 515درصد بیشتر از پارسال بوده است. جمع کل معاملات انجام شده در بورس تهران و فرابورس امسال 2220هزار میلیارد تومان، معادل 85میلیارد دلار، بیشتر از پارسال بوده است.
معاملات کالایی
رشد معاملات بازار سرمایه در 8ماه امسال فقط مختص بازار اوراق بهادار نبوده است. مطابق آمارهای موجود ارزش کل معاملات بورس انرژی و بورس کالا هم در این مدت با رشد زیادی مواجه شده است. آمارها نشان میدهد ارزش کل معاملات بورس کالا در 8ماه امسال با 95درصد رشد از 98هزار میلیارد تومان به 191هزار میلیارد تومان رسیده است.
در همین مدت ارزش کل معاملات بورس انرژی هم با رشد زیادی مواجه شده و از 5هزارو300میلیارد تومان در مدت مشابه سال قبل با 1504درصد رشد به 85هزار میلیارد تومان رسیده است. این یعنی اینکه ارزش کل معاملات بورس انرژی امسال در مقایسه با سال قبل 79هزارو700میلیارد تومان افزایش داشته است. بهنظر میرسد بخش عمده این رشد ناشی از فروش یک میلیارد دلار بنزین به مقاصد صادراتی در مهرماه بوده است.
قرنطینه؛عامل رشد معاملات
بررسیهای همشهری نشان میدهد یکی از دلایل رشد ارزش معاملات بازار سرمایه در سالجاری و هجوم مردم برای سرمایهگذاری در بورس اعمال محدودیتهای کرونایی و پروتکلهای بهداشتی از زمستان سال قبل تاکنون بوده که به هجوم نقدینگی به بازار سهام بهدلیل بسترهای معاملاتی آنلاین منجر شد.
در واقع با توجه به آنکه معاملات بازار سهام هماکنون عمدتا بهصورت آنلاین انجام میشود این موضوع جذابیت زیادی برای سرمایهگذاران ایجاد کرد و منجر شد در ایام قرنطینه مردم و سرمایهگذاران برای سرمایهگذاری در بورس ترغیب شوند و نقدینگی خود را بهصورت آنلاین از خانه به بازار سرمایه سرازیر کنند.
سیستمهای آنلاین معاملاتی بورس که فضای سرمایهگذاری را امن و ساده کرده است منجر شد ارزش کل معاملات بازار سهام در سالجاری یکباره با رشدهای عجیب مواجه و بخش زیادی از نقدینگی راهی بازار سهام شود. پیشبینی میشود اکنون با اجرای مقررات مربوط به تعطیلی مشاغل غیرضرور بار دیگر نقدینگی زیادی راهی بازار سرمایه شود و معاملات در بازارهای طلا و ارز و مسکن راهی بازار سهام شود.
توصیههایی برای سرمایهگذاری درایام قرنطینه
بررسیها نشان میدهد مصوبات دولت برای تعطیلی مشاغل روی فضای سرمایهگذاری در بازارها هم اثر خواهد گذاشت. آنطور که مصوبات دولت نشان میدهد احتمالا بازار طلا فروشی، مشاوران املاک و نمایشگاه داران خودرو کاملا تعطیل میشوند و فعالیت صرافیها هم به حالت نیمه تعطیل در میآید.
بر این اساس بهطور قطع بخش عمدهای از معاملاتی که به سرمایهگذاری در این بازارها منجر میشد به بازار سهام منتقل خواهد شد؛ چرا که بورس تنها بازار سرمایه است که تعطیل نیست. سرمایهگذاران حتی از داخل خانه و بهصورت آنلاین هم میتوانند در بورس سرمایهگذاری کنند. این همان عاملی است که در دور نخست قرنطینه خانگی در بهمنماه پارسال هم منجر به رشد معاملات در بازار سهام شد.
بررسیها نشان میدهد یکی از دلایل رشد 500درصدی معاملات بازار سهام که بخش عمده آن مربوط به 5ماهه نخست سال است، خانه نشینی مردم تحتتأثیر قرنطینه خانگی بوده است که مردم را به سرمایهگذاری در بورس سوق داد.
اکنون و در فضایی که اغلب بازارهای سرمایهگذاری در ایران تعطیل شدهاند یا به حالت نیمه تعطیل در آمدهاند بهنظر میرسد بهترین توصیه برای ادامه فعالیت در بازارهای سرمایهگذاری، خریدو فروش سهام باشد؛ چراکه دستکم نزدیک به یک هفته است که شاخصهای بورس دوباره شروع به رشد کردهاند و کارشناسان پیشبینی میکنند این روند رو به رشد ادامه پیدا کند. در چنین شرایطی میتواند گفت اکنون فرصتی مهم پیش پای بورس و سرمایهگذاران برای افزایش معاملات بهوجود آمده است.
راهنمای بانکها در روزهای قرنطینه
تازهترین تصمیم بانک مرکزی برای کم کردن مراجعه حضوری مردم به شعب بانکها جهت مقابله با ویروس کرونا نشان میدهد که ارائه خدمات بانکی در شعبه بانکها بهشدت محدود میشود و حضور فیزیکی در شعب نهتنها خطر ابتلای به ویروس کرونا را افزایش خواهد داد بلکه ممکن است وقتگیر باشد. تمهیدات ویژه بانک مرکزی چیست؟
1- افزایش سقف انتقال وجه کارت به کارت شتابی و درون بانکی از مبدا هر کارت به 10میلیون تومان در هر روز
2- کارمزد انتقال وجه بیش از 3میلیون تومان بهصورت پلکانی از حساب مشتریان کسر خواهد شد.
3- افزایش سقف مجاز انتقال وجه کارت به کارت از طریق اپلیکیشنهای غیربانکی به 3میلیون تومان
4- تمدید تاریخ انقضای کارتهای بانکی بدون حضور مشتری در بانک تا پایان سال99
5- افزایش سقف صدور کارت هدیه تا اطلاع ثانوی و بهصورت موقت به 2میلیون تومان
6- اصلاح فرایند افتتاح حساب یا دریافت تسهیلات با تکمیل غیرحضوری فرمها و مراجعه مشتریان در کمترین زمان ممکن.
7- منع ارائه خدمات بانکی در شعب به افراد فاقد ماسک و رعایتنکردن فاصله فیزیکی
8- کاهش 50درصدی تعداد کارکنان بانکها در شهرهای با هشدار قرمز
9- فعالیت شعبه شهرهای در وضعیت نارنجی با دوسوم کارکنان
منبع: روزنامه همشهری
انتهای پیام/
انتهای پیام/