به مفسدان اقتصادی تابعیت مضاعف داده نشود
به گزارش گروه اجتماعی آنا به نقل از سازمان بازرسی کل کشور، ناصر سراج در جریان سفر به روسیه و به منظور شرکت در هشتمین اجلاس سالانه و مجمع عمومی انجمن بینالمللی مسئولان مبارزه با فساد (IAACA) و دیدار و گفت و گو با یوری یاکولویچ چایکا، دادستان کل فدراسیون روسیه این مطلب را بیان کرد.
وی با بیان اینکه خوشبختانه روند مناسبات و تعاملات دو کشور، سازنده و روبه رشد است، افزود: امیدوارم همکاریهای قضایی طرفین به ویژه در امر نظارت بازرسی و مبارزه با فساد و سوء جریانات مالی دارای ابعاد بینالمللی نیز افزایش یابد.
سراج با بیان اهمیت نظارت و بازرسی سازمان بر تمام دستگاههای اداری و اجرایی کشور و نظارت بر امور سه قوه مقننه؛ قضائیه و مجریه، به استثناء امور مربوط به قضات و محاکم و امور نمایندگان مجلس، بر اهمیت اجرای صحیح قوانین در کشور و نظارت بر حسن جریان امور اشاره کرد.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور در ادامه به موضوع هشتمین اجلاس سالانه و مجمع عمومی انجمن بینالمللی مبارزه با فساد که مقرر است در شهر سنت پترزبورگ روسیه برگزار شود، اشاره کرد و گفت: موضوع سخنرانی بنده در اجلاس مزبور مقابله با اعطاء تابعیت مضاعف به افراد فاسد فراری است.
وی با اشاره به اینکه در این خصوص کشورهای غربی همواره شعارهای خوبی میدهند اما در عمل جزء عدم همکاری با کشورهای درخواست کننده و زیاندیده، با دادن پناهندگی و اعطاء تابعیت دوگانه به افراد فاسد فراری کار دیگری نمیکنند، این کشورها علاوه بر عدم همکاری؛ اموال به یغما رفته کشورهای در حال توسعه و یا توسعه نیافته را نیز در بانکهای کشورهای خود نگهداری میکنند و هیچ گونه اطلاعاتی را به کشورهای مبدا و زیاندیده نمیدهند، علاوه بر آن؛ نسبت به استرداد افراد فاسد و مجرمان فراری نیز همکاری نکرده و با اعطاء تابعیت جدید به مجرمین فراری، مسیر آنها را برای فرار و اقدامات بیشتر جنایی هموار میسازند.
سراج گفت: اکثر کشورهایی که در این اجلاس حضور خواهند داشت، با عضویت در کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مقابله با فساد، همکاریهای بینالمللی و استرداد اموال ناشی از فساد را قبول کردهاند و متعهد به همکاری با یکدیگر شدهاند.
وی از دادستان کل فدراسیون روسیه خواست که با حمایت از این امر، در اجلاس سنت پترزبورگ و با همکاری کشورهای همسو و دارای قدرت به ویژه چین، ایران و بسیاری از کشورهای دیگر که افراد فاسد فراری اموال بیتالمال را از آنها به سرقت برده و در مکانهای امنی که متاسفانه در کشورهای غربی برای آنها فراهم میشود، پنهان کردهاند، مقابله شود و ضمن جلوگیری از اعطاء تابعیت مضاعف به آنها این اقدام را به عنوان یک امر پیشگیرانه جدی تلقی کنند.
سراج در ادامه گفت: منظور از برپایی این دیدارهای دو جانبه همین هماهنگیها و با هم متحد شدن است، امروزه مجرمان و افراد فاسد، در امور خلاف و ضدقانون با یکدیگر اتحاد دارند، چرا ما مقامات و کشورهای همسو با هم در زمینه همکاری و مقابله با فساد اتحاد نداشته باشیم.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور به تلاش گروههای مافیایی و قاچاقچیان مواد مخدر برای ترانزیت مواد مخدر از مرزهای شرقی ایران و عبور آن از خاک کشورمان به سمت اروپا اشاره کرد و گفت: بسیاری از بهترین فرزندان این کشور، نیروهای انتظامی و پلیس و مرزبانان به دلیل مقابله با قاچاقچیان مواد مخدر به شهادت رسیدهاند و هدفشان این است که مواد مخدر نه تنها در خاک ایران بلکه در هیچ کجای دنیا و خصوصاً در کشورهای اروپایی حمل نشود و ایران با این دسته از تروریستها و قاچاقچیان به شدت برخورد میکند، اما متاسفانه کشورهای غربی در ازای تشکر از ایران، که مانع جدی برای ترانزیت مواد مخدر به کشورهای غربی فراهم کرده است، در محافل خود و در برخی مجامع بینالمللی ایران را متهم به نقض حقوق بشر میکنند.
مشترکات بسیاری بین روسیه و ایران در خصوص مقابله با افراد فاسد فراری وجود دارد
یاکولوویچ چایکا دادستان فدراسیون روسیه نیز با ابراز خرسندی از حضور رئیس سازمان بازرسی کل کشور جمهوری اسلامی ایران در روسیه و انجام این دیدار با مهم ارزیابی کردن دیدارهای دو جانبه با مسئولان مبارزه با فساد و نهادهای نظارتی و بازرسی کشورهای مختلف از جمله ایران، اظهار داشت: تبادل تجربیات میان کشورها برای این نهاد بسیار حائز اهمیت است.
چایکا با اشاره به اهمیت و اولویت امر مبارزه با فساد برای دادستانی فدراسیون روسیه اشاره کرد: امر مبارزه با فساد یکی از این اولویتها برای دادستانی است.
وی خاطرنشان کرد: اقدامات نهادهای وابسته به دادستانی کل روسیه در جهت دفاع از حقوق و آزادیهای فردی و تامین منافع جامعه است، علاوه بر این، دادستانی فعالیت تمام سازمانهای امنیتی روسیه در مبارزه با تبهکاری را هماهنگ میکند.
دادستان کل روسیه با بیان این که نهادهای بازرسی ایران و روسیه نقاط مشترک زیادی برای همکاری و همفکری برای مقابله با فساد و سوء جریانات مالی که ابعاد بینالمللی دارند، افزود: این آمادگی برای طرف روس وجود دارد که با استقبال از همکاری با طرف ایرانی در حوزههای تعاملات دو جانبه و مورد علاقه طرفین اقدام کند.
چایکا همچنین با استقبال از پیشنهاد رئیس سازمان بازرسی کل کشور مبنی بر حمایت از جلوگیری از دادن تابعیت مضاعف به افراد فاسد فراری در اجلاس سن پترزبورگ گفت: این افکار و طرح این ایده بسیار ارزنده است، مشترکات بسیاری بین روسیه و ایران در این خصوص، یعنی مقابله با افراد فاسد فراری و به یغما رفتن اموال عمومی و بیت المال وجود دارد، برای نمونه همین مشکلات را ما با کشور انگلستان داریم.
وی با اشاره به خروج دهها میلیارد دلار از اموال دولت و مردم روسیه به کشور انگلستان، اظهار داشت که در پرتو همین همکاریهای بینالمللی است که استرداد افراد فاسد فراری حائز اهمیت است و برگرداندن اموال مسروقه نیز اصل اساسی کنوانسیون است.
چایکا، دادستان کل فدراسیون روسیه با حمایت از اظهارات سراج درباره نقش محوری جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با قاچاق و ترانزیت مواد مخدر، گفت؛ ما این مطالبی را که شما مطرح کردید، بسیار مفید میدانیم و همکاریهای بسیار گسترده ای در زمینه های مختلف در آینده نزدیک خواهیم داشت، پیش نویس متن یادداشت تفاهم همکاری برای مقابله با فساد را به زودی از طریق سفارت جمهوری اسلامی ایران در مسکو و وزارت امور خارجه تقدیمتان خواهیم کرد.
چایکا گفت: این رویداد گام مهمی برای افزایش کارایی و تلاشهای مشترک برای مبارزه با تبهکاری بینالمللی خواهد بود. وی ابراز امیدواری کرد، این دیدار موجب توسعه همکاریهای دو کشور در عرصه تامین حقوق بشر و مقابله با گروههای تبهکاری فراملیتی شود.
ناصر سراج یکی از سخنرانان اصلی مراسم افتتاحیه هشتمین اجلاس سالانه و مجمع عمومی انجمن بینالمللی مسئولان مبارزه با فساد است که امروز شنبه با حضور رؤسای دستگاههای مبارزه با فساد و نهادهای نظارت و بازرسی بیش از 80 کشور جهان در شهر سن پترزبورگ روسیه برگزار میشود.
انتهای پیام/