دست خالی ایران برای میزبانی جام ملتهای آسیا 2027
به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، فدراسیون فوتبال ایران درخواست اولیه خود را برای میزبانی جام ملتهای آسیا 2027 به کنفدراسیون فوتبال آسیا ارسال کرده است. این اتفاق با عنوان کمپین ایران برای میزبانی جام ملتهای آسیا 2027 عنوان شده اما سؤالی که در این میان ایجاد میشود این است که فدراسیون با چه مبنایی و بر اساس چه زیرساختهایی قصد دارد میزبانی مهمترین تورنمنت ملی فوتبال آسیا را بر عهده بگیرد؟
یکی از مهمترین نیازهای فوتبال ایران برای میزبانی در جام ملتهای آسیا، داشتن حداقل هشت ورزشگاه آماده مطابق با استانداردهای مدنظر فیفاست. وقتی ایران حتی یک ورزشگاه با امکانات 100 درصد مورد تأیید فیفا را فراهم نکرده، چگونه میخواهد انتظار داشته باشد در رقابت با کشورهایی مانند عربستان و هند (البته تا به امروز) میزبانی را به دست آورد. عربستان میزبانی مسابقات فرمول یک جهان را بر عهده داشته و ورزشگاههای لازم برای میزبانی مهمترین تورنمنت فوتبال آسیا را در اختیار دارد. هند نیز در جام جهانی 2017 نوجوانان میزبان بود و بهخوبی از پس این مسئولیت مهم برآمد. فراموش نکنیم آخرین بار که ایران میزبان جام ملتهای آسیا بود، در سال 1976 بود و حالا ایران قصد دارد پس از 51 سال میزبان جام ملتهای آسیا شود، اتفاقی که نمیتواند قابل قیاس با آن زمان باشد.
درست است که ایران هفت سال تا شروع رقابتهای جام ملتهای آسیا فرصت دارد ولی نباید فراموش کنیم که در تمام این سالها به غیر از ورزشگاه آزادی تهران که ساخت آن برای پیش از انقلاب اسلامی است، تنها ورزشگاههای نقش جهان اصفهان، فولاد آرنا اهواز و امام رضا(ع) مشهد افتتاح شدهاند که جزء ورزشگاههای مدرن فوتبال ایران به شمار میروند ولی هیچ یک از این چهار ورزشگاه نیز استانداردهای لازم فیفا را ندارند. در این میان برخی شاید ورزشگاه یادگار امام تبریز را هم بهعنوان یکی از ورزشگاههای مدرن ایران به شمار آورند که اگر بخواهیم با اغماض این ورزشگاه را هم در میان ورزشگاههای قابل قبول کشورمان بدانیم، باز هم هیچکدام از این ورزشگاهها مطابق با استانداردهای روز فیفا ساخته نشدهاند.
سؤالی که در این میان به ذهن تمامی کارشناسان فوتبال متبادر میشود، این است که کشوری در عمر بالغ بر 80 ساله فوتبال خود پنج ورزشگاه نسبتاً خوب دارد که هیچکدام از آنها هنوز با استانداردهای فیفا برابری نمیکند، دیگر مسائل را هم اگر بخواهیم به آنها بپردازیم، بدون تردید از حوصله خواننده خارج میشود ولی باید به این نکته اشاره کنیم که زیرساختهای بسیار زیادی برای اعطای میزبانی جام ملتهای آسیا از سوی AFC وجود دارد که ما فاقد آنها هستیم.
بهعنوان نمونه میتوانیم به این نکته اشاره کنیم که کمبود زمین تمرین و کمپ استاندارد بهوفور در ایران حس میشود. در واقع هتلهای ما اگر ستارههای زیادی هم به آنها اختصاص داده شده، این ستارهها پوچ و تهی هستند و در مجموع باید بپذیریم برای برگزاری مهمترین رویداد فوتبالی ملی قاره کهن، کاستیهای بسیار زیادی داریم. هتلهای ما نیاز به هزینههای فراوانی دارد و مدیریت ورزش ایران در سالیان گذشته نشان داده که استطاعت تغییرات شگفت در سالهای پیش رو تا جام ملتهای آسیا 2027 را ندارد.
انتهای پیام/4048/پ
انتهای پیام/