دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 بهمن 1398 - 17:22
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس:

بودجه نوسازی مدارس در سال آینده ۶ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان است / مدارس خشت و گلی به ایستگاه پایانی رسیدند

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور گفت: برای سال ۹۹ ۶ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار به سازمان نوسازی مدارس کشور اختصاص داده شده است و پرونده مدارس خشت و گلی تا چند روز آینده بسته خواهد شد.
کد خبر : 470044
jan--(3).jpg

به گزارش خبرنگار حوزه آموزش‌وپرورش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، مهر الله رخشانی مهر عصر امروز در نشست خبری با اشاره به بودجه نوسازی مدارس در سال‌های ۹۶ تا ۹۸ گفت: برای سال ۹۶ بودجه‌ای معادل ۵۴۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده بود که این رقم برای سال آینده ۶ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان است. 


وی در خصوص مشارکت آموزش‌وپرورش برای ساخت مدارس خیر ساز در کشور افزود: در سال جاری یک هزار میلیارد تومان برای 50 درصد سهم آموزش‌وپرورش برای مشارکت در ساخت مدارس خیر ساز در نظر گرفته شده بود که برای سال ۹۹ این رقم به ۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان افزایش ‌یافته است.


رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور در خصوص ساخت مدرسه در مناطق انبوه‌سازی شده مسکن گفت: با حذف تبصره‌های ماده ۱۸ قانون شوراهای آموزش‌وپرورش مربوط به اختصاص زمین برای ساخت فضای آموزشی عملاً تخصیص زمین برای ساخت مدرسه در مناطقی که انبوه‌سازی صورت می‌گیرد، انجام نشد.


رخشانی مهر در پاسخ به سؤال خبرگزاری آنا در خصوص کمبود مدارس در مناطق انبوه‌ساز مسکن گفت: برای بازگرداندن چهار تبصره ماده ۱۸ (که انبوه‌ساز را موظف به اختصاص زمین برای فضای آموزشی در منطقه انبوه‌سازی می‌کرد و در حال حاضر حذف شده است) در هیئت‌وزیران گفتگو شد و وزارت راه و شهرسازی، به این دلیل که اختصاص زمین در مناطق انبوه‌ساز هزینه ساخت‌وساز واحد را بالا برده و این هزینه به دوش مصرف‌کننده قرار می‌گیرد ، با این موضوع مخالفت کرد.


وی گفت: در مجلس هم که موضوع بازگرداندن چهار تبصره ماده ۱۸ مطرح شد نماینده وزارت راه با بازگشت این چهار تبصره به وضعیت قبل مخالفت کرد.


رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور تصریح کرد: در حال حاضر ما در سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس دست روی دست نگذاشته‌ایم و از طریق مشارکت‌های مردمی و خیرین مدرسه‌ساز در تلاشیم تا محرومیت از مدرسه در مناطق انبوه‌سازی شده به حداقل برسد.


رخشانی مهر با اشاره به صحبت‌های شهردار تهران که گفته بود 20 درصد مدارس شهر تهران در وضعیت قرمز هستند، گفت: این جمله و خبرهایی ازاین‌دست باید ادامه داشته باشد، به این معنا که خود آقایان استانداری و شهرداری تهران حتماً اعلام کنند برای جبران کمبود مدارس ایمن یا بازسازی و مقاوم‌سازی این مدارس چه برنامه‌هایی دارند.


وی افزود:همان‌طور که اعلام کرده‌ایم هر مقدار بودجه در استان یا شهر تهران برای ایمن‌سازی مدارس از طرف استانداری یا شهرداری اختصاص پیدا کند، سازمان نوسازی مدارس هم به همان مقدار برای اختصاص بودجه اعلام آمادگی کرده است.


رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور در رابطه با مدارس خشت و گلی و جشن حذف این مدارس در کشور گفت: موفق شدیم مدارس خشت و گلی در کشور را جایگزین مدارس جدید کنیم. در سال ۸۲ یک هزار و ۶ مدرسه خشت و گلی داشتیم و در طول این سال‌ها موفق شدیم با اولویت‌بندی فعلاً مدارس خشت و گلی را با مدارس جدید ساز جایگزین کنیم و در روزهای آینده در دهه فجر امسال ۱۷۴ واحد آموزشی‌ که امسال به‌عنوان جایگزین مدارس خشت و گلی ساخته‌شده افتتاح کنیم.


وی در مورد مدارس کپری هم توضیح داد: این تجربه را داشته‌ایم که در برخی مناطق مدرسه‌سازی کردیم اما با توجه به اقلیم آن منطقه تجهیزات به کلاس‌های کپری منتقل شد. این یعنی نمی‌توانیم مصالح و نوع ساختمان را برخی مناطق با اقلیم خاص مثل سیستان و بلوچستان تحمیل کنیم .


وی یادآور شد: حذف مدارس خشت و گلی اولویت ما بود. در مراحل بعد با دریافت آمار مدارسی از قبیل کانکس و ... را در برنامه حذف قرار داده‌ایم.


رخشانی مهر با اشاره به مدارس آسیب‌دیده در سیل سیستان و بلوچستان اظهار کرد: حضور خیرین بسیار ارزشمند و چشمگیر بود و خیرین مدرسه‌ساز حدود ١٣۵میلیارد تومان برای حل مسائل مدارس این منطقه تقبل کرده‌اند و البته آموزش‌وپرورش نیز ۵٠ کانکس و بیش از ۴ میلیارد تومان تجهیزات به این مناطق ارسال کرده است.


وی به کلاس‌های تخریبی در حوادث سیل اخیر اشاره و اضافه کرد: در استان سیستان و بلوچستان ۴٢١ کلاس درس، استان کرمان ٨٩ و استان هرمزگان ٨٧کلاس درس تخریب‌شده است و تلاش می‌کنیم مدارس ٣ کلاسه را تا مهرماه و مدارس ۶ تا٩ کلاسه را تا دهه فجر سال آینده تحویل دهیم .


رخشانی مهر گفت: مسئولیت جانمایی دانش آموزان در مدارسی که نیاز به نوسازی و تخریب دارند بر عهده ادارات کل آموزش‌وپرورش استان‌هاست و زمانی که زمین آموزشی آماده باشد ما احداث مدرسه را آغاز می‌کنیم.


وی با اشاره به وضعیت ایمنی مدارس گفت: در سال١٣٨٢حدود70 درصد مدارس نیازمند تخریب و مقاوم‌سازی بود و تصمیم گرفته شد تا برای مقاوم‌سازی 4 هزار میلیارد دلار هزینه شود که تا سال ١٣٩١ ادامه داشت و پس‌ازآن تخصیص‌های آن نیز کاهش‌یافته است.


رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور بابیان اینکه در حال حاضر 70 درصد مدارس مقاوم هستند،گفت: خوشبختانه50 درصد مدارس که در سال٨٢ نیاز به تخریب و مقاوم‌سازی داشتند، تخریب و مقاوم‌سازی شده‌اند.


وی اذعان کرد: در مناطقی که نیاز به مدرسه‌سازی داشتند مانند مناطقی که در آن مسکن مهر و انبوه‌سازی بود، مدرسه نوساز را ایجاد کردیم .


رخشانی مهر با اشاره به سیستم گرمایشی مدارس، اظهار کرد: در سال٩١حدود٢٣٠هزار کلاس درس غیراستاندارد داشتیم که در سال 97 به ١٣٧هزار کلاس درس و امسال به٨٨ هزار رسیده است که ۶٣ هزار کلاس درس دارای بخاری گازی و ٢۵هزار کلاس درس دارای بخاری نفتی است .


وی تصریح کرد: در اولویت‌بندی که انجام داده‌ایم تصمیم گرفته شد تا بخاری نفتی در کلاس‌های درسی که علمک گاز دارند را به‌طور کامل جمع‌آوری کنیم و در حال حاضر هیچ کلاس درسی که علمک گاز به آنجا رسیده است، سیستم گرمایشی غیراستاندارد ندارند.


رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور تأکید کرد: درمجموع حدود ۴٩هزار کلاس درس ازنظر گرمایشی استاندارد شده است .


 


انتهای پیام/۴۱۴۵


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب