دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 شهريور 1399 - 08:50

طبع، خواص، مضرات و مُصلح کدو سبز در ویکی آنا

کدو سبز از نظر تغذیه‌ای دارای ارزش فراوان است و دارای انواع املاح و مواد معدنی و ویتامین است.
کد خبر : 514225
unnamed.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، کدو سبز نوعی کدوی تابستانی است که می‌تواند تا حدود یک متر رشد کند، اما معمولاً در نصف این اندازه یا کمتر، برداشت می‌شود.


این کدو یکی از سبزی‌هایی است که معمولا در تابستان و همراه با بادمجان استفاده می‌شود.
به رنگ های سبز و زرد است که خواص بیشماری دارد و به صورت‌های خام و پخته قابل مصرف است.


 


خواص و مضرات کدو سبز



  • کدو سبز، یک میوه کم نشاسته است. یعنی کربوهیدرات کم و فیبر بالایی دارد. شما را سیر نگاه می دارد و مانع زیاد خوردن شما می شود.

  • سدیم و چربی کدو سبز پایین است و به حفظ تعادل کربوهیدرات ها کمک می کند که حفظ تعادل آنها، برای سلامت قلب ضروری است.

  • منبع خوبی از ویتامین A نیز است که سلامت چشم را افزایش می دهد.

  • از ایجاد لکه های زرد مربوط به پیری جلوگیری می کنند.

  • فیبر رژیمی که در کدو سبز فراوان است، جذب گلوکز را به تاخیر می اندازد و به بیماران دیابت نوع ۲ کمک می کند.

  • کدو سبز، یکی از معدود غذاهای بدون کلسترول است ، که می توانید آنرا در رژیم غذایی کاهش کلسترول بگنجانید.

  • فیبر موجود در کدو سبز، مهم ترین دلیل آن ، برای درمان سرطان روده بزرگ می باشد.

  • کدو سرشار از منیزیم است، ماده ی معدنی که عملکرد غده تیروئید را افزایش می دهد.

  • فیتونوترینت های موجود در آن، برای پروستات بسیار مفید هستند.




  • کدو سبز سرشار از پتاسیم است و یکی از غذاهای مهم برای مبارزه با فشار خون است.

  • استحکام دندان ها و استخوان ها را افزایش می دهد.

  • سلول های خون را نیز تقوی می کنند.

  • مصرف کدو سبز با برخی مواد غذایی مانند ماست، سبب کاهش وزن برای افرادی است که دچاراضافه وزن شده اند.

  • ماست و کدو ضد ریزش مو است.

  • مصرف حداقل دو وعده ماست و کدو در هفته به پاکسازی پوست کمک می کند.

  • کدو سبز، ملین و مدر بودن آن است. از این رو مصرف آن به‌ صورت خام یا بخارپز به افراد مبتلا به یبوست توصیه می‌شود.

  • کدو سبز، آب فراوانی دارد و برای رفع تشنگی و باز کردن انسداد عروق هم می‌تواند مفید باشد.

  • کدو سبز یکی از سبزیجاتی است که مقادیر بالایی سدیم دارد. سدیم بدن را قلیایی کرده و به سم زدایی کبد و درمان کبد چرب کمک می کند.

  • بهتر است کدو سبز خام را با پوست (در صورت ارگانیک بودن) در سالاد استفاده کنید تا بهتر کبد را سم زدایی کند.

  • در ۹ ماه بارداری، مصرف کدو سبز، ویتامین های B کمپلکس را برای بدن تامین میکند که باعث حفظ سطح انرژی و خلق و خو می شود.

  • کدو سبز، به دلیل سرشار بودن از روی، رشد مو را افزایش می دهد.

  • ویتامین C موجود در آن، موی خشک و همچنین، موخوره را درمان کند.

  • زن‌هایی که به میزان زیادی از این ماده‌ی معدنی مصرف می‌کنند کمتر دچار مشکلات قبل از قاعدگی از قبیل افسردگی و کمر درد می‌شوند.

  • پوست کدو سبز می‌تواند در کاهش قند و تنظیم چربی ‌خون موثر باشد،‌ به ‌همین دلیل قرار دادن آن در رژیم غذایی روزانه‌ی افراد مبتلا به دیابت توصیه می‌شود.




  • کدوی سبز سریعا بر هر خلطی که در معده غالب باشد، تبدیل می‌شود. بنابراین افرادی که مزاج گرم دارند، باید از کدوی سبز همراه با آبغوره یا سرکه استفاده کنند.

  • مصرف کدو سبز در افراد مبتلا به سندروم روده تحریک پذیر ممکن است باعث بروز مشکلات گوارشی شود.

  • کدو سبز تلخ می تواند به گرفتگی معده و اسهال منجر شود.

  • برخی افراد نسبت به کدو سبز حساسیت دارند که شامل تهوع، خارش شدید و برخی آلرژی های خوراکی می شود.

  • مصرف بیش از حد کدو سبز می تواند باعث بروز اختلالات عصبی همچون آلزایمر شود.

  • مصرف زیاد کدو سبز و افزایش سطح بتاکاروتن در زنان باردار، مادران شیرده و افراد سیگاری خطرناک است.

  • زیاد خوردن کدو برای سردمزاجان خوب نیست، چون باعث تولید بلغم و سودا می‌شود و در ادامه به قولنج و نفخ و بی‌اشتهایی منجر می‌گردد.

  • افراد سردمزاج می‌توانند برای بهره بردن از خاصیت کدو، انواع پخته آن را در ماست رنده کنند و کمی خردل، سیر، نمک و نعناع به این ترکیب اضافه و مصرف کنند.


 


طبع کدو سبز چیست؟
طبع کدو سبز سرد و تر است.


مصلح کدو سبز چیست؟
زیره، نعناع، نمک، روغن زیتون، فلفل، خردل و آبغوره، جزو مصلحات این صیفی آبدار و کم‌کالری محسوب می‌شوند.



انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب