دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 آبان 1394 - 15:47

جمعیت ایثارگران: نشست و برخاست دولتی‌ها با ثروتمندان، باعث غفلت از مستضعفان شده است

جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی با صدور بیانیه‌ای درباره بسته ضد رکود جدید دولت، اظهار نظر کرده است:‌ متأسفانه نشست و برخاست دائمی با ثروتمندان، ظاهراً مسئولان ارشد دولت را از وضعیت بسیار وخیم اقشار مستضعف، کارگران و طبقات فرودست، غافل کرده است.
کد خبر : 50070

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی در بیانیه‌ای به بررسی بسته ضدرکود دولت و ارائه پیشنهادهایی در این زمینه پرداخت.


در این بیانیه با اشاره به اجرای بسته ضدرکود و ارائه پیشنهاد به دولت آمده است: در سیاست‌های اعلامی بسته ضدرکود دولت محترم، ریشه ایجاد رکود موجود در کشور کاملاً مورد بی‌توجهی واقع شده است. نمی‌توان انکار کرد که رکود موجود و تعلل و دست نگه داشتن سرمایه‌گذاران از کار و تولید و مصرف‌کنندگان از خرید کالا، از زمانی شروع شد که دولت یازدهم، اصلاح اقتصاد را به «نتیجه مذاکرات» گره زد و به مردم و فعالان اقتصادی وعده گشایش‌های بزرگ و فتح الفتوح‌های بعد از مذاکرات را داد. طبیعی است که با دریافت این علامت‌ها، همه دست نگه داشتند و اقدام اقتصادی خود را اعم از خرید یا سرمایه‌گذاری، به عقب موکول کردند. طول کشیدن مذاکرات از سال 92 تا امروز و تعویق عملیاتی شدن نتایج آن به آینده‌هایی نه چندان دقیق و روشن، همه فعالان اقتصادی را به تعلل و صبر بیشتر ترغیب کرده و عملاً اقتصاد ایران را به رکودی بسیار عمیق فرو برده است.


در ادامه این بیانیه آمده: به دولت محترم صمیمانه توصیه می‌شود که با پرهیز از سیاست ارجاع به آینده ها و رفتارهای مبهم و وعده های سرابگونه ،به طور عملی و واقعی، سرنوشت اقتصاد ایران را از نتایج مذاکرات و اجرای برجام جدا و با بهره گیری از ظرفیت‌های عظیم منابع انسانی فرهیخته و شاغلان بیکار شده، یا آماده به‌کار نیز دیگر منابع مادی و غیر مادی ، همت خود را بر اجرای همه جانبه سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی (رشد دانش بنیان درونزا و برونگرا) متمرکز کند.


این بیانیه با تأکید بر اینکه بسته ضدرکود جدید دولت، به مشکلات اساسی اقتصاد ایران بی‌اعتناست، تصریح کرده است: مشکلاتی نظیر «بسته بودن مسیر پس‌اندازها بسوی تولید»، «قاچاق کالا»، «میل مصرفی مردم به کالاهای خارجی»، «دیوانسالاری و فساد» و... از جمله این موارد است که بدون حل این مشکلات اساسی که اغلب ریشه در ضعف طراحی و اجرایی دارند، دادن تسهیلات برای خرید کالا یا خودرو، فقط مسکنی با اثر زودگذر است.


این بیانیه تأکید می‌کند: حقیقت این است که رکود شدید موجود، بر سفره و معیشت کارگران و طبقات ضعیف‌تر بیشتر فشار آورده است نه طبقات مرفه و سرمایه‌دار. بسته ضد رکودی دولت، برای قربانیان اصلی رکود یعنی طبقات مستضعف، هیچ ایده و برنامه‌ای ندارد و فقط می‌خواهد خودروسازان ناکارآمد و برخی جریانات و شبکه های رانت ، فساد، انحصارگر و تولیدکنندگان بزرگ را نجات دهد. درست است که کمک به تولیدکنندگان می‌تواند از بیکار شدن یا معوق شدن پرداخت دستمزد کارگران این واحدها پیشگیری کند اما تکلیف بقیه کارگران چه می‌شود؟ کشاورزان، تولیدکنندگان بنگاه‌های خرد، کوچک و متوسط چه کنند؟ بیکاران موجود چه نفعی از این بسته می برند؟


در ادامه این بیانیه با انتقاد شدید از بی توجهی دولتمردان به مشکلات طبقه ضعیف جامعه آمده: متأسفانه نشست و برخاست دایمی با ثروتمندان و صاحبان بنگاه‌ها، ظاهراً مسئولان ارشد و تصمیم‌گیر دولت یازدهم را از وضعیت بسیار وخیم اقشار ضعیف و مستضعف، کارگران، بیکاران، صاحبان کسب‌ وکارهای کوچک و خلاصه طبقات فرودست، به کل غافل کرده است.


این بیانیه با تأکید بر اینکه «بسته ضد رکود دولت، به روشنی سیاست‌هایی را برگزیده که تورم را تشدید خواهند کرد»، ادامه داده است: درست است که دولت موفق شده تورم شدید سال‌های 91 و 92 را مهار کند و از این بابت باید صمیمانه از دولت تشکر و قدردانی کرد اما به تیم اقتصادی دولت پیشنهاد می‌شود در کنترل تورم، به آمارهای رسمی نکرده و وضعیت واقعی مردم را در نظر بگیرند و «احساس مردم از تورم» و فشار تورمی بر سفره و معیشت عمومی را نیز در تصمیم‌گیری خود درباره تورم ملاحظه کنند.


در ادامه این بیانیه آمده است: دولت محترم، اجرای بسته ضد رکود جدید خود را به نظام بانکی موجود سپرده است. در واقع حل مشکل را به عهده بوروکرات‌ها و تکنوکرات‌های علیل و ناکارآمدی گذاشته که خود علت و عامل مشکل هستند! این رویکرد به حل مسئله، نشان می‌دهد که متأسفانه دولت محترم برای یافتن درمان به کلی به بیراهه رفته است.


در پایان این بیانیه تأکید شده است: جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی همنوا با آحاد ملت از تیم اقتصادی دولت محترم انتظار دارد برای حل مشکلات اقتصادی به ویژه رکود موجود، چشم‌هایشان را به روی واقعیت‌ها باز کنند، صدای مردم و فعالان اقتصادی را مستقیماً بشنوند، از نقدهای دلسوزانه، در عمل استقبال کنند و بجای دل بستن به نتیجه مذاکرات، کمک‌های خارجی و نسخه‌های پوسیده و امتحان پس داده، همت خود را بر اجرای عملی سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی متمرکز کنند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب