دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

‏من که سرباز توأم ‏ مات چرا؟‏کیش چرا؟!/ سایه شوم مهاجرت در میان نابغه‌های شطرنج!

شطرنج ایران این روزها در اوج حواشی به سر می‌برد؛ پس از تغییر تابعیت علیرضا فیروزجا حالا نوبت به سارا خادم الشریعه، استاد بزرگ شطرنج رسید که با انتشار پستی از حضور در تیم ملی کناره‌گیری کند.
کد خبر : 465949
Chess-First-Move-noofeh.jpg

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، حواشی شطرنج ایران این روزها تمامی ندارد؛ همین چند وقت پیش بود که پرهام مقصودلو و محمدامین طباطبایی دو شطرنج‌باز کشورمان مقابل حریفانی از رژیم اشغالگر قدس بازی کردند. بعد از آن نوبت به علیرضا فیروزجا استاد بزرگ شطرنج رسید که تصمیم گرفت دیگر برای ایران بازی نکند و در مسابقات سریع شطرنج جهان زیر پرچم فیده به میدان رفت و عنوان نایب قهرمانی این رقابت‌ها را هم از آن خود کرد.


باتوجه به عدم اعزام تیم مردان به مسابقات سریع و برق آسای جهان (مسکو) فیرزوجا زیر بار این ممنوعیت نرفت و راهش را از فدراسیون شطرنج جدا کرد و با پرچم فیده بازی کرد. پهلوان‌زاده هم مدعی شد او هماهنگی برای این کار نداشته و به همین خاطر به فدراسیون جهانی اعتراض کردند اما ترتیب اثری داده نشد. البته بحث تغییر تابعیت فیروزجا از شهریورماه امسال مطرح بود اما رئیس فدراسیون هر بار این موضوع را تکذیب کرد. در حقیقت این موضوع به واقعیت بدل شد و شطرنج ایران یکی از مهره‌های تأثیرگذار خود را از دست داد.


بعد از فیروزجا نوبت به میترا حجازی‌پور رسید که در رقابت‌های شطرنج سریع و برق‌آسای قهرمانی جهان بدون حجاب بازی کرد و بعد از این اتفاق هم از تیم ملی اخراج شد. البته رئیس فدراسیون شطرنج پس از حضور بی‌حجاب حجازی‌پور در مسابقات برق‌آسای قهرمانی جهان اعلام کرد او یک‌سالی است که در هیچ مسابقه‌ای برای ایران بازی نمی‌کند و خیلی وقت است که دیگر به عنوان شطرنج‌باز ایران محسوب نمی‌شود.


پس از این اتفاقات نوبت به شهره بیات رسید؛ داور بین‌المللی شطرنج که او هم در مسابقات قهرمانی جهان بدون حجاب ظاهر شد و در ابتدا کیومرث بیات پدر او مدعی شد که عکس بدون حجاب دخترش در مسابقات قهرمانی جهان، شیطنت رسانه‌هاست اما پس از مدتی بالاخره مهاجرت او را تأیید و اعلام کرد دخترش با همکاری فدراسیون فیده قرار است فعالیت ورزشی‌اش را در کشور دیگری پیگیری کند.


در روزهایی که موج مهاجرت ورزشکاران به اوج خود رسیده و همین چند روز پیش بود که خبر مهاجرت کیمیا علیزاده به هلند هم اعلام شد؛ سارا خادم‌الشریعه شطرنج‌باز کشورمان که جزء بهترین شطرنج باز زن ایران محسوب می‌شود و در رنکینگ جهانی در بین 40 نفر برتر است شب گذشته با انتشار پستی از تیم ملی شطرنج کناره‌گیری کرد.


خادم‌الشریعه در مسابقات شطرنج قهرمانی جهان در بخش سریع که همین چند روز پیش برگزار شد بهترین نتیجه را در میان دیگر بانوان اعزامی ایران به این رقابت‌ها به دست آورد. او با مجموع هفت امتیاز در رده ۲۹ ایستاد. آتوسا پورکاشیان و میترا حجازی‌پور هم دیگر نمایندگان ایران در مسابقات جهانی به ترتیب با ۷ و ۵.۵ امتیاز در رده‌های ۳۷ و ۷۷ قرار گرفتند. پس از این رقابت‌ها، رئیس فدراسیون با اعلام اینکه از خادم‌الشریعه انتظار بیشتری می‌رفت و او با مصاحبه‌هایی که انجام داد خود را به حاشیه برد، آتش اختلاف را به وجود آورد چرا که بلافاصله خادم‌الشریعه هم به این موضوع واکنش نشان داد و اعلام کرد به‌عنوان ورزشکار بهتر می‌داند چه زمانی مصاحبه کند!


رئیس فدراسیون شطرنج: از خادم‌الشریعه بی‌خبرم!


پس از خبر کناره‌گیری او از تیم ملی ، مهرداد پهلوان‌زاده در گفتگو با خبرنگار آنا، درباره استعفای سارا خادم‌الشریعه گفت: از او بی‌خبر هستم و نمی‌دانم به چه دلیلی از تیم ملی استعفا داده است. او یکی از بهترین شطرنج بازان کشورمان است و در این سال‌ها موفقیت‌های خوبی کسب کرده اما من هیچ اطلاعی از این تصمیمش ندارم. با او هنوز صحبت نکردم و از قبل هم خبر نداشتم که قصد کناره‌گیری از تیم ملی را دارد.


به گزارش آنا، شطرنج ایران تا همین چند سال پیش یکی از رشته‌های در سایه بود که کنار به آن توجه می‌شد؛ اما در سال‌های اخیر با درخشش نوجوانان شطرنج‌باز ایران، این رشته جایگاه قابل قبولی به دست آورد و در مجامع بین‌المللی هم سری در سرها پیدا کرد. درخشش شطرنج‌بازان کشورمان باعث شد تا در سطح جهانی آنها موفقیت‌های قابل قبولی کسب کنند به طوری که علیرضا فیروزجا به عنوان اولین ایرانی در جمع سوپراستاد بزرگان جهان قرار گرفت. البته در کنار موفقیت‌هایی که شطرنج بازان ایران کسب کردند حواشی در این فدراسیون بی‌سر و صدا هم روز به روز شدت گرفت و کار را تا جایی برد که در ماه‌های اخیر شطرنج ایران یکی از دردسرسازترین رشته‌های ورزشی شناخته شده است.


تا سال 2015 شطرنج ایران در جایگاه 50 جهان قرار داشت اما عملکرد قابل قبول شطرنج بازان در سال‌های اخیر آنها را به رده 20 جهان ارتقا داد و این درحالی است که رژیم اشغالگر قدس در رده 15 جهان قرار دارد و همین موضوع می‌تواند شطرنج ایران را با چالش روبه‌رو کند و نیاز است تا وزارت ورزش و جوانان و مسئولان فکری به حال شطرنج کنند تا موضوع تعلیق که برای جودو رقم خورد گریبانگیر شطرنج نشود. البته باتوجه به اینکه شطرنج رشته المپیکی نیست عدم حضور ورزشکاران در مسابقات مختلف جایگاه المپیکی آنها را متزلزل نمی‌کند اما نابغه‌هایی شطرنج که یکی پس از دیگری راه خود را از این رشته جدا می‌کند شرایط را سخت کرده و نیاز است تا فدراسیون شطرنج بیشتر از گذشته به آنها توجه کند و شرایط را برای حضور آنها فراهم کند. 


انتهای پیام/4048/4057/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب