4 گام برای تشکیل امت واحده اسلامی
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا از روابط عمومی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، حجتالاسلاموالمسلمین "حمید شهریاری" دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در این نشست طی سخنانی با اشاره بهحکم مقام معظم رهبری برای دبیر کل جدید مجمع جهانی تقریب اظهار داشت: مقام معظم رهبری بر دو نکته مهم در حوزه تقریب تأکید داشتند نکته اول اینکه نوسازی در حوزه مسئولیت تقریب شکل گیرد و به همین خاطر یک مدلسازی برای آینده فعالیتهای تقریب طراحی کردیم. نکته دومی که مقام معظم رهبری تأکید داشتند عقلانیت در جهان اسلام است.
وی افزود: نوسازی در حوزه وحدت جهان اسلام مسئولیت اصلی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی محسوب میشود یعنی وظیفه اصلی که بر دوش ما قرار دارد این است که به شکل خاص به دنبال وحدت جهان اسلام باشیم.
دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با اشاره به مفاهیم «امت واحده اسلامی» و «تمدن نوین اسلامی» که همواره مورد تأکید مقام معظم رهبری است، اظهار داشت: این مفاهیم، مفاهیم چشماندازی و بزرگی هستند و بدون یک معماری جدید و طراحی مفهومی، دستیابی به تمدن نوین اسلامی دچار روزمرگی خواهد شد زیرا اقداماتی که بهصورت روزمره انجام میدهیم ما را دچار مشکل خواهد کرد.
حجتالاسلاموالمسلمین شهریاری افزود: در معماری جدید تقریب، چهار لایه برای امت واحده اسلامی ترسیمشده است که میتواند بهنوعی محورهای بیانیه گام دوم در حوزه بینالملل نیز تلقی شود.
وی با بیان اینکه گام اول جلوگیری از تفرقه گرایی و تعرض در جهان اسلام است، ابراز داشت: اولین تلاش ما این است که در جهان اسلام تفرقه و شکافی شکل نگیرد.
دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با بیان اینکه مرحله اول گام اول، پرهیز از جنگ و ترغیب به صلح و اصلاح است، اظهار داشت: البته منظور از صلح، صلح عادلانه است. ما نیاز به یک نظریهپردازی در این حوزه در جهان اسلام داریم تا بتوانیم تمدن نوین اسلامی را شکل دهیم و آن نظریه «صلح عادلانه» است.
حجتالاسلاموالمسلمین شهریاری افزود: مرحله دوم پرهیز از تنازع و ترغیب به همدلی و همدردی است و مرحله سوم پرهیز از اهانت و حرمتشکنی است.
دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی اظهار داشت: اگر از جنگ پرهیز و صلح برقرار کردیم و همچنین توانستیم از اهانت به یکدیگر جلوگیری کنیم، بعد از آن گام دوم یعنی همکاری در جهان اسلام شکل میگیرد.
دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با تأکید بر اینکه در گام دوم شناخت دشمن بسیار مهم است، اظهار داشت: اگر میخواهیم وحدت داشته باشیم باید دشمن خودمان را مشخص کنیم و امروز رژیم اشغالگر قدس بهعنوان دشمن مشترک یک معیار برای وحدت جهان اسلام است.
وی افزود: مسئله دیگر در این مرحله، احسان و دوستی است. همیاری در جهت رفع مشاجرهها، کمک به مظلومان و مستضعفان و تمسک به قرآن کریم و محبت به اهلبیت رسول اکرم میتواند یکی دیگر از محورهای همکاری در جهان اسلام باشد.
حجتالاسلاموالمسلمین شهریاری با بیان اینکه گام سوم همافزایی ملل اسلامی است، اظهار داشت: بسیاری از فعالیتها در جهان اسلام را بهتنهایی نمیتوان انجام داد. در حوزههای مختلف نظیر امنیت، قدرت سیاسی، اقتصاد و دانش لازم است کشورهای اسلامی با یکدیگر همافزایی داشته باشند.
دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در ادامه با اشاره به خدمترسانی مشارکتی بین ملل اسلامی بهعنوان یکی از محورهای همافزایی در جهان اسلام، اظهار داشت: امروز با اختراع اینترنت تغییر بنیادی در دنیا رخداده است و تاریخ جهان به دو عصر دنیای قبل از اینترنت و بعد از اینترنت تقسیمشده است. این اتفاق منجر شد که انباشت غیرقابلباوری از اطلاعات در دسترس بشر قرار گیرد.
وی با بیان اینکه ما در سه لایه در این عرصه میتوانیم خدمترسانی کنیم، اظهار داشت: نکته اول تولید محتوا در فضای مجازی است. ما در این عرصه نیاز به بانکهای اطلاعاتی در جهان اسلام داریم.
حجتالاسلاموالمسلمین شهریاری با اشاره به اینکه ما باید فضای اطلاعاتی را جدی بگیریم، اظهار داشت: فقط تولید محتوا در این عرصه کافی نیست بلکه عرضه محتوا هم موردنظر است اگر تولید محتوا داشته باشیم اما کسی آن را نبیند هیچ ارزشی ندارد.
دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با بیان اینکه نکته دوم، مسئله ارتباطات است، اظهار داشت: یک زمانی حداکثر انسانی که میتوانستیم در یکجا جمع کنیم 100 هزار نفر بود اما امروز در فضای مجازی بیش از 4 میلیارد انسان حضور دارند و برخی از کلیپها را بیش از 100 میلیون نفر میبینند بنابراین فضای مجازی امکان ارتباط با 4 میلیارد انسان را فراهم کرده است.
وی با تأکید بر ایجاد شبکه در جهان اسلام است، اظهار داشت: تمام اطلاعاتی که ما تولید میکنیم در بستری که دشمن ایجاد کرده است عرضه میشود و امروزه تمام شبکههای مجازی فعال در اختیار دشمن قرار دارند لذا لازم است که یک شبکه ایرانی ایجاد شود تا همه در جهان اسلام آزادانه و بدون هراس از سازمانهای جاسوسی و اطلاعاتی غربی در این عرصه با هم ارتباط و تبادل اطلاعات داشته باشند.
حجتالاسلاموالمسلمین شهریاری بیان اینکه نکته سوم بلاک جین یا زنجیره بلوکی است، افزود: ما در مجمع جهانی تقریب خدمات در بستر فضای مجازی را در حوزههای اطلاعات، ارتباطات و تراکنش برای نوسازی تقریب مدنظر قرار دادهایم.
دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با بیان اینکه گام چهارم خودسازی ملل اسلامی است، اظهار داشت: اگر این چهار گام انجام شود امت واحده اسلامی شکل میگیرد و اگر امت واحده اسلامی شکل بگیرد وارد گفتمان تمدن نوین اسلامی میشویم.
توافق امضای تفاهمنامه و توسعه همکاری
"ابراهیمی ترکمان" رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نیز در این نشست طی سخنانی اظهار داشت: امیدوارم در این نشست به یک همافزایی برای آینده روشن همکاریها دست پیدا کنیم.
وی با تأکید بر اینکه لازم است ما به سمت همافزایی پیش برویم، گفت: بخشهایی از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی میتواند به تقریب کمک کنند همچنین مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی میتواند بازویی برای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی باشد.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تأکید کرد: امیدواریم همکاری دوجانبه را به شکلی پیش ببریم تا نمونه و الگویی در داخل کشور در زمینه همکاری دوجانبه شویم.
در ادامه این نشست مقرر شد کمیتهای 8 نفره متشکل با حضور نمایندگان مجمع جهانی تقریب و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تشکیل گردد تا با برگزاری جلسات کارشناسی زمینههای همکاری میان مجمع جهانی تقریب و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بررسی کنند تا درنهایت به امضای تفاهمنامه همکاری میان دو سازمان منتهی شود.
انتهای پیام/4106/
انتهای پیام/