شیوع خودکشی در ستارههای دریایی اقیانوس آرام به دلیل ابتلا به یک ویروس مرموز + ویدئو
به گزارش گروه علم و فناوری به نقل از DailyMail، دو سال است که زیستشناسان دریا با پدیده خیرهکنندهای در سواحل اقیانوس آرام در آمریکای شمالی مواجه شدهاند که نام آن را «به هدر رفتن» گذاشتهاند و در صدد کشف این راز برآمدهاند که چرا به یکباره میلیونها ستاره دریایی از بین رفتهاند؟
دانشمندان با بررسیهای اولیه به این نتیجه رسیدهاند که ستارههای دریایی که در سواحل اقیانوس آرام از مکزیک تا آلاسکا زندگی میکنند، به ویروسی مبتلا شدهاند که بعد از ابتلا خودشان را میکشند.
این ویروس که Sea Star Associated Densovirus یا SSaDV نام دارد، حدود 70 سال است که در بسیاری از گونههای در حال مرگ یافت شده است.
ستاره دریایی که در تصویر بالا میبینید به این ویروس آلوده شده است
دانشمندان در حال جستوجوی علت بروز این آلودگی در ستارههای دریایی هستند و به گفته ربهکا جانسون، یکی از محققان آکادمی علوم سانفرانسیسکو، احتمالا علت شیوع این ویروس یک عامل زیستمحیطی است. این ویروس باعث ایجاد ضایعات سفیدرنگی روی بدن ستاره دریایی میشود و سپس پارگیهایی در بدن ایجاد میکند و این ویروس به ارگانهای داخلی بدن آنها وارد میشود.
جانسون شرح میدهد که یک اپلیکیشن جدید ساختهشده که به زیستشناسان و دانشمندانی که روی این مساله کار میکنند، کمک میکند تا منبع مشکل را پیدا کنند و راهکار مناسب را برای حل آن ارائه دهند.
این اپلیکیشن که iNaturalist نام دارد به افراد امکان میدهد که در هنگام تردد در سواحل غربی اقیانوس آرام، از هر ستاره دریایی که میبینند، عکس بگیرند و به همراه اطلاعات آن به یک پایگاه داده آپلود کنند تا محققان بتوانند از این اطلاعات برای تحقیق استفاده کنند.
جانسون میگوید: «هر کسی که در این سواحل به موردی برخورد، میتواند از این اپلیکیشن برای فرستادن اطلاعات استفاده کند زیرا هر مشاهدهای از این طبیعت میتواند مهم باشد. این اپلیکیشن در واقع یک فیسبوک برای طبیعت است».
ستارههای دریایی رنگارنگ که در امتداد ساحل هند در پارک ایالت اکولا به صخرهها چسبیدهاند
یکی از داوطلبان این تحقیق از دو ستاره دریایی در آوریل 2015 عکس گرفته است
جانسون میگوید که تاکنون بیش از 2000 تصویر توسط داوطلبان از ستارههای دریایی سواحل غربی اقیانوس آرام در این اپلیکیشن آپلود شده است.
دانشمندان با بررسی این اطلاعات متوجه شدند که ستارههای دریایی مبتلا به این ویروس مرموز، شروع به قطع کردن دستهای خود میکنند تا زمانی که جان خود را از دست بدهند.
ملیسا ماینر، محقق زیستشناسی دریایی از دانشگاه کالیفرنیا در این مورد میگوید: «ستارههای دریایی آلوده شده به این ویروس، همانند انسانی که خود را به ابزار تیز میرساند و شروع به قطع دستهای خود میکند، از یکی از بازوهای خود استفاده میکند تا بقیه بازوهای خود را از بین ببرد».
ماینر معتقد است که این مشکل فراتر از این حرفهاست و در برخی موارد شواهدی از بازسازی در ستارههای دریایی آلوده به ویروس نیز مشاهده شده است.
مترجم: نسترن صائبی
دانلود فایل صوتی
انتهای پیام/