دریافت هرگونه هزینه بابت سرویس رومینگ بینالملل از مشترکان داخل کشور شایعه است
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات پاسخ ابهامات تعدادی مشترکان اپراتورهای تلفن همراه در خصوص هزینه رومینگ بینالمللی را در فضای مجازی مطرح کرد.
در روزهای اخیر بسیاری از کاربران فضای مجازی و به ویژه اینستاگرام مدعی شدند اپراتورهای تلفن همراه هزینه اضافی بابت فعالسازی سرویس رومینگ بینالمللی از مشترکان دریافت و از همین رو بستههای اینترنت همراه زودتر از حالت معمول به پایان میرسد. وزیر ارتباطات ضمن پاسخ به چند سوال تلاش کرد تا بخشی از ابهامات مشترکان در خصوص هزینه رومینگ بینالمللی را بیان کند. آذری جهرمی در فضای مجازی نوشت: رومینگ بینالمللی چیست؟
زمانی که شما به مسافرت خارج از کشور میروید سیمکارت شما قابل فعال شدن در شبکه تلفن همراه کشور مقصد است. در این حالت سیمکارت شما رومینگ شده و هزینه ارتباط صوتی و اتصال به اینترنت در حالت رومینگ بسیار گران است و بیشتر برای تجار کاربرد دارد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا رومینگ بینالملل بدون برقراری تماس یا استفاده از اینترنت برای مشترک هزینهای دارد؟ بیان کرد: خیر. فعال شدن سیمکارت در کشور مقصد بدون تماس هیچ هزینهای نخواهد داشت.
وزیر ارتباطات در مورد سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا سرویس رومینگ بینالمللی برای همه مشترکان به صورت پیشفرض فعال است؟، عنوان کرد: در حال حاضر بله. قبلاً این سرویس برای همه مشترکان فعال نبود و در صورت نیاز مشترک باید به دفاتر خدمات ارتباطی مراجعه و این سرویس را فعال میکرد. اکنون این سرویس به صورت پیشفرض برای مشترکان فعال است.
آذری جهرمی در پاسخ به سوال تعدادی از کاربران درباره، آیا با فعال بودن خدمات رومینگ بینالملل و عدم خروج از کشور، مشترک باید هزینه بیشتری برای تماس بپردازد؟، گفت: پاسخ قطعا خیر است. هیچگونه هزینه اضافی در صورت عدم خروج از کشور برای مشترکان محاسبه نخواهد شد و هر خبری در این خصوص شایعه است.
وی در ادامه نوشت: آیا با غیرفعال کردن خدمات رومینگ بینالملل با کدهای دستوری معرفی شده مشکلی برای مشترکان به وجود میآید؟
تا زمانی که مشترک قصد مسافرت به خارج از کشور را نداشته باشد مشکلی پیش نمیآید. اگر زمانی قصد خروج از کشور را داشت باید نسبت به فعالسازی رومینگ بینالمللی سیمکارت خود اقدام کند تا بتواند از آن در خارج از کشور استفاده کند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مورد سوالی با این مضمون که آیا غیرفعالسازی سرویس رومینگ بینالمللی هزینهای هم دارد؟ بیان کرد: پاسخ به صورت کلی خبر است اما به شهروندان در نقاط مرزی کشور توصیه میشود به دلیل آنکه ناخواسته در معرض پوشش شبکه تلفن همراه کشورهای همسایه قرار میگیرند برای جلوگیری از رومینگ اجباری و برقراری تماس به صورت رومینگ بینالمللی ناخواسته این سرویس را بر روی سیمکارتهای خود غیرفعال کنند.
آذری جهرمی درباره عوامل پخش شایعات این چنینی گفت: دو حال متصور است یا این موضوع در مناطق مرزی کشور مطرح و سپس در سایر نقاط کشور هم منتشر شده است. احتمال دوم اینکه یکی از شبکههای پخش شایعه در فضای مجازی با هر هدف ممکن در کشور فعال شده و ضمن دسترسی به اطلاعات اپراتورها شایعاتی را پخش میکند و میخواهد عکسالعمل مردم را ارزیابی کند. در صورت صحت گزینه دوم ذیربط نسبت به شناسایی این شبکه اقدام و با عوامل آن برخورد کنند.
وی به مشترکان اپراتورهای مختلف تلفن همراه اعلام کرد: اگر با مشکل عدم پوشش دهی تلفن همراه در منطقه زندگی خود مواجه هستید یا از کم بودن سرعت اینترنت گلایه دارید و یا در مورد کم فروشی بستههای اینترنت شکایت دارید با شمارهگیری شماره 195 از سرار کشور شکایت خودتان را ثبت و نتیجه را پیگیری کنید:
انتهای پیام/4144/
انتهای پیام/