دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 مرداد 1399 - 10:00
زندگی سالم/50

بیماری پانیک و راه‌های درمانش را بشناسید

حملات استرسی و فشارهایی که روان شما را پریشان می‌کنند نشانه‌هایی دارند که باید آن را بشناسید و برای مقابله با این پانیک‌ها از ترفندهای پیشنهادی روانشناسان استفاده کنید.
کد خبر : 505459

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، پانیک نام یک بیماری است که با هجوم ناگهانی وحشت زیاد همراه بوده و باعث بروز واکنش‌های فیزیکی در بدن می‌شود؛ این نوع حملات اگرچه معمولاً خطر جدی به حساب نیامده و علت مشخصی هم ندارند اما می‌تواند بسیار ترسناک بوده و فرد احساس می‌کند که کنترل خود را از دست داده، دچار حمله‌ی قلبی شده و یا حتی دارد می‌میرد.


حمله پانیک چگونه است؟


حمله پانیک ناتوان‌کننده بوده و منجر به بی‌حرکتی فرد خواهد شد. در هنگام حمله، ضربان قلب سریع و محکم خواهد شد، فرد قادر به تنفس نیست و احساس می‌کند دارد می‌میرد یا دیوانه می‌شود. 


حمله پانیک غالباً ناگهانی، بدون هشدار قبلی و بعضی اوقات حتی بدون وجود عاملی تحریک‌کننده رخ می‌دهد.حتی ممکن است فرد در هنگام خواب و استراحت دچار وحشت‌زدگی شود‌.


برخی از علائم وحشت‌زدگی و اختلال پانیک 


احساس مرگ یا خطر قریب‌الوقوع 


ترس از دست دادن کنترل و مرگ 


ضربان قلب سریع و شدید 


تعریق


لرزش شدید 


تنگی نفس و احساس فشار بر گلو 


لرز 


تهوع 


درد شکمی 


درد سینه 


سر درد 


سرگیجه و غش 


بی حسی و کرختی بدن 


احساس گرمای زیاد 


داشتن احساسات غیر واقعی و کناره‌گیری از جمع 


داروی بیماری پانیک


مهار کننده های انتخابی با جذب سروتونین (SSRI) مانند فلوکستین (پروزاک)، پاروکستین (Paxil  Pexeva) و سرترالین (Zoloft). افسردگی های SSRI به دلیل اثربخشی و کم خطر بودن از بروز هرگونه عوارض جانبی جدی ، معمولاً اولین گزینه برای درمان حملات پانیک و اختلال پانیک هستند.


مهارکننده های برگشت مجدد سروتونین و نوراپی نفرین (SNRI) مانند ونلافاکسین Effexor) FDA) برای درمان اختلال پانیک تأیید شده اند.


بنزودیازپینها مانند آلپرازولام (Xanax) و کلونازپام (کلونوپین) نیز ممکن است تجویز شوند.


انتهای پیام/4148


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب