دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 مرداد 1399 - 10:20
آنا گزارش می‌دهد؛

انتخابات کمیسیون ورزشکاران در باتلاق حاشیه/ نمایندگانی که خودشان همدل و همراه نیستند!

انتخابات کمیسیون ورزشکاران قرار است فردا برگزار شود اما بچه‌بازی و حاشیه دوباره چاشنی این کمیسیون شده است!
کد خبر : 504237
1398032116110710217630044.png

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، انتخابات پرحاشیه کمیسیون ورزشکاران قرار است فردا برگزار شود و ثبت‌نام از نامزدهای رئیس و نایب‌رئیس دیروز به پایان رسید و هادی ساعی، زهرا نعمتی و سعید حسنی‌پور برای پست ریاست و افشین نوروزی و مجتبی عابدینی برای پست نایب‌رئیسی نامزد شده‌اند. 


نکته قابل توجه در مورد آرش میراسماعیلی بود که ابتدا نامش در بین نامزدهای پست ریاست بود؛ اما از سوی کمیته ملی المپیک اسم او حذف شد و تا چندین ساعت کمیته نسبت به این موضوع واکنش نشان نداد تا اینکه آخر وقت شب گذشته از سوی کمیته ملی المپیک اعلام شد که آرش میراسماعیلی در بین نامزدهای پست ریاست کمیسیون ورزشکاران است.


آیین‌نامه کمیسیون ورزشکاران در اردیبهشت ماه سال 96 به تأیید هیئت اجرایی کمیته ملی المپیک رسید و در مردادماه همان سال هم تأییدیه IOC  را گرفت. در آبان ماه سال 96 انتخابات کمیسیون ورزشکاران برگزار شد و در نهایت حمید سوریان به‌عنوان رئیس این کمیسیون و سعید حسنی‌پور نایب‌رئیس و آرش میراسماعیلی سخنگو و مسئولیت اجرایی این کمیسیون انتخاب شدند. در آبان ماه سال 97 پس از یک سال از تشکیل کمیسیون ورزشکاران حمید سوریان به دلیل مشغله کاری از سمت خود کنار رفت و آرش میراسماعیلی به عنوان رئیس این کمیسیون و یوسف کرمی هم به‌عنوان سخنگو و مسئولیت اجرایی انتخاب شد. 


پس از اینکه میراسماعیلی به‌عنوان رئیس انتخاب شد؛ حواشی در این کمیسیون به اوج خود رسید. دقیقاً چند ماه بعد از استعفای سوریان و انتخاب میراسماعیلی به عنوان رئیس، در دی ماه سال 98  نیمی از اعضای کمیسیون هم استعفا کردند و به این ترتیب کمیسیون ورزشکاران بیشتر از گذشته وارد فضای حاشیه شد. غیبت برخی از اعضای کمیسیون، استعفای عده‌ای از ورزشکاران و عدم برگزاری جلسات در نهایت سبب شد این کمیسیون به تعطیلی کشیده شود. 


تعطیلی کمیسیون ورزشکاران در حالی که یکی از کمیسیون‌های مهم و کلیدی در نهادهای بین‌المللی است، در نهایت سبب شد صالحی امیری، رئیس کمیته ملی المپیک به این موضوع ورود کند و در نهایت در خردادماه امسال در هیئت اجرایی آیین‌نامه جدید کمیسیون ورزشکاران اصلاح و به تأییدیه اعضای هیئت اجرایی رسید. طبق آیین‌نامه جدید ریاست کمیسیون ورزشکاران از یک سال به دو سال افزایش پیدا کرد و اعضا هم از 15 به 17 نفر افزایش پیدا کرد و از سوی رئیس کمیته ملی المپیک هم دو ورزشکار به اعضای کمیسیون اضافه شدند. 


پس از آن هم اعلام شد که آیین‌نامه جدید کمیسیون ورزشکاران برای تصویب به کمیته بین‌المللی ارسال شده است؛ هر چند که این روزها اخبار ضد و نقیضی در مورد تأییدیه IOC مطرح می‌شود و برخی می‌گویند آیین‌نامه جدید کمیسیون ورزشکاران تأییدیه ندارد که اگر این موضوع درست باشد انتخاب دو ورزشکار به جمع اعضای کمیسیون از سوی صالحی امیری کار غیرقانونی است و ممکن است انتخابات را با چالش روبه‌رو کند. 


جنگ قدرت در انتخابات کمیسیون ورزشکاران 


فردا قرار است انتخابات کمیسیون ورزشکاران برگزار شود و دقیقاً در شرایطی که همه امیدوارند این کمیسیون پس از سه سال به دور از حاشیه برای حفظ صیانت از ورزشکاران قدم بردارد؛ اعضای کمیسیون وارد چالش شدند. ابتدا حمید سوریان مدعی شد اعضای کمیسیون مرام‌نامه‌ای امضا کرده بودند و تقسیم وظایف صورت گرفته بود؛ به این صورت که اگر هر کسی برای پست ریاست یا نایب‌رئیسی اعلام آمادگی کند در هیئت اجرایی حضور نداشته باشد. موضوعی که البته مجتبی عابدینی هم در گفتگو با آنا آن را تأیید کرد و اتفاقاً تقسیم وظایف را بهترین اتفاق دانست. اما بلافاصله هادی ساعی به این موضوع واکنش نشان داد و مدعی شد: «‌هیچ مرام‌‌نامه‌ای امضا نکردیم هر کسی مرام نامه دارد بیاورد. برخی می‌خواهند از بیرون کمیسیون را هدایت و مهره‌چینی کنند. حمید سوریان دو جلسه بیشتر نیامد. جای تأسف است کسی که رئیس کمیسیون بوده نمی‌داند چطور حرف بزند. او بنای کمیسیون را بد گذاشت و با بچه بازی کمیسیون را به اینجا کشاند. او همان اوایل انصرافش را اعلام کرده بود. نمی‌دانم حالا چرا این کمیسیون مهم شده است.»


اختلاف دو اسطوره ورزش ایران در کمیسیونی که قرار است برای ورزشکاران منفعت داشته باشد نکته قابل تأملی است که نباید از آن غافل شد. به هر حال هدف از تشکیل این کمیسیون صیانت از جایگاه ورزشکاران است و به قول حمید سوریان برای به دست آوردن پست و جایگاه نیست؛ اما مشخص نیست چرا دوباره این کمیسیون در باتلاق حاشیه قرار گرفته است؛ اگر قرار باشد کمیسیونی تشکیل شود که برای جایگاه ورزشکاران تلاش کند چه دلیلی دارد اعضای آن برای رسیدن به قدرت با یکدیگر جنگ کنند! این کمیسیون یک بار در باتلاق حاشیه قرار گرفت و در نتیجه به تعطیلی کشیده شد و هیچ خروجی برای ورزشکاران نداشت. حالا در شرایطی که قرار است به آرامش برسد و برای رسیدن به وظیفه اصلی آن به یک جمع‌بندی نهایی برسند اعضا با یکدیگر درگیر شدند و قطعاً وقتی در ابتدای کار وضعیت چنین باشد در ادامه هم وضعیت بهتر نخواهد شد. 


بهتر است ورزشکارانی که مدعی صیانت از جایگاه ورزشکاران هستند بیشتر از قبل با یکدیگر همدل باشند و دست از دودستگی بردارند در غیر این صورت این کمیسیون همچون گذشته هیچ خروجی نخواهد داشت و دود این موضوع به چشم دیگر ورزشکاران می‌رود. 


در حال حاضر مجتبی عابدینی، قاسم رضایی، هادی ساعی، یوسف کرمی، الهه احمدی، زهرا نعمتی، مهدی کامرانی،آرش میراسماعیلی، سعید حسنی‌پور، کمیل قاسمی، حسن تفتیان (جایگزین حمید سوریان)،  علیداد ساوه‌شمشکی،  حمیدرضا قلی‌پور، افشین نوروزی (جایگزین کیانوش رستمی) و مهسا جاور (جایگزین کیمیا علیزاده) 15 نفر عضو کمیسیون ورزشکاران هستند و به‌تازگی از سوی رئیس کمیته ملی المپیک هم  بهداد سلیمی و حمیده عباسعلی به این جمع اضافه شدند.


انتهای پیام/4057/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب