دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 آبان 1399 - 13:28

ترس آمریکا از آشوب‌های پس از انتخابات

آخرین روز رأی‌گیری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا هم برگزار شد؛ نگرانی‌ها از آشوب‌های انتخاباتی، نتایج چه زمانی اعلام می شود؟
کد خبر : 528109
6be13d9f-730b-4d18-a6a6-39908c487f7a.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، اغلب مراکز رأی‌گیری ساعت ۱۴:۳۰ دیروز به وقت تهران باز شدند و در دیرترین زمان تا ساعت ۵:۳۰ بامداد امروز بسته می شوند. جالب این جاست که در آخرین ساعات شب ۲ نوامبر ۲۰۲۰ به وقت نیویورک - صبح روز ۱۳ آبان - بنابر اعلام وب‌سایت پروژه انتخابات آمریکا تاکنون بیش از 98.7 میلیون رأی‌دهنده آمریکایی در رأی‌گیری زودهنگام (غیرحضوری و حضوری) شرکت کرده‌اند که این رقم معادل 71.6 درصد یا بیش از دوسوم کل آرای انتخابات سال ۲۰۱۶ را تشکیل می‌دهد.


در میان این 98.7 میلیون رأی زودهنگام، حدود 35.7 میلیون رأی به صورت حضوری و نزدیک به ۶۳ میلیون رأی به صورت غیرحضوری (ایمیلی یا پستی) ثبت شده است. نزدیک به ۴۸ میلیون نفر از ثبت‌نام کنندگان در انتخابات زودهنگام به لحاظ وابستگی حزبی شرایط مشخصی دارند؛ دموکرات‌ها حدود 21.6 میلیون ثبت نام از کل ثبت‌نامی‌ها و جمهوری خواهان حدود 14.6 میلیون از کل ثبت‌نامی‌ها را تشکیل داده اند.


جالب این جاست که به نوشته نیویورک پست، اطلاعات ثبت‌شده نشان می‌دهد، تعدادی از آرای پستی ارسال شده برای هیئت انتخابات شهر نیویورک به اسم افراد در گذشته بوده است. این یعنی برخی از مردگان هم در انتخابات شرکت کرده اند! در بسیاری از ایالت‌ها، آرایی که در فاصله چند روز از انتخابات از طریق پست دریافت می‌شود، شمرده خواهد شد. بنابراین تعیین نتیجه تا زمان شمرده شدن آرای پستی طول خواهد کشید.


ترامپ : با ۳۰۶ رای الکترال پیروز خواهم شد!

 اما آیا امکان اعلام نتایج قطعی در همان شب انتخابات هست؟ جواب این سوال مثبت است. با وجود تاخیر پست هنوز هم امکانش هست که همان شب انتخابات نامزدی اعلام پیروزی کند، در صورتی که با اکثریت قاطع پیشتاز باشد. جالب این جاست که دونالد ترامپ صبح دیروز در مصاحبه تلفنی با فاکس‌نیوز مدعی شده بود که در انتخابات با کسب ۳۰۶ رای الکترال پیروز خواهد شد.


برای بردن بلیت طلایی ورود به کاخ سفید، هر کدام از دو نامزد، جو بایدن یا دونالد ترامپ، باید از مرز ۲۷۰ رای الکترال (مجمع گزینندگان) رد شوند. چون در واقع رئیس‌جمهور آمریکا با رای مستقیم مردم انتخاب نمی‌شود بلکه با رای مجمع گزینندگان (کالج الکتُرال) انتخاب می‌شود. شاید برای همین است که ترامپ برای شب انتخابات مهمانی ترتیب داده و از ۴۰۰ مهمان هم برای حضور در آن دعوت کرده است.


قرار بوده این مهمانی در هتل ترامپ نزدیک کاخ سفید برگزار شود اما چون قوانین محلی شهر واشنگتن دی سی گردهمایی بیش از ۵۰ نفر را به خاطر کرونا ممنوع کرده قرار شده این مهمانی در تالار شرقی کاخ سفید برگزار شود. همزمان، اوباما در واکنش به احتمال اعلام پیروزی ترامپ قبل از پایان شمارش آرا گفته است: این کاری است که یک دیکتاتور ذلیل انجام می‌دهد. به هر حال، در سال ۲۰۱۶، دونالد ترامپ حدود ساعت ۲:۳۰ بامداد به وقت محلی، پس از آن که ایالت ویسکانسین آرای الکترال او را از مرز۲۷۰ رد کرد، پیروزی‌اش را جشن گرفت.


در عین حال برخی تحلیل گران معتقدند، با توجه به این که آرا در سه ایالت اوهایو، کارولینای شمالی و فلوریدا زودتر از بقیه شمارش خواهد شد، هر کدام از نامزدها که در این ایالت های حساس برنده شود، باید نسبتا کار را تمام شده دانست ولی با توجه به افزایش رأی‌های پستی در این دوره، بسیاری از ایالت‌های حساس که احتمال پیروزی هر دو نامزد هست، احتمالا همان شب انتخابات نتایج را اعلام نخواهند کرد. ایالت‌های میشیگان، پنسیلوانیا، ویسکانسین، سه ایالت خیلی مهم هستند و همان روز انتخابات شمارش رأی‌های پستی را شروع می‌کنند.


در این سه ایالت، در صورت نزدیک بودن نتایج، احتمال شمارش مجدد آرا و دعواهای حقوقی و قضایی هست، همانند انتخابات سال ۲۰۰۰ در رقابت بین جورج بوش پسر و ال گور که پس از 36 روز انتظار دیوان عالی نتیجه را مشخص کرد. دونالد ترامپ نیز که اکنون در نظرسنجی‌ها عقب است، حتی اگر فلوریدا را ببرد، باز هم به راحتی نمی‌تواند در شب انتخابات اعلام پیروزی کند؛ او باید منتظر اعلام نتایج ایالت‌های حساس دیگر بماند و آن ها هم احتمالا همان شب نتایج را اعلام نخواهند کرد. البته نظرسنجی‌ها ممکن است اشتباه باشند. تاریخ معاصر آمریکا، از جمله انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶، نشان داده است که نظرسنجی‌ها می‌توانند کاملا اشتباه از آب دربیایند.


آمادگی گارد ملی برای مقابله با شورش‌های احتمالی

 اما با پایان انتخابات و در شرایطی که اعتراضات به نژادپرستی در آمریکا همچنان جسته و گریخته ادامه دارد؛ نگرانی‌ها درباره بروز دوباره خشونت ها در این کشور پس از انتخابات به شدت افزایش یافته است. آن چه این نگرانی‌ها را افزایش داده است سرخوردگی و احساس ناکامی افکار عمومی آمریکا از رسیدن به مطالبات، شیوع کرونا و تاثیر آن بر افزایش نابه سامانی‌های اقتصادی، دوقطبی شدن اوضاع سیاسی آمریکا تحت تاثیر مواضع رئیس جمهور این کشور، تبعیض نژادی گسترده، بی اعتمادی به انتخابات با مطرح شدن امکان تقلب و... است.


شبکه الجزیره در گزارشی با اشاره به ابراز تردیدها درباره نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا خاطر نشان کرد: «این کشور به سوی توفان سیاسی حرکت می کند.» به گفته فاکس نیوز نیز ۷۵ درصد مردم آمریکا نگران خشونت‌های پساانتخابات هستند. در سراسر آمریکا، فرمانداران از گارد ملی خواسته‌اند تا در صورت ناآرامی و اعتراضات به انتخابات برای استقرار آماده باشند.


به همین دلیل هزاران نیرو به حالت آماده‌باش درآمده‌اند. به نوشته روزنامه میلیتری تایمز، «چارلی بیکر» فرماندار ماساچوست هزار تن از اعضای گارد ملی را به حالت آماده‌باش درآورده است. «کیت براون»، فرماندار اورگان نیز به مدت ۲۴ ساعت وضعیت فوق‌العاده اعلام کرده و گارد ملی را به حالت آماده‌باش درآورده است. اعضای گارد ملی آریزونا نیز برای استقرار در هر نقطه غرب کشور در حالت آماده‌باش خواهند بود. «گرگ ابوت»، فرماندار تگزاس هم هفته گذشته تصمیم گرفت تا هزار نیرو به شهرهای بزرگ اعزام کند.


اعضای گارد ملی در نقش‌های غیر مجری قانون نیز مستقر شده‌اند تا به عنوان کارمندان حوزه‌های رأی‌گیری خدمت کنند. در همین حال اداره تحقیقات فدرال آمریکا (اف‌بی‌آی) درباره احتمال رویارویی‌های مسلحانه مرتبط با انتخابات در پورتلند هشدار داده است. این شهر ایالت اورگان ماه‌ها دستخوش ناآرامی در اعتراض به نژادپرستی و خشونت پلیس بوده است.


همزمان، خبرگزاری اسپوتنیک نوشت: خیابان های نیویورک، شیکاگو، لس آنجلس، واشنگتن و دیگر شهرهای آمریکا شاهد سنگرسازی هستند. احساس کلی نگرانی در خصوص درگیری های احتمالی، جدا از این که پیروز انتخابات کدام نامزد باشد، وجود دارد. بسیاری از بوتیک ها و فروشگاه ها در آمریکا در آستانه انتخابات ریاست جمهوری سوم نوامبر رویکرد مسدودسازی و سنگرسازی را انتخاب کردند.


مالکان بسیاری از فروشگاه ها در شهرهای واشنگتن، لس آنجلس، نیویورک و دیگر شهرهای بزرگ آمریکا تصمیم گرفتند از ویترین‌های خود با تخته های چوبی یا صفحات فلزی محافظت کنند. همچنین پلیس اعلام کرد، بخش های نزدیک به کاخ سفید سوم و چهارم نوامبر تعطیل خواهد بود.


منبع: روزنامه خراسان


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب