دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۰:۰۰
الرأی کویت گزارش کرد؛

چالش‌های پیش روی نخست‌وزیر مکلف عراق/ از داعش و آمریکا تا مطالبات جریان‌های سیاسی

یک روزنامه کویتی در گزارشی به موضوع تحولات عراق پرداخت و از حملات داعش علیه حشدالشعبی، موضوع خروج آمریکا از این کشور و برخی مطالبات جریان‌های سیاسی به‌عنوان دغدغه‌های اصلی نخست‌وزیر مکلف به تشکیل کابینه یاد کرد.
کد خبر : ۴۸۷۹۸۷
الکاظمی.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از روزنامه الرأی چاپ کویت، عراق دورانی را سپری می‌کند که هم‌زمان عادل عبدالمهدی، نخست‌وزیر مستعفی و مصطفی الکاظمی، نخست‌وزیر منتخب که مورد حمایت بسیاری از احزاب تأثیرگذار این کشور است، در امور حکومتی اعمال قدرت می‌کنند. علاوه بر این، بیشتر جریان‌های عراقی خواستار خروج نیروهای آمریکایی هستند و برخلاف آن‌ها برخی دیگر از جریان‌های سیاسی حضور آنها را در عراق مطالبه می‌کنند. 


بیشتر بخوانید:


آغاز عملیات «شیرهای بیابان» حشدالشعبی برای نابودی بقایای داعش


طبق این گزارش، برخی زمزمه‌ها وجود دارد که ادعا می‌شود جریان‌های کُرد خواهان عقب‌نشینی نیروهای حشدالشعبی از مناطق تحت کنترل خود هستند و این در حالی است که خطر حملات داعش به استان‌های مختلف عراق افزایش یافته و می‌طلبد که نیروهای امنیتی با قدرت تمام و با همکاری بسیج مردمی اختلافات داخلی را کنار بگذارند و به مقابله با باقی‌مانده این گروه تروریستی برخيزند. 


حشدالشعبی

گوشتیران
قالیشویی ادیب

نیروهای حشدالشعبی 


این روزنامه کویتی می‌نویسد: تقابل میان آمریکا و ایران در خاک عراق فشارهای زیادی را بر این کشور وارد کرده است و در این میان خلاء امنیتی موجود، باعث به وجود آمدن و تحرک بیشتر داعش به‌ویژه در کوه‌های حمرین، استان صلاح‌الدین، جرف النصر در بابل، بعقوبه در استان دیالی، کربلا، وادی حوران و در مرزهای سوریه و عراق در استان الانبار شده است. 


داعش اهرم فشار آمریکا بر عراق


الرأی در گزارش خود آورده است:  از حدود یک ماه پیش داعش عرصه را بر نیروهای امنیتی و حشدالشعبی تنگ کرد تا آمادگی آنها را برای مقابله با یک رویارویی دیگر بیازماید. باقی‌مانده این گروه تروریستی به مناطقی دورافتاده حمله کردند و دور برخی روستاها و محله‌های کمتر مسکونی دیواره‌های متحرک قرار دادند تا سلطه خود را با ترس و وحشت در این مناطق افزایش و نیروهای حشدالشعبی را برای خروج از آنجا زیر فشار قرار دهند. علاوه بر این، خواسته داعشی ها باقی ماندن نیروهای آمریکایی در خاک عراق است. 


به نوشته الرأی، آمریکا همکاری‌های اطلاعاتی خود با عراق را متوقف کرده است تا نیروهای عراقی را بدون پوشش هوایی کافی برای شکست دادن داعش و در عین حال به حداقل رساندن قربانیان تنها بگذارد. این در حالی است که عناصر داعش (از گذشته) تجارب زیادی در زمینه اقامت در بیابان‌ها و آداب و رسوم قبیله‌ها در استان‌های مختلف دارند. آن‌ها در حال سوء استفاده از توقف و همکاری اطلاعاتی میان آمریکا و عراق هستند که هواپیماهای شناسایی و پهپادهای ائتلاف آمریکا دیگر اطلاعاتی را در زمینه تحرکات داعش به نیروهای عراقی ارائه نمی‌کند. 


داعش دستگیر شده


بازداشت یک عضو گروهک تروریستی داعش در عراق


در این گزارش آمده است: نیروهای داعش از موضع ضعف به قدرت رسیده‌اند و تلاش می‌کنند تسلط خود را بر حدود ۶۰۰ کیلومتر مربع از خاک عراق و سوریه که پیش‌تر در اختیار داشتند و نیروهای عراقی از اشغال خارج کردند، باز پس بگیرند. بسیاری از نیروهای داعش توانستند از زندان‌های سوریه که در کنترل کردها (شرکای آمریکا) قرار داشت، فرار کنند که تعدادشان در زمان درگیری‌های میدانی میان ۱۱ تا ۱۲ هزار نفر بود و زندانی شده بودند.



به نظر می‌آید عناصر داعش که از زندان فرار کردند، مکان دیدار با دیگر داعشی‌های بیابان‌های سوریه و عراق را می‌دانستند، به آنها پیوستند و گروه‌های دیگری را برای فعالیت در استان‌های مختلف عراق به وجود آوردند. 



الرأی نوشت: نیروهای عراقی در تقابل‌های اخیر توانستند برخی از آن‌ها را کشته و برخی دیگر را بازداشت کنند، ولی داعشی ها در تلاش هستند تا قدرت خود را برای حملات پراکنده دیگر بازیابند. آن‌ها به‌دنبال تسلط بر مسیر خط لوله نفت شرق تکریت هستند؛ بنابراین به  «مکیشفیه» و سامرا حمله کرده‌اند تا بتوانند تجهیزاتی برای پشتیبانی از خود بیابند.


این گزارش می‌افزاید: حمله به نیروهای حشدالشعبی و مبارزه با تروریسم عراق باعث شد تا برخی از نمایندگان مجلس خواستار و باقی ماندن نیروهای آمریکایی شوند و از نخست‌وزیر مکلف به تشکیل کابینه بخواهند تا زمینه‌های باقی‌ماندن آن‌ها را در خاک این کشور فراهم کند و پایگاه ثابتی در مناطق مورد هدف داعش برایشان اختصاص دهد.


مطالبه  برخی جریان‌ها برای باقی‌ماندن آمریکا در عراق! 


الرأی نوشت: ترور سردار قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس، فرماندهان مقاومت ایران و عراق باعث شده بود نمایندگان مجلس عراق خواستار خروج نیروهای آمریکایی شوند و رایزنی‌ها بر سر پایان همکاری‌های امنیتی میان این کشور و آمریکا شکل بگیرد. در مقابل، آمریکا بدون دست کشیدن از خواسته‌هایش حمایت‌های خود را از دولت بغداد قطع کرد. برخی ناهماهنگی‌ها میان دولت عراق، حشدالشعبی و نیروهای امنیتی باعث شد تا داعش از فرصت موجود برای افزایش تحرکات خود علیه حشدالشعبی استفاده کند و اهرم فشاری برای برخی جریان‌های سیاسی تبدیل شود که از نخست‌وزیر مکلف بخواهند مانع از خروج نیروهای آمریکایی از عراق شود.


روزنامه کویتی می‌نویسد: حشدالشعبی آمادگی خود را برای مقابله با داعش اعلام کرده ولی عراق نیازمند پهپادهای شناسایی و مسلح برای حمایت از نیروهای خود و دستگاه اطلاعاتی است. شاید این موضوع باعث شود بغداد تا زمانی که آمریکا از احترام به توافقنامه امنیتی دوجانبه خودداری می‌کند، نیاز خود را با روسیه و ایران به‌عنوان دو کشور حامی عراق و پیشرفته در این حوزه‌ها مطرح کند. 


در پایان این گزارش آمده است: بغداد در مقابله با داعش باید تغییر راهبرد بدهد و این نیازمند آن است که کشور دارای حکومتی جدید و قدرتمند شود و نخست‌وزیر با کابینه‌ای که تشکیل می‌دهد، فارغ از جریان‌سازی برخی گروه‌های سیاسی بتواند امور امنیتی، راهبردی و دولتی را مطابق خواست خود پیش ببرد.


انتهای پیام/۴۱۰۶/۴۰۳۳/


ارسال نظر